Det bekrefter Arsenal fredag morgen.
Arsenal-trener Mikel Arteta tok sjansen på Ødegaard i januarvinduet i 2021. Da ble han hentet på lån fra Real Madrid. Nå skal han være i London-klubbene de fem neste årene.
Ifølge flere medier skal overgangssummen ligge mellom 35 og 40 millioner euro. Det tilsvarer mellom 370 og 425 millioner kroner, og er den største summen brukt på en norsk fotballspiller noensinne.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
EN TIME SIDEN
Sander Berges overgang fra Genk til Sheffield United i 2020 var den forrige rekordsummen. Han ble kjøpt for nærmere 220 millioner kroner. Ødegaard skal spille med nummer 8 på ryggen for Arsenal, men blir ikke spilleklar til søndagens Premier League-kamp mot Chelsea.

Tøff konkurranse

Overgangen skjer bare noen dager etter at Carlo Ancelotti sa at det var stor konkurranse om plassene på midtbanen til Real Madrid.
– Det er en konsekvens av den samlede situasjonen, og alt kan endre seg fram til 2. september. Jeg har fortalt Ødegaard at det er stor konkurranse på midtbanen. Det er åtte spillere i hans posisjon, sa Real-trener Ancelotti på en pressekonferanse forrige uke.
Stjernespillere som Luka Modric, Toni Kroos, Federico Valverde og Ancelotti-favoritten Isco er noen av navnene Ødegaard måtte ha danket ut for å få plass i Real Madrids startoppstilling.
22-åringen skrev under for Real Madrid allerede i januar 2015, men har stort sett tilbrakt årene etter det på utlån i diverse klubber.

Imponerte i Arsenal

Nordmannen fikk 20 kamper og scoret to mål for Arsenal vinteren og våren 2021. Han scoret i to strake kamper over tre dager i mars. Først i 3-1-seieren over Olympiakos borte, og deretter ble det ny scoring i byderbyet mot Tottenham. Han startet ni kamper og kom inn i fem.
Arsenal serieåpnet med 0-2-tap for Brentford fredag.
Da manglet de flere viktige spillere som Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette. Begge stjernespissene var ute etter å ha testet positivt for koronaviruset. Lacazette rekker garantert ikke søndagens kamp mot Chelsea, mens Aubameyang er usikker til London-derbyet.
(©NTB)
Sett denne?

Avviser ukultur og roser Horneland: – En mann av karakter

UEFA Europa League
Oppløftende nyheter rundt Glimt-profilen: – Aktuell for en startplass
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
4 TIMER SIDEN