På en pressekonferanse fredag kveld sa statsminister Mark Rutte det klart at viruset nå er overalt.
I en liste over tiltakene som er innført i den nye nedstengningen, kommer det fram at det ikke tillates tilskuere på idrettsarrangementer.
Det skjer etter at landet har møtt nye høyder i smittetrykk. Torsdag registrerte Nederland 16.364 nye koronatilfeller, noe som er langt over den forrige smitterekorden som var på 12.997 tilfeller og ble registrert i desember 2020.
Eliteserien
Brann utestenger supporter – vurderer selv å anmelde personen etter trusler
3 MINUTTER SIDEN

Oppfordret til høylytt stemning

Den nederlandske kringkasteren NOS erfarte fredag formiddag at kampen i Rotterdam må spilles for tomme tribuner, og nå er det altså bekreftet.
Nederland-kaptein Virgil van Dijk gikk tidligere i uken ut og oppfordret til høylytt stemning mot Norge, men han får altså ingen hjelp av publikum.
Kampen skal spilles på Feyenoords stadion De Kuip, der både Marcus Holmgren Pedersen og Fredrik Aursnes spiller sine hjemmekamper for Feyenoord. Arenaen huser normalt 50.000 tilskuere, og det kunne gitt de oransjekledde et viktig løft i kampen om VM-plass.

Hadde ønsket tilskuere

Landslagssjef Ståle Solbakken ble på fredagens pressekonferanse konfrontert med sin uttalelse til TV 2 om at han ikke tror på nyheten om at kampen i Rotterdam går uten tilskuere.
– Jeg har verken hørt eller lest noe om det, så jeg ble tatt litt på senga av det spørsmålet. Det hørtes litt utrolig ut for meg. Jeg har ikke lest så mye om korona den siste uka, jeg har hatt andre ting å drive med, sa Solbakken.
– Jeg forholder meg rolig til det, det er vel ikke tatt noen endelig avgjørelse ennå, så vi må egentlig bare se hva som skjer, sa Sørloth da han møtte den norske pressen tidligere fredag
Han sier at han alltid håper det er publikum på kampene.
– For min del var det de siste 15-20 minuttene jeg kjente mest på det da vi spilte uten fans. Da begynte man å kjenne at man var sliten på slutten av kampene, da de er på det mest åpne og det scores flest mål. Med fans får du adrenalin. Spesielt i Tyrkia kjentes det ikke ut som jeg ble sliten i noen kamper, adrenalinet pumper, sa Sørloth
(©NTB/Eurosport)
Eliteserien
Lanserer «QR-drakt» med Qatar-budskap: – Penger trumfer fortsatt menneskeliv
EN TIME SIDEN
Fotball
Deila klar for MLS-finale: – Hele klubben og supporterne må nyte det
4 TIMER SIDEN