Høgmo har skrevet under en kontrakt som varer ut 2023-sesongen. Det opplyser Häcken i en pressemelding.
Ansettelsen er ingen overraskelse. Høgmo er blitt koblet til trenerjobben den siste tiden, og onsdag meldte Aftonbladet at partene var enige om en avtale.
– Det er en spennende klubb med mange kvaliteter. Møtet med ledelsen ga meg et solid inntrykk. De er utviklingsorientert med mot og ambisjoner. Dette er verdier jeg liker, og det ga meg stor motivasjon for oppdraget, sier Høgmo, som sist trente Fredrikstad i 2. divisjon (2017-18).
Fotball
Bislett kokte før og under derbyet – Vålerenga er «best i by'n»
13 TIMER SIDEN
61-åringen får Martin Foyston med seg i trenerteamet. De jobbet også sammen da Høgmo ledet det norske herrelandslaget mellom 2013 og 2016.
Høgmo har tidligere trent Djurgården med suksess i Allsvenskan. I Häcken kommer han inn som erstatter for Andreas Alm, som i mai ble hentet til danske OB.
Häcken endte i fjor på tredjeplass og skal i sommer spille europacupkvalifisering Denne sesongen har det meste gått på tverke for Göteborg-laget. Etter åtte kamper ligger Häcken sist med kun seks poeng. Nylig ble det også finaletap for Hammarby i den svenske cupfinalen.
– Vi får inn en trygg person som ser både spillere og ledere. Det er viktig på både kort og lang sikt. Han har jobbet i større organisasjoner på klubb- og landslagsnivå. Han vet hvordan man leder et stort lag, sier Häckens sportssjef Martin Ericsson om Høgmo.
I norsk klubbfotball har Høgmo også trent lag som Tromsø (flere perioder) og Rosenborg.
(©NTB)
Fotball
Braut Tjåland scoret i debuten
14 TIMER SIDEN
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Germany mot Saudi Arabia - Fotball – OL-høydepunkter
16 TIMER SIDEN