– Dette er selvsagt en veldig stor dag for meg. Jeg har som mange andre hatt en guttedrøm om å komme meg ut og spille i Europa. Spill i Nederland er et perfekt steg for meg nå. Groningen har fulgt meg tett og her får jeg tillit og tid til å ta nye steg i en god liga, sier Jørgen Strand Larsen til klubbens hjemmesider.
Tidligere onsdag ettermiddag erfarte Eurosport at den høyreiste spissen var igjen i Nederland etter U21-kampen i Amsterdam, for å sluttføre en avtale med Groningen og at prislappen skulle ligge et sted mellom 1-1.5 millioner euro. Nå er overgangen altså bekreftet.
Fotball
Deila klar for MLS-finale: – Hele klubben og supporterne må nyte det
2 TIMER SIDEN
Bekreftelsen kommer kun timer etter at Sarpsborg 08 bekreftet salget av Ismaila Coulibaly til Sheffield United.
– Det er et stort salg og vi har fått en veldig fin pris for Jørgen. Vi er i en situasjon der vi kan si nei til bud, men igjen er dette et salg i tråd med klubbens filosofi, sier sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen til klubbens egne sider.
Spisstalentet fra Halden blir dermed lagkamerat med Arjen Robben, som returnerte til moderklubben tidligere i år. I tillegg til den nederlandske helten, har også spillere som Virgil van Djik, Luis Suarez og norske Erik Nevland spilt for Groningen.
Førstkommende søndag serieåpner de grønne og hvite, som endte på åttendeplass i Æresdivisjonen fjor, mot PSV Eindhoven på eget gress.
Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
16 TIMER SIDEN