Jo Inge Berget har den siste sesongen vært på utgående kontrakt med svenske Malmö FF og det har lenge vært forventet at nordmannen ikke ville spille flere sesonger i lyseblått.
Allerede i oktober kunne den svenske avisen Expressen skrive at Berget ville forlate klubben. På årets første dag bekrefter klubben på sine hjemmesider at nordmannen er ferdig i klubben etter tre år.
– Det har vært tre fantastiske år. Både for min del og for Malmö FF som klubb. Et Champions League-gruppespill og to SM-gull får være godkjent på tre år. Det er mange som fortjener ros og mange jeg jeg vil takke. Til alle som jobber i MFF, alle lagkamerater og gode venner jeg har fått, tre bra trenere og ikke minst supporterne. Tusen takk for denne gang, sier Berget gjennom klubbens hjemmeside.
OBOS-ligaen
Tar frem hagesaksa på 0-4: – Et av de klareste røde jeg har sett
EN TIME SIDEN
I september kom det frem at Berget ikke ønsket å forlenge med klubben med mindre han ikke fikk fortsette å spille i favorittposisjonen. Nordmannen fått beskjed om at han ville bli plassert ute på kanten, som vingback, men da var Berget klar på at han ikke kom til å forlenge avtalen med den svenske klubben.
– Jeg har sagt det i tre år, jeg vil aller helst spille spiss. Jeg føler jeg har levert på den plassen, men blir ofte flyttet til kanten, uttalte Berget til svenske Fotbollskanalen.
Berget har den siste tiden blitt koblet til både danske Bröndby og MLS-klubben Orlando, men det er foreløpig usikkert hvor han vil fortsette karrieren.
Berget har tilsammen spilt 77 kamper i Allsvenskaen og kan notere 25 mål siden han kom til klubben i 2015.
– Han har vært et sterkt bidrag til at vi har hatt den fremgangen vi har hatt både i Allsvenskan og i Europa. Det man kommer til å huske mest er hans enorme arbeidsinnsats og vilje ute på banen. Han er en spiller som viser riktig innstilling på alle måter, sier sportssjef Daniel Andersson.
OBOS-ligaen
Fjerde strake borteseier for Stabæk – kapteinen fraktet til sykehus
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Vanvittig Åsane-suser på Fosshaugane
2 TIMER SIDEN