Alexis Sánchez er klar for Manchester United. Det bekrefter Manchester United mandag kveld.
Chileneren har signert en fireårskontrakt med klubben. Sánchez er stolt av å være den første chileneren til å spille for Manchester United.
Eliteserien
Klubbnomaden på plass i sin ellevte klubb på tolv år
3 TIMER SIDEN

Roser Mourinho

– Jeg er begeistret for å komme til den største klubben i verden. Sjansen til å spille på et historisk stadion og jobbe med Jose Mourinho var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier spissen, som også hyller Arsenal og klubbens fans.
Manchester Uniteds manager er strålende fornøyd med å ha signert en spiller av Sánchez' kaliber.
– Alexis er en av de beste angrepsspillerne i verden og han vil komplimentere vår talentfulle gruppe av spillere, sier Mourinho til klubbens hjemmeside.
I United får Sanchez ifølge britiske medier en ukelønn på over 5 millioner kroner. Sánchez har imponert i Arsenal etter at han ble hentet fra Barcelona for 30 millioner pund i 2014. Totalt ble det 80 mål for «Gunners». Stjernespillerens kontrakt med Arsenal gikk ut etter sesongen, og dermed har United kunnet sikre seg spilleren til en langt hyggeligere pris enn markedspris.

Mkhitaryan går motsatt vei – roses av Wenger

Samtidig går Henrikh Mkhitaryan motsatt vei. Mourinho takker armenieren for sitt bidrag for klubben.
– Han er en spiller som vi ikke vil glemme, spesielt for sitt bidrag til Europa League-triumfen, sier Mourinho.
Mkhitaryan, som også er 29 år gammel, kom til United fra Borussia Dortmund for 26,3 millioner pund i 2016. Han slo aldri helt til på Old Trafford. Manager José Mourinho uttalte seg tidligere i sesongen kritisk om armeneren. I London håper man at Mkhitaryan skal få et løft etter klubbskiftet.
– Henrikh er en komplett spiller. Han skaper sjanser, forsvarer seg godt og nedlegger store distanser (med sine løp), sier Arsenal-manager Arsène Wenger.
– Jeg veldig glad for at denne overgangen gikk i boks. Jeg er veldig glad for å være her. Det er en drøm som går i oppfyllelse, for jeg har alltid drømt om å spille for Arsenal. Nå som jeg er her, skal jeg gjøre alt jeg kan for å skape historie, sier Mkhitaryan.
Indre Bane
Eksperten forsvarer Layouni: – Jeg er enig med han
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Ferdig etter sesongen – tror denne mannen tar over
9 TIMER SIDEN