• Søndag: Se Lillestrøm - Vålerenga klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Fanas 16 år gamle talent Niklas Haugland er på vei til den engelske Championship-klubben Leeds, der Marcelo Bielsa er trener.
Unggutten har vært på et opphold hos engelskmennene den siste tiden på akademiet. Der han han vist seg frem såpass at klubben nå ønsker å hente ham og har derfor kommet med en henvendelse til klubben. Det var Bergens Tidende som omtalte saken først.
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
2 TIMER SIDEN
Sportslig leder i Fana Mads Vik Tvedte og daglig leder Kim Rune Hellesund bekrefter til Eurosport.no at det er dialog mellom klubbene.
– Jeg kan bekrefte at vi har hatt en dialog den siste tiden med Leeds, men det er ingenting som er 100 prosent. Det er ikke mye det står på, men alt det formelle må på plass før alt er 100 prosent bekreftet, sier Hellesund til Eurosport.no.
Tidligere har Haugland vært i søkelyset til Red Bull Salzburg og Eintracht Frankfurt. Spillerens har også spilt ungdomsfotball i Brann før han gikk til Fana.
– Dette er en talentfull spiller som har vært på en del referanseopphold hos utenlandske klubber og som har fått en del erfaring gjennom besøk hos en del akademier, fortsetter Tvedte.
  • Lad opp til Eliteserien og følg hele runden: Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
16-åringen har vært i A-troppen til Fana denne sesongen, men har ennå tilgode å debutere. Tvedte gir ham følgende skussmål:
– Han er en veldig bevegelig angrepsspiller med nese for mål.
Om overgangen går gjennom legger ikke Fanas daglige leder skjul på at det er stort for klubben å kunne eksportere en spiller til en Championship-klubb.
– For oss er dette en fjær i hatten. Det viser at vi gjør noe riktig og er et godt springbrett videre ut, sier Hellesund.
  • Se Brann - Ranheim søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
Sett denne?
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
21 TIMER SIDEN