Tekst av Håkon Østmoe Brandsnes og Pål Strande Gamlemoen
Ifølge en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) åpnes det for at kamper i deres regi kan spilles med inntil 30 prosent tilskuerkapasitet, dersom lokale smittevernsregler tillater det.
I Norge tillates 200 tilskuere på utendørsarrangementer. Dermed blir det 200 tilskuere på Norge-Serbia 8. oktober, som er semifinale i omspillet om plass i neste års EM. Det bekrefter NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn. Han fikk beskjed om UEFAs endring torsdag kveld.
Eliteserien
Se høydepunktene: KFUM Oslo videre i høydramatisk Eliteserie-kvalik
3 TIMER SIDEN
– For det første er det veldig hyggelig. Vi har savnet publikum alle sammen. UEFA hadde en test med tilskuere under supercupfinalen mellom Sevilla og Bayern München. Den har åpenbart falt heldig ut. De er jo også tydelige på at dette må gå etter nasjonale bestemmelser. Det betyr 200 tilskuere for oss.
NFF meldte tidligere i uken at høstens landskamper ville gå uten tilskuere. Det blir altså ikke tilfelle, takket være regelendringen.
Fisketjønn forteller at man ikke har rukket å se på hvordan billettene skal fordeles til Serbia-kampen. Forbundet vil sannsynligvis høre med klubbene hvordan de har gjort det i Eliteserien og OBOS-ligaen.
Fra 12. oktober har regjeringen åpnet for at inntil 600 personer kan være på samme arrangement, så lenge de er fordelt i grupper på maks 200 personer. Dermed vil en eventuell finale mot Israel eller Skottland kunne spilles med 600 til stede på Ullevaal Stadion 12. november.
UEFAs valg betyr etter alt å dømme at det også vil kunne være tilskuere på plass når Molde spiller gruppespill i Europa League utover høsten.
– Vi forholder oss til det norske myndigheter sier, men om vi får ha det i Europa, er det kjempepositivt. Det øker også til 600 tilskuere nå (12. oktober), og det er veldig bra. Vi synes, i likhet med flere andre, at vi kunne hatt flere. Samtidig er 600 tilskuere langt bedre enn 200. Vi får gjøre det beste ut av det, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum.
Kulturdepartementet har foreløpig ikke besvart Eurosport.nos henvendelser.
Eliteserien
Scoret to mål forgjeves: – Det verste du kan være med på i fotball
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
KFUM-helten rørt til tårer: – Veldig surrealistisk
4 TIMER SIDEN