I en uttalelse på egne nettsider bekreftet den katalanske klubben selv søksmålet tirsdag.
Neymar anklages av sin tidligere arbeidsgiver for ikke å ha oppfylt vilkårene i arbeidsavtalen som var inngått dem imellom.
Barcelona ber konkret om at klubben får tilbakebetalt en bonus Neymar allerede har fått utbetalt for å forlenge sin kontrakt med katalanerne. Beløpet det dreier seg om tilsvarer rundt 80 millioner kroner. I tillegg forlanger Barcelona 10 prosent i forsinkelsesrente.
Allsvenskan
Ferdig i Saudi-Arabia - klar for svensk toppklubb
9 TIMER SIDEN
Videre i søksmålet som er innlevert heter det at den spanske fotballgiganten mener at Paris Saint-Germain må bidra til å dekke de nevnte utgiftene, all den tid det er franskmennene – og ikke Neymar selv – som er årsak til at pengekravet har oppstått.

Verdens dyreste

Brasilianeren forlot Barcelona til fordel for Paris Saint-Germain i det som er sommerens aller mest profilerte overgang. Prislappen var på svimlende to milliarder norske kroner. Det gjør Neymar til verdens dyreste fotballspiller.
Barcelona forsøkte å holde på sin spissprofil, men Neymar bidro til å tvinge gjennom overgangen ved å gjøre det klart at han ønsket seg vekk.
Brasilianeren skrev i 2016 en ny femårskontrakt med Barcelona. Det er bonuser tilknyttet denne kontraktsforlengelsen som nå er stridens kjerne.

Sterk start

Neymar har innledet tilværelsen i Paris Saint-Germain meget sterkt. Sist helg scoret han to ganger i hjemmedebuten mot Toulouse og var involvert i forspillet til ytterligere fire mål. PSG vant kampen 6-2.
Etter kampen gikk brasilianeren til et kraftig verbalt angrep på sine gamle sjefer i Barcelona.
– Jeg ønsker å fortelle sannheten. Jeg er veldig lei meg over Barcelonas sjefer. Jeg tilbrakte fire år der, og jeg likte meg veldig godt. I begynnelsen var jeg glad og fornøyd, men med direktørene? Nei. I mine øyne er de ikke den type mennesker som skulle ha vært der. Barcelona hadde fortjent mye bedre, sa Neymar.
(©NTB)
Fotball
Mistet toppscorerne: Henter kantspiller fra Strømmen
11 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Talentet blir med videre tross nedrykk: – Jeg har store drømmer
12 TIMER SIDEN