– Vi møter tøffe lag i gruppen, men vi har som målsetting å bli blant de to beste i gruppen og komme til semifinale. Så tar vi det derfra. Vi må jobbe knallhardt for å være like bra som da vi kvalifiserte oss i mars.
Det sier landslagstrener Gunnar Halle til NTB på telefon fra Armenia. G19-landslaget har akkurat landet og får seks dager i landet før de åpner mesterskapet mot Irland mandag.
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
6 TIMER SIDEN
– Det blir noen lette treninger for å komme oss i gang for å bli kjent med temperaturen og høydeforskjellen. Det ligger 1000 meter over havet, og det er en del varmere enn vi er vant til. Mot slutten av uken blir det normale forberedelser mot kamp.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Halle spår tette og jevne kamper

I gruppen møter Norge Irland og Tsjekkia, før de avslutter mot Frankrike. I gruppe A møtes Armenia, Portugal, Spania og Italia.
– Alle lagene vi møter er fysisk gode, mens Frankrike har flere gode individuelle spillere. Det blir veldig tette og jevne kamper, men kamp en og to blir avgjørende. Vi må jobbe knallhardt for å være like gode som da vi kvalifiserte oss. Vi har bra muligheter til å ta oss videre.
Halle har ikke med Erling Braut Haaland, Hugo Vetlesen og Tobias Christensen til Armenia, ettersom de spilte U20-VM i Polen i mai og juni. Det bruker han ikke særlig kalorier på.
– Det var et valg fotballforbundet tok, at de skal kun spille i et mesterskap. De fleste av dem som er med nå var med da vi kvalifiserte oss i mars, så jeg har god tro at de som er her kan gjøre en kjempegod jobb. Hva som kunne vært, tenker vi ikke på.
Sett denne? Saken fortsetter under:

– Gledet oss veldig til

En som er med G19-landslaget og vet hvor målet står, er Sarpsborg 08-spiller Jørgen Strand Larsen. Han har scoret fire mål så langt i Eliteserien og står med tre mål på de siste fire kampene.
– Det er noe vi alle har gledet oss veldig til. Det blir tre tøffe kamper, men alle kan forvente et norsk lag med 100 prosent innsats. Vi kommer til å gjøre alt for å vinne kampene våre.
På spørsmål om målsettinger, svarer Strand Larsen til NTB:
– Vi skal bare prøve å ta så mange poeng som mulig og tar bare kamp for kamp. Vi møter variert motstand i gruppen. Alle kampene kommer til å bli veldig tøffe. Irland og Tsjekkia spiller litt som oss, samt et kontringssterkt Frankrike. Men vi har vist hva vi kan tidligere og må bare prøve å gjenskape det.
(©NTB)
Sett denne?
OBOS-ligaen
Bekrefter at Brann-kapteinen trolig forlater klubben
8 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Glimt-spilleren på plass i Bergen for å bli Brann-klar
EN DAG SIDEN