Det er i «Indre Bane møter Alexander Sørloth» at 24-åringen åpner opp om den tøffe tiden etter han kom til Bodø/Glimt på lån fra Rosenborg tilbake i 2015.
– Vi lå nederst på tabellen og jeg fikk ikke spille. «Får jeg ikke spille på det dårligste laget i ligaen, så er jeg ikke noe god», var det jeg tenkte. Jeg satt i en hybelleilighet i Bodø og så fryktelig mørkt på livet, sier Sørloth.
Indre Bane
Er tilbudt ny trener-kontrakt – spår likevel Grindhaug i ny rolle
14 TIMER SIDEN
  • Se «Indre Bane møter Alexander Sørloth» nederst i saken!
Landslagsspissen innrømmer at det var like før han ga opp livet i Bodø.
– Jeg ringte agenter, pappa og Rosenborg. Jeg vurderte sterkt om jeg rett og slett bare skulle dra tilbake til Trondheim igjen.
Men så snudde alt.
– Heldigvis ga jeg det en siste sjanse – når jeg begynte å spille, var jeg både god og heldig. Vi begynte å vinne kamper igjen, og resten av sesongen ble en suksess, sier Sørloth.

Ny nedtur

For med 20 målpoeng for Glimt begynte meldte utenlandske klubber sin interesse. Groningen ble neste stoppested, men profftilværelsen i Nederland ble ikke helt som Sørloth hadde sett for seg.
– Når jeg har fått litt perspektiv på det i etterkant, så skjønner jeg hvorfor det ikke gikk veien. Jeg fikk en god start, men så ble jeg skadet. Treneren som hentet meg fikk sparken, og han som kom inn hentet spissen fra sitt forrige lag. Da skulle han spille. Jeg prøvde å krige meg tilbake på laget, men det ble vanskelig. Selvtilliten forsvant mer og mer.
– Der og da føler man at man ikke er god nok. Jeg tenkte jeg ikke var så god som jeg trodde. Men jeg fikk tatt meg sammen, og i en periode følte jeg at jeg var best på hver trening. Likevel fikk jeg ikke spille, men jeg fikk tilbake trua på meg selv. Det var det viktigste.
– Hvordan jobbet du mentale i disse tyngre periodene?
– Først og fremst gikk det i samtaler med far (Gøran Sørloth, red. anm.). Når jeg var inne i en negativ sirkel, diskuterte vi ofte og kjeftet og smalt litt oss imellom Det fikk meg ofte opp igjen. Men først og fremst er det opp til en selv, å ta seg sammen.
– Jeg følte alltid jeg hadde et stort potensiale, og jeg skulle ikke være en av de som ikke utnyttet det, sier Sørloth.

Midtjylland og «Moneyball»

Etter Groningen gikk turen til Midtjylland.

– Det var et ganske enkelt valg. De har en spesiell modell de kjører, lik den fra filmen «Moneyball». Man har mye fokus på statistikk, og det var slik de tok kontakt med agenten min. De så at selv om jeg ikke spilte så mye, så skapte jeg mye sjanser og var mye involvert. De så også på størrelsen min, farten, og så videre. Når jeg fikk høre om alt dette, så var jeg ikke i tvil om at jeg ønsket meg dit.
– Hva tenker du om Moneyball-prinsippet?
– Jeg tenker nok at det er best å kjøre en god blanding mellom stats og det litt mer tradisjonelle. Man må selvfølgelig snakke med spilleren og få et inntrykk av ham utenom all statistikken. Det er så Midtjylland gjør det. Man må ha den riktige personligheten og passe inn i gruppa.
Og i Danmark ble det full klaff fra start.

– Ja, det var egentlig det. Jeg scoret mål og kom i gang tidlig. Så hadde vi en Europa League-kamp mot et polsk lag hvor jeg avgjorde fem minutter på overtid. Det betydde sykt mye for fortsettelsen. Jeg fikk en voldsom selvtillit og ble populær blant fansen. Deretter gikk det bare én vei, smiler Sørloth.

Indre bane møter Alexander Sørloth

Eliteserien
Bedring på skadefronten: – De ligger i gråsonen
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
17 TIMER SIDEN