Det var den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport som først omtalte saken. Napoli skal ha gjort Berge til sin hovedprioritet på overgangsmarkedet i januar.
Genks sportsdirektør Dimitri De Condé bekrefter den italienske interessen overfor VG. Han kan fortelle at Napoli har kommet med et «muntlig bud» på Genk-spilleren. Det foreligger ikke noe formelt skriftlig bud fra storklubben.
Asker-gutten spilte seks kamper for den regjerende belgiske seriemesteren i mesterligaens gruppespill med Liverpool, Napoli og RB Salzburg. Han har halvannet år igjen av kontrakten med Genk. Berge har blitt koblet til flere storklubber i det siste. Han har blant annet mottatt et bud fra Sheffield United, men dit ønsket han ikke å dra.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
11 TIMER SIDEN
Berge har spilt for Genk siden 2017. Han har utviklet seg til å bli en nøkkelspiller i den belgiske storklubben som i høst har spilt mesterliga. Der ble det exit i gruppespillet.
Napoli sparket tidligere denne uken trenerveteranen Carlo Ancelotti. Onsdag ble den tidligere Milan-kjempen Gennaro Gattuso ansatt som hans arvtaker.
Napoli ligger på sjuendeplass i Serie A etter 15 serieomganger.
(©NTB)
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
15 TIMER SIDEN