• Søndag klokken 18.00: Lillestrøm - Sarpsborg 08 på Dplay, Eurosport Player og MAX. Sikre deg tilgang her
Golden Boy-trofeet går til årets unge spiller i Europa. Kåringen er et samarbeid mellom flere europeiske aviser. Onsdag presenterer italienske Tuttosport utfallet av den endelige avstemningen.
Innledningsvis ble det plukket 40 kandidater som skulle kjempe om prisen. Deretter ble feltet redusert til 20 navn. Erling Braut Haaland var med helt inn i kampen om det gjeve trofeet. Det viser stemmetallene.
Allsvenskan
Ferdig i Saudi-Arabia - klar for svensk toppklubb
9 TIMER SIDEN
Rogalendingen endte på fjerdeplass med 74 stemmer. Foran seg på lista har han kun João Felix, Jadon Sancho (Borussia Dortmund) og Kai Havertz (Leverkusen).
Havertz fikk kun én fattig stemme mer enn Haaland og knep tredjeplassen.

Celebert selskap

På listen over tidligere vinnere står blant andre Lionel Messi, Wayne Rooney, Sergio Agüero, Paul Pogba og Kylian Mbappé.
Golden Boy-prisen ble opprettet av nevnte Tuttosport i 2003. Nederlandske Rafael van der Vaart ble den første vinneren. I 2018 ble en annen nederlender stemt fra som vinner, Juventus-stjernen Matthijs de Ligt.
Samme de Ligt edte på plassen bak Erling Braut Haaland i årets avstemning. Bak seg hadde nordmannen også kjente navn som Manchester Citys Phil Foden og den italienske keeperprofilen Gianluigi Donnarumma.
Journalister fra storaviser over hele Europa avgir sin stemme i kåringen.
  • Søndag klokken 18.00: Lillestrøm - Sarpsborg 08 på Dplay, Eurosport Player og MAX. Sikre deg tilgang her

Formidabel sesong

Haaland har herjet for østerrikske Salzburg denne sesongen. Han er toppscorer i den østerrikske ligaen og har scoret sju mål på fire kamper i mesterligaen.
I sommer ble han i tillegg toppscorer i U20-VM. Samtlige ni mål kom i Norges 12-0-seier over Honduras.
Suksessen har ført til stor interesse rundt det norske landslagsprofilen. Det går knapt en dag uten at Haaland settes i forbindelse med en overgang til en av Europas storklubber.
(©NTB)
Fotball
Mistet toppscorerne: Henter kantspiller fra Strømmen
11 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Talentet blir med videre tross nedrykk: – Jeg har store drømmer
12 TIMER SIDEN