Høsten 2019: Sebastian Sebulonsen spiller fast for et Sola-lag som sliter tungt i bunnen av 2. divisjon. Flere runder før slutt rykker laget ned til 3. divisjon, og de avslutter sesongen med å blant annet tape 2-5 for Egersunds, 0-4 for Kvik Halden, 1-4 for Arendal, 0-2 for Vidar, 4-6 for Brattvåg og 1-4 for Stjørdals-Blink i siste seriekamp.
Sommeren 2022: Etter en rekke gode kamper for Viking får Sebulonsen sjansen for det norske U21-landslaget. På ti kamper noterer han seg for en scoring og fem (!) målgivende pasninger fra sin høyrebackposisjon, som han gjør til sin egen på landslaget. Han er toneangivende når Norge tar seg til det første U21-mesterskapet siden 2013.
UEFA Europa Conference League
Revansjesugen etter første akt: – Dette er ikke over
4 TIMER SIDEN
Og akkurat en måned etter at han er med på å sikre EM-billett etter 2-1-seieren over Aserbajdsjan, der han hadde målgivende på 1-0-scoringen, blir han klar for den danske storklubben Brøndby.

Takker Mjøndalen

– Det har gått ganske fort, ja. Jeg hadde kanskje ikke sett det helt for meg, at jeg skulle være der jeg er den dag i dag, men jeg har alltid trent hardt og målbevisst, og vært klar på at jeg vil bli profesjonell fotballspiller. Og jeg har alltid hatt troen på meg selv, sier Sebulonsen til Discovery etter debuten.
– Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at jeg har hatt en annen vei enn de aller fleste, med tanke på at jeg var i Sola ganske lenge før jeg gikk til Viking. Men jeg har alltid vært innstilt på at jeg skal få til noe med fotballen.
Han takker også Mjøndalen, der han var på lån i starten av 2021-sesongen. Det ble bare fire kamper for bruntrøyene, men det var en verdifull erfaring for backen.
– Det hjalp godt med det lånet. Jeg fikk selvtillit av å være der og en skikkelig boost.

Holdt nullen i første kamp

Skrur vi tiden frem til august 2022, startet han og gjorde sakene sine godt i debuten for Brøndby søndag, da han spilte hele kampen og Brøndby slo Aarhus 1-0.
– Man kunne ikke bedt om så mye mer enn å vinne, spille hele kampen og holde nullen. Det var veldig stas å debutere og jeg er fornøyd, men det viktigste var at vi tok tre poeng, sier Sebulonsen og fortsetter:
– Jeg merker at relasjonene ikke sitter helt enda, men det kommer seg for hver dag som går. Jeg merker det blir bedre og bedre hele tiden.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Beskrives som «pusekatt»: – Tror han tuller

Flere nordmenn og kjentfolk

Han innrømmer at nivået i Brøndby er et knepp opp på alle områder.
– Førsteinntrykket er at det er steg opp på alle områder, ja. De spiller litt annen type fotball her. Det er litt vanskelig å sette ord på forskjellen. Kampene her er litt mer kontrollerte, sier han.
Norske Sigurd Rosted og Henrik Heggheim er også i Brøndby. Heggheim og Sebulonsen spilte sammen i Viking sist sesong og kjenner hverandre godt. I tillegg er tidligere Viking-spiller Joe Bell i troppen.
– Det er veldig fint å ha noen andre nordmenn her i klubben. De har tatt meg godt imot, så det setter jeg stor pris på. Å ha noen kjentfolk fra før når du flytter til et nytt og land og skal spille for en ny klubb er veldig fint og betryggende.
UEFA Europa Conference League
Frustrert Moe: – De har vel 15 hodeskader utpå her
5 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Viking med kruttsterk seier i Romania
5 TIMER SIDEN