Tokmac Nguen (27) fikk fortalt at han var nære hver eneste gang en landslagstropp ble presentert. På Twitter og andre sosiale medier talte mange drammenserens sak om at han burde fått sjansen på et landslag som mange mente skrek etter en kreativ spiller på kanten.
Til slutt kom endelig beskjeden. Ståle Solbakkens første uttak som Norge-trener sørget for at Nguen får være med A-landslaget for første gang. Overfor Eurosport forteller Ferencvaros-spilleren at en umiddelbar stolthet veltet innover han. Men ikke først og fremst på egne vegne:
OBOS-ligaen
Mener treneren bør gå: – Skal man trekke i nødbremsen, bør man gjøre det nå
EN TIME SIDEN
– Jeg føler jeg får sjansen til å vise meg fram for familien min og sønnen min. Når man blir litt eldre så kan jeg fortelle han at «pappa har vært på landslaget», sier han.
– Sånne ting er litt viktige for meg. Det er først og fremst det som betyr noe for meg, det er ikke så mye for min egen del.
Over telefonsamtalen hører man sønnen leke i bakgrunnen. Tokmac er nettopp hjemme fra trening, og selv om klubben har gitt han noen indikasjoner, fant han ut av uttaket samtidig med resten av Norge.
– Det å være blant Norges beste er helt spesielt. Når man ser på angrepsrekka Norge har, så sier det jo litt om hva slags selskap man er i. Det er stort.
Ståle Solbakken har han ennå ikke vært i direkte kontakt med.

– Hadde ikke noe å si hva jeg presterte

Mange ventet på å få se «Tokki» under Lars Lagerbäcks tid som landslagstrener også. Den sjansen kom aldri.
– Det så jo ikke lyst ut med den tidligere treneren. Til slutt skjønte jeg at det ikke hadde så mye å si hva jeg presterte så lenge han var sjef. Så kommer det en ny trener inn og man håper man skal få en ny sjanse. Og det skjedde jo til slutt, forteller han ærlig.
– Ting har ikke vært enkelt. Sånn var det i Strømsgodset i starten også. Det har egentlig alltid vært den tunge veien for meg. Jeg er forberedt på at veien vanligvis er lang. Normalt sett burde prestasjonene mine i Europa tidligere holdt til å få en mulighet. I mitt tilfelle så var det ikke det. Det måtte noe annet til.
Han understreker at han ikke vil tolkes som bitter, og han lever fint med at han ikke alltid har fått servert muligheter på sølvfat.
– Det er ikke noe jeg tenker veldig mye på, jeg føler egentlig bare det er sånn. Jeg gjør mitt beste bare. For noen holder det, for andre gjør det ikke det.
Først og fremst gleder han seg til samling med Norges beste menn. Det kan være gull verdt for 27-åringen, som bor i Budapest.
– Jeg er mest opptatt av å komme til samlingen, få den energien jeg trenger i fotballhverdagen min og å være rundt veldig gode spillere. De kommer jeg til å hente mye av, forteller han.
Sett nye Indre Bane?

Marbella-Glimt, Fagermos nye mann og Qatar-boikott

Eliteserien
16-åring berget poeng på overtid: – Husker ikke så mye av det som skjedde
2 TIMER SIDEN
Fotball
Slakter banen: – Vi spiller på asfalt
3 TIMER SIDEN