Kjell Jonevret er i disse dager tilbake i Stockholm. 55-åringen har fått barnebarn og nyter for en gangs skyld en sommer i den svenske hovedstaden. Planen var imidlertid at han fortsatt skulle ha vært i Sør-Afrika. Der var Jonevret trener for Orlando Pirates frem til 2. august. Da fikk han nok.
– Tanken var å være der litt lenger, innrømmer Jonevret til Eurosport.no.
Nedrykksstrid var bare en av utfordringene som møtte svensken. Det som trolig var den største utfordringen var at han ikke følte at han fikk stor nok innflytelse på hvordan ting ble gjort i klubben. Følelsen av at ting ikke stemte kom derfor krypende, og til slutt gikk han inn på kontoret og ga beskjeden om at han var ferdig.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
9 TIMER SIDEN
– Jeg hadde mye ansvar, men liten mulighet til å påvirke, mener han.
Når den tidligere Viking-treneren ser tilbake på tiden på det afrikanske kontinentet, er det én ting han er klar på: Han ville aldri ha takket nei til oppdraget hvis kunne velge igjen. Jonevret mener han har tatt med seg verdifull erfaring, samtidig som han har fått oppleve ting han ikke hadde muligheten til i Norge. Blant annet fikk han se eget lag spille foran rundt 90.000 tilskuere i Soweto-derbyet mot Kaizer Chiefs.
– Jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro, fastslår han.
Les også: Rosenborgs pengebruk kan gi Eliteserie-klubb millionbeløp

Hjelper Vikings trener – savner tiden i Norge

Om kort tid skal han tilbake til Sør-Afrika, blant annet for å hente noen personlige eiendeler.
– Jeg har ikke planlagt noe for fremtiden. Jeg er åpen for alt, sier han.
Jonevret har jevnlig hatt kontakt med Viking-trener Ian Burchnall. Svensken håper hans erfaring fra Stavanger og i karrieren ellers kan være nyttig for hans arvtager. Kanskje står de to side ved side og trener hver sin norske klubb i fremtiden.
– Jeg trivdes veldig bra i Norge. Norge og Sverige er samme sak, men jeg kan mer om spillerne i Norge enn i Sverige. Jeg har ikke noe imot å komme tilbake, smiler han.
– Savner du tiden du hadde i Norge?
– Ja, jeg likte garderoben og å komme på trening hver dag for å arbeide med unge, ambisiøse mennesker.
Inntil videre er Jonevret uten trenerjobb, men han ser ikke noen grunn til å la seg stresse. Svensken sier et par klubber har allerede forhørt seg om hva han tenker videre, men det har ikke vært konkrete tilbud på bordet i de to ukene han har hatt muligheten til å tenke på familie og golf, i stedet for fotball.
Les også: Viking-toppscorer nærmer seg Rosenborg

Utelukker ikke en utfordring på et lavere nivå

Den norske fotballsesongen over halvspilt, så han er ikke overbevist om at det er naturlig med mange trenerendringer nå, men er klar på at det ikke trenger å være på det øverste nivået.
– Det trenger ikke å være i Eliteserien. Det kan være i OBOS-ligaen hvis utfordringen er der. Jeg må kjenne på at det er en kul jobb, eller en fin plass å være. Det er derfor jeg dro til Sør-Afrika, sier han.
– Du føler ikke at en klubb på nivå to vil være «for dårlig» for deg?
– Nei, sånn kan man ikke tenke som trener. Man kan ikke velge, det er kanskje bare Guardiola og Mourinho som kan det, sier han.
Nå nyter Jonevret fridagene, men 55-åringen har på ingen måte tenkt til å bli pensjonist allerede, og gleder seg til neste oppdrag.
– Jeg elsker fotball. Jeg synes det er kjempekult. Jeg ser frem til å jobbe i noen år til i Sverige, Norge eller et annet land, sier Jonevret.
– Jeg finnes på dette telefonnummeret, humrer han.
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
13 TIMER SIDEN