Sergio Peres er et kjent navn blant mange i brasiliansk fotball. Den fysiske treneren, som også fungerer som personlig trener, har først og fremst blitt kjent for sitt arbeid i toppklubben Santos.
37-åringen har 15 år bak seg i Santos og trente U20-laget frem til 2018. PSG-stjerne Neymar er en av flere som har gått gradene i klubben, vært tett på Peres og senere blir toppspillere.
OBOS-ligaen
Opp på direkte opprykk – puster HamKam i nakken
2 MINUTTER SIDEN
De to siste årene har ikke den fysiske treneren vært direkte knyttet til en klubb, men har i stedet tatt på seg oppdrag for enkeltspillere som Gabriel Barbosa, kjent som «Gabigol».
(Saken fortsetter under):
Peres sier det har vært ekstra mye å gjøre under koronakrisen fordi spillerne ikke får trent som normalt med sine klubber. Da gjør brasilianeren det han kan for å holde sine spillere i form.
– Jeg trener spillere individuelt nå. Det er viktig at jeg får trent minst en time med hver av spillerne, sier Peres til Eurosport.no.
Blant de han har jobbet med nevner Peres navn som Neymar, Juventus-aktuelle Kaio Jorge (Santos), Emerson (Chelsea), Felipe Anderson (West Ham), Ganso (Fluminense), Christian Cueva (CF Pachuca) og Gabriel Barbosa (Flamengo).
Flere spillere, som «Gabigol», har ønsket å ha han som personlig trener i etterkant av å ha forlatt Santos.
(Saken fortsetter under):

Sergio Peres (nummer tre f.v., bakre rad) og Neymar (rad to, nummer ni f.v.). Foto: Privat

Foto: Other Agency

Ønsker seg til Europa: – En stor drøm

Så hvorfor ønsker Peres å gå fra å bo i Brasil til å bli ansatt i en norsk klubb som fysisk trener?
– Det er en stor drøm å jobbe utenfor Brasil. Stort sett har jeg jobbet i byen Santos. Jeg ønsker å bidra med å utvikle talenter og liker den utfordringen. Det er det jeg er best på. Jeg ser talentet og utvikler det daglig med trening, så de kan utvikle seg som spillere, sier han.
Han forteller at han tidligere har fått smaken på europeisk fotball gjennom kurs i Barcelona og et opphold i Sevilla hvor han trente Ganso på kveldstid.
I øyeblikket jobber han med engelsken for å være bedre rustet til et eventuelt passende oppdrag i Europa.
Idéen om akkurat Norge har han fått gjennom besøk av den norske Santos-supporteren André Østgaard, som har bodd i Brasil, og senere agentselskapet X-One Agency.
– Det har blitt veldig interessant. Det er et flott og spennende land. Det er mange brasilianere som ønsker seg til Europa av mange grunner. Vi ser på det som en utfordring. I den grad jeg kan gjøre en forskjell vil jeg forsøke å bidra med å jobbe på en brasiliansk måte. Brasil har fått til mye rundt spillerutvikling. Europa generelt ville vært en personlig utfordring, men jeg drømmer om å jobbe profesjonelt i Norge, sier han.
Se terminliste-sendingen 16. mai på Dplay og Eurosport Norge fra 17.50: Sikre deg tilgang nå

Frykter ikke at han mister stjernene

Med store stjerner på kundelisten kunne det kanskje virke urealistisk og merkelig at han ser for seg en overgang til Norge, men slik er det ikke, forklarer Peres.
– Lønn er ikke det som er viktigst. Jeg ønsker bare en helt vanlig lønn og krever ikke noe mer enn det andre har i tilsvarende stillinger. Det er som er viktig er å få erfaringen og bare det å komme seg til en profesjonell klubb i Europa, mener Peres.
– Vil du ikke risikere å miste spillerne dine?
– Det er ikke noe problem å gjøre det på video. Jeg trener allerede flere spillere som bor på andre steder gjennom video, sier han.
(Saken fortsetter under):

Sergio Peres og Cueva. Foto: Privat

Foto: Other Agency

Bedre levestandard for familien

37-åringen har en kone og to døtre. Han er klar på at et land som Norge ville vært bra med tenke på levestandarden.
Samtidig er han ikke nødvendigvis av den oppfatningen at Norge kun er aktuelt som et springbrett videre til en større klubb i Europa.
– Jeg kan godt bli i Norge. Det viktigste for meg er at det er en annen levestandard for meg og familien min enn det hva det er i Brasil. Jeg vil ha et fint og tryg sted å bo, sier han.
– På sikt er spansk fotball den store drømmen. Champions League er den ultimate drømmen. Men levestandarden i Norge er en nøkkel. Det er et greit nivå på fotballen, jeg kan leve av det og det er en fin kvalitet på utdanning for barn, sier han.
Peres har selv ikke vært i konkret dialog med noen norske klubber, men håper at det kan åpne seg en mulighet nå som fotballen igjen skal rulle etter koronautbruddet.
OBOS-ligaen
Løper fra egen banehalvdel og scorer: – Veldig godt gjort
10 MINUTTER SIDEN
OBOS-ligaen
Tror ikke sine egne øyne: – Det er det verste jeg har sett! Hæ?
16 MINUTTER SIDEN