Søndag var det duket for Stockholmsderby da AIK tok i mot Djurgården til toppkamp i Allsvenskan. AIK tok ledelsen like før pause - og i pausesendingen til Discovery Sverige var ikke ekspert Alexander Axén nådig i sine beskrivelser av Gustav Wikheims førsteomgang.
– Jeg har stått her og blitt jævlig forbannet, sa Axén.
Allsvenskan
Ny seier for Høgmo – to poeng bak tabelltoppen i Sverige
09/05/2022 PÅ 20:00
Også ekspertkollega Helin Zibanejad var kritisk og mente at Wikheim ikke bidro defensivt og at AIK burde utnytte rommet bak ham i den andre omgangen, men Axén tok det ett skritt lenger.
– Hans styrker skal være offensivt, men han har ikke vært bra der. Da kan man ikke jukse defensivt. Han går bare rundt og gjør ingenting. Han jobber ikke, forsøker ikke å hjelpe til med noe, han bare går. Det må bli bytte i pausen, ellers forstår jeg ingenting, tordnet den tidligere Örebro og GAIS-treneren.
Se sekvensen fra pausen i videoen øverst.
Wikheim, som i vinter kom til Djurgården fra Saudi Arabiske Al-Fateh ble ikke byttet ut til pause, men spilte den første timen på Friends Arena. I etterkant av kampen som Djurgården tapte 1-0 har hovedtrener Thomas Lagerlöf slått tilbake.
– Det får Axén stå for. Selvsagt gjorde han flere mindre gode ting, men det gjør alle fotballspillere. Det handler vel om kroppspråk. Gustav har et litt hengende kroppspråk. Det kan sikkert ha spilt inn på inntrykket, svarer Lagerlöf til Aftonbladet.
Han mener at nivået på kritikken ikke stod i stil til prestasjonene til nordmannen.
– Han gjorde noen dårlige greier, men absolutt ikke på det nivået att han fortjener den kritikken. Han sprang mest av alle angrepsspillerne våre i første omgangen, så det har ingenting med løpemeter å gjøre, fortsetter Lagerlöf.
Wikheim fikk gjennombruddet sitt i Strømsgodset for ti år siden, og etter flere gode sesonger i Drammen gikk turen videre til Gent og Midtjylland. 29-åringen bekrefter Lagerlöf sine forklaringer med at løpemeterne var på det nivået de skulle være, men kritikken tar han ikke så tungt.
– De (ekspertene) skal jo ha en jobb, så de må jo komme med meninger, og det for de stå for. Jeg hørte hva som ble sagt, men de er eksperter så de må få si hva de vil, sier Wikheim til den svenske avisen.
Men kantspilleren påpeker i intervjuet at han ikke var fornøyd med prestasjonene sine i Stockholmsderbyet. Det var hans åttende kamp for klubben, hans fjerde i serien, og det har ikke vært en drømmestart i storklubben.
– Det har gått litt tråere enne jeg hadde håpt. Jeg har ikke kommet helt opp på nivået jeg selv ønsker, men fotball kan være slik. Man behøver mer tid enn man trodde selv, men jeg jobber hver dag, forklarer Wikheim.
Allsvenskan
Tidligere Eliteserie-profil raser i intervjuet – så blir han utvist
02/05/2022 PÅ 19:08
Allsvenskan
Her renner det over for den tidligere Haugesund-spissen
02/05/2022 PÅ 13:24