12. desember 2021: Lars Olden Larsen og de andre Mjøndalen-spillerne ligger strødd på Consto Arena. Bruntrøyene har akkurat tapt 0-3 hjemme for serieleder Bodø/Glimt, og nedrykket til OBOS-ligaen er et faktum.
31. juli 2022: Olden Larsen kommer inn de siste 22 minuttene og er med på en spinnvill 4-4-kamp mot Elfsborg borte for Häcken. Han har vært på banen i de seks siste kampene og har i tillegg notert seg for en scoring, mot Sundsvall borte. Etter 16 kamper ligger klubben ett poeng bak serieleder Djurgården.
Allsvenskan
Tidligere Eliteserie-spiller klar for ny klubb etter seks måneder
10/08/2022 PÅ 06:49
Det er ikke til å stikke under en stol av Olden Larsen har opplevd en god del de siste månedene. I tillegg spilte han fire tellende kamper for Nizhny Novgorod før krigen i Ukraina brøt ut. Og kontrastene kunne nesten ikke vært større - fra nedrykk med Mjøndalen til kamp om seriegull i Sverige med Häcken på bare et halvt år.
– Det er klart at det har vært store kontraster for min del. Jeg har store ambisjoner for meg selv, så det er gøy å kjenne på nå at jeg er på et sted der jeg kan ta ambisjonene videre. Jeg trives veldig godt i Häcken, sier Olden Larsen til Discovery.

Takker bruntrøyene

Han er også full av lovord om tiden han hadde i Mjøndalen, der han var fra januar 2020 til februar 2022. Der han i den første sesongen noterte seg for to assists på 29 seriekamper, ble det åtte mål og tre målgivende i 2021-sesongen.
– Det var jo tungt å rykke ned, og det siste man husker er jo at Glimt-gutta feirer seriegull og vi har rykket ned. Da var kontrastene ganske så store. Men jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk sjansen i Eliteserien med Mjøndalen, og jeg betalte tilbake i form av en god del målpoeng i 2021, samt en overgangssum da jeg dro til Russland.
– Erfaringen i MIF ville jeg ikke vært foruten. Det ble til noe positivt for min del i fjor, selv om det ble nedrykk. Jeg er stolt av meg selv og det jeg fikk til, sier han videre.
Det ble bare et kort opphold i Russland – han er fortsatt eid av Nizhny Novgorod, men er på utlån til Häcken ut juni 2023.
– Det var fint at klubbene og agenten min kom til enighet ganske kjapt om utlånet, så jeg kunne fokusere på å bli skadefri og kampklar.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: KFUM - Åsane

Fit for fight

For etter at han måtte operere og ta ut en liten del av menisken som holdt han ute av spill i drøye to måneder, er Olden Larsen 100 prosent nå.
– Jeg må bare fortsette å trene godt og vise meg frem på trening for å bevise at jeg fortjener spilletid. Jeg jobber bra på trening, som jeg alltid har gjort. Det er mange andre som har hatt større talent enn meg, men jeg jobber knallhardt og har veldig lyst til å vise Häcken hvem jeg er og få bidratt skikkelig denne sesongen.
– Serieledelser og å være i toppen av tabellen er du ikke så godt vant med?
– Nei, det er veldig gøy å være oppi der. Det er mye morsommere å være i toppen enn i bunn.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Storfornøyd med juvelen: – En all-rounder

Har sansen

Häcken-trener Per-Mathias Høgmo er storfornøyd med å ha Olden Larsen i laget.
– Jeg har sansen for Lars. Han kan spille både indreløper og kant på begge sider. Han er en kultursetter i den forstand at han har en stor intensitet i spillet sitt, er god i presspillet, har gjennombruddskraft og er en målscorer. Så er det selvfølgelig tøff konkurranse om plassene her, men han er en fin spiller å ha i Häcken. Jeg er veldig glad for at vi har ham.
Og om Olden Larsen selv ser på gamleklubbene KFUM og Mjøndalen når han har tid til det?
– Jeg ser egentlig mest på OBOS Direkte. Det er så klasse, og da får jeg med meg både KFUM og MIF!

Se høydepunktene: Mjøndalen - Raufoss

Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
08/08/2022 PÅ 19:30
Allsvenskan
Berisha om sin nye klubb: – Skandinavias beste fans
27/07/2022 PÅ 10:44