Aslak Fonn Witry (25) fortalte Discovery før åpningsrunden i Allsvenskan at han snart ønsker seg videre i karrieren. Det tror Discoverys Allsvenskan-ekspert, Alexander Axén, kan skje i ganske nær fremtid.
– Han spiller sitt livs fotball for tiden. Han har spilt en del kamper for Djurgården i cupen, og scorte det viktige 1-0 målet nå i går. Jeg tror ikke at Djurgården får beholde han etter sommeren.
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 PÅ 10:34
I intervjuet før helgen sa Witry at han ble skuffet da overgangen til nederlandske Utrecht gikk i vasken. Og at det kan bli Nederland som blir destinasjonen når den tid kommer, kan passe høyrebacken bra.
– Han er en offensiv back, som er litt bedre offensivt enn defensivt. Det er noe som passer bra i Nederland. Jeg tror han havner der, forteller Alexander Axén.
– Er det nivået i Nederland som er det naturlige steget å ta?
– Akkurat nå er det det. Men så kommer han til å utvikle seg og da komme til en enda større og bedre liga. Jeg tror det er et fornuftig steg å ta.

– Kommer til å være helt klar neste år

Skulle Witry forlate Djurgården til sommeren, står det en annen nordmann klar til å ta over stafettpinnen. Oslo-gutten Leo Cornic signerte for svenskene i januar, og sa til Discovery forrige uke at han tror tanken med å hente han var nettopp dette.
– Ja, det var nok det som var tanken med overgangen min i vinter. At jeg skulle krige meg til den backplassen når han drar, svarte den tidligere Grorud-spilleren forrige uke.
Akkurat den påstanden er ekspert Axén enig i. Han tror signeringen av Cornic var rettet mot den dagen de skulle miste Witry.
– Han er fortsatt veldig ung, han mange gode kvaliteter og han kan spille både på høyre og venstre. Så hvis det skal være behov kan han spille på venstre. Det er et kjempebra kjøp av Djurgården og jeg tror at kommer til å være helt klar neste år.
– Han får altså det halvåret etter Witry eventuelt drar til å tilpasse seg nivået i Allsvenskan?
– Absolutt. Sånn er det når man kommer til et nytt land og en ny liga. Man trenger litt tid til å se hvordan ting fungerer og alt det andre. Det er en bra inngangsport for han. Han har mange av de samme styrkene (som Witry). Han bør jobbe litt med forsvarsspillet, men er veldig flink på å gå fremover i banen, konkluderer Axén.
  • Djurgårdens neste kamp er borte mot Varberg BoIS søndag 25. april. Se kampen direkte på Discovery+. Sikre deg tilgang her!
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 PÅ 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 PÅ 08:32