• Djurgården møter Elfsborg i første runde av Allsvenskan. Se kampen søndag fra klokken 17:30 på discovery+.
8. januar var en historisk dag for OBOS-ligaklubben Grorud. Salget av 20 år gamle Leo Cornic til svenske Djurgården var nemlig klubbens aller første internasjonale salg.
For hovedpersonen selv var januar 2021 et rent eventyr. Fra den tidligere VIF-spilleren fikk vite om interessen fra Djurgården, tok det kun tre dager før han signerte med den svenske storklubben.
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 PÅ 10:34

Ny hverdag

Når Discovery slår på tråden over grensen, har Leo Cornic nettopp restituert etter oppkjøringens siste treningskamp. Mot IK Brage endte det med en enkel 3-1-seier til Djurgården, etter at Cornic scoret ett av bortelagets tre mål. Målet var Oslo-guttens andre i den blå drakten.
Omstillingen fra nedrykksstrid i OBOS-ligaen til sesongoppkjøring med Allsvenskan-laget har gått over all forventing.
– Jeg har blitt tatt utrolig godt imot her, så de første månedene har gått veldig fint. Jeg har kommet inn i et veldig kult lag med mange gode spillere, og det har egentlig ikke tatt så veldig lang tid å tilpasse seg den nye hverdagen, forteller Leo Cornic til Discovery.
– Jeg tror det hadde vært tøffere om det hadde vært i et land der jeg ikke hadde forstått språket, legger han til.
Å reise til utlandet som 20-åring kan by på utfordringer, men med full stopp i toppfotballen hjemme i Norge, føles valget mer og mer rett for Leo Cornic. Helt siden starten av februar har det vært fullt kjør med både treningskamper og cupkamper for de svenske lagene. På to måneder har Djurgården spilt 11 kamper.
– Jeg er veldig glad for at jeg får kamptrening her i Sverige, spesielt når jeg ser at det er helt stopp i fotballen i Norge. Jeg tar stadig nye steg, så jeg vinner helt klart på at jeg er her nå, sier Cornic til Discovery.

Dobbelt norsk i Sverige

Også ute på banen erkjenner Leo Cornic at det er en stor forskjell fra det han er vant til hjemme i Norge.
– Det er annerledes fotball her i Djurgården enn det er i Norge, og det tror jeg gjelder hele Sverige. De er litt mer tekniske og spiller en annen type fotball. Mens det i Norge er mer fysisk, med tøffe dueller og lange baller, har de mer fokus på ballbesittende fotball og tekniske ferdigheter her, sier den 20 år gamle høyrebacken.
For det er nemlig på høyrebacken til Djurården at de norske brillene virkelig skal få kjørt seg gjennom denne sesongen.
Stockholmsklubbens soleklare ener på backen er trønderen Aslak Fonn Witry, som har storspilt i de to foregående sesongene.
– Jeg har vært en del med Aslak de siste månedene, og jeg har lært veldig mye av han på banen. Han er en av de beste spillerne i Allsvenskan, understreker Cornic.
– Han har noen andre kvaliteter enn det jeg har, og motsatt, så vi prøver å lære av hverandre, legger høyrebacken.

Witry-arvtaker

Aslak Fonn Witry har tidligere gjort det klart at han snart ønsker å ta neste steg i karrieren. Denne vinteren var Witry svære nær en overgang til nederlandsk fotball, og til Discovery utelukker ikke trønderen at han kan forsvinne fra Djurgården i sommer.
– Det viktigste for meg nå er å gjøre en god vårsesong, så kan jeg eventuelt gå i sommer. Djurgården er en god utviklingsarena, og jeg trives godt her, men det finnes også flere steder å utvikle seg videre, forteller Witry til Discovery.
Cornic tror nettopp det var planen til klubben da de hentet han til Stockholm i januar.
– Tolker du det dithen at de ser på deg som arvtakeren til Aslak på høyrebacken?
– Ja, det var nok det som var tanken med overgangen min i vinter. At jeg skulle krige meg til den backplassen når han drar, svarer den tidligere Grorud-spilleren.
– Men jeg har også fått prøve meg litt på venstrebacken, og til og med litt på kanten, så jeg er ikke bundet til å spille høyreback hele tiden, legger Cornic til.
Kompis, lagkamerat og konkurrent Aslak Fonn Witry er ikke i tvil om at Leo Cornic har alle kvalitetene som skal til for å kapre høyrebacken etter at han selv har dratt videre på nye eventyr.
– På sikt vil han nok ta den plassen, det er jeg ganske sikker på. Leo er en fin spiller, som kan bli veldig god i framtiden. Han trenger tid, men han har et kjempepotensiale, sier Witry til Discovery.

Håper på muligheter i Allsvenskan

I motsetning til i Norge, der de aller fleste Eliteserie-klubbene opererer med rene andrelag som gjerne spiller i en av de lavere divisjonene, har de en ren U21-serie i Sverige.
Leo Cornic ser for seg en sesong både i Allsvenskan og i U21-serien.
– Hva er dine egne ambisjoner for 2021-sesongen?
– Jeg tenker jeg skal fortsette å utvikle meg som fotballspiller, og vende meg helt til spillemåten i Sverige. Målet er å å konkurrere meg inn på backplassen, samt å etablere meg på U21-landslaget, svarer Cornic, som står med totalt 35 kamper for aldersbestemte lag – derav én kamp for U21-landslaget.
– Hva tenker du om muligetene for spilletid i Allsvenskan i år?
Jeg tror nok at jeg kommer til å få noen sjanser. Jeg vet jo ikke helt hva de tenker, men jeg har fått gode tilbakemeldinger i de månedene jeg har vært her, så jeg håper på det, sier den ferske Djurgården-spilleren til Discovery.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 PÅ 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 PÅ 08:32