Hjemmebane: Tele2 Arena
Kapasitet: 30000 sitteplasser
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 KLOKKEN 10:34
Banedekke: Kunstgress
Publikumssnitt 2019: 24232
Sesongen 2020: Nr.8 etter å ha vært nr.3 året før, kun ett poeng bak førsteplassen.
Spillersalg siden 2014: Ca. 130mnok
Største salgene: Odilon Kossounou til Brugge 40MNOK

Fun facts

  • Hammarby kalles for arbeiderklubben og det stammer fra langt tilbake i tid. Hammarby Roforening ble stiftet i 1891 og siden endret de navn i 1897 til Hammarby IF. Der måtte man være arbeider for å kunne være medlem i Hammarby.
  • Lasse Åberg som er mannen bak den umåtelig populære Sällskapsresan er en lidenskapelig Hammarby-supporter.
  • Assisttenttrener er tidligere Brann-spiller Joachim Björklund.
  • Tidligere Stabæk-spiller Jesper Jansson er sportssjef for klubben.

Utvalgte spillere som gått inn og ut

Spillere inn:
Astrit Seljami er det dyreste kjøpet noensinne, 8mnok fra Varberg, Jon Gudni Fjolusen kommer fra Brann
Spillere ut:
Muamer Tankovis forsvant til AEK Athen i løpet av fjoråret. Aron Jóhannsson gikk til Lech Poznan etter det gode fjoråret. Alexander Kacaniklic har forsvunnet til Hajduk Split og David Fällman til Aalesund

Forventet lagoppstilling 4-3-3

David Ousted
Simon Sandberg, Mads Fenger, Jon Gudni Fjoluson, Mohanad Jeahze
Darijan Bojanic, Jeppe Andersen, Abbe Khalili
Akinkunmi Amoo, Astrit Selmani, Gustav Ludwigson

Treneren – Stefan Billborn

Fikk til tross for ekstremt lite erfaring ta over Hammarby foran 2018-sesongen og gjorde suksess direkte med en 4.plass og en meget sjarmerende fotball. Året etter fulgte han opp med en tredjeplass, kun et poeng fra gullet og Hammarby spilte en angrepsfotball Allsvenskan ikke har sett maken til. I 2020 da man skulle kjempe om gullet choket man totalt og Billborn har et enormt press på seg denne sesongen. Hammarby har satset stort og det er kun medaljer og aller helst gull som gjelder. .

Nøkkelspiller – Jeppe Andersen

Toveisspilleren Jeppe Andersen hadde en svak sesong i fjor, det tror jeg er en årsak til Hammarbys svake prestasjoner. Motoren Jeppe tilbake i 2019-form og Hammarby er et annet lag.

Gjennombruddet – Akinkunmi Amoo

2002-gutten fra Nigeria er kun 1,63 meter over kunstgresset, men har en speed og finesse som er helt utrolig. Har sett ut som en rund miillion i oppkjøringen og dette året kan bli det store gjennombruddet for høyrevingen som elsker å skjære inn i banen.

X-faktoren – Akinkunmi Amoo

Jeg må ta Amoo her også. For en speed og balanse han har når han danser seg forbi motstanderne. En estetisk nytelse å se på.

Salgsobjektet – Ouattara Aziz

Her håper Bajen å ha en ny Odilon Kossounou. Aziz som er født 2001 har sett bedre og bedre ut og belgiske klubber har allerede han i kikkerten. Han avgjorde cupsemifinalen mot Djurgården.

Profiler

Det finnes flere profiler hos Hammarby spesielt offensivt. 35-årige Paulinho har legendestatus i Allsvenskan. Her vil han sikkert kun være superinnbytter, men for en herlig spiller han er. En annen er lynvingen David Accam som herjet i Helsingborg og etter det har vært en årrekke i MLS. Han er en annen superinnbytter.

Kommentar

Etter et skuffende 2020 tror jeg Hammarby slår tilbake og slåss om gullet. Laget har seriens beste offensiv og en haug av matchvinnere. Får Billborn orden på defensiven vil de være med Malmö hele veien inn. Jeg tror dog de kommer til kort mot Malmö, men berger medalje.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 KLOKKEN 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 KLOKKEN 08:32