Hjemmebane: Gamla Ullevi
Kapasitet: 19.000 sitteplasser
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 KLOKKEN 10:34
Underlag: Hybridgress
Publikumssnitt 2019: 12308
Sesongen 2020: 12.plass
Spillersalg siden 2014: ca 200MNOK
Største salg: Pontus Dahlberg Watford 45MNOK, Benjamin Nygren Genk 45MNOK

Fun facts

  • 18 seriemesterskap - kun Malmø FF har flere.
  • Vant UEFA Cupen 1982 og 1987 med sitt legendariske lag med Torbjørn Nilsson og Glenn Strömberg i spissen og Sven Göran Eriksson som trener.
  • Den legendariske ex-Volvo-sjefen PG Gyllenhammer er ihuga IFK Gøteborg-supporter.
  • Noah Alexandersson, Simon Thern og August Erlingmark er sønner til legendene Niclas Alexandersson, Jonas Thern og Magnus Erlingmark.
  • Sportssjef er tidligere Stabæk-gud Pontus Farnerud.
  • Kampene mellom AIK og IFK betegnes som høyrisiko-oppgjør. I august 2002 døde en IFK Göteborg-fan da grupperinger fra de to lagene barket sammen.

Utvalgte spillere som gått inn og ut

Spillere inn:
IFK virkelig slått på stortromma denne sesongen og «hemvändarna» Marcus Berg og Oscar Wendt kommer til sommeren. Man har siden tidligere hentet hjem Pontus Wernbloom, Sebastian Eriksson, Mattias Bjärsmyr og Jakob Johansson. Siden har ikonet Marek Hamsik kommet og skal spille ut August, Den største spilleren som kommet til Allsvenskan noensinne. Kolbeinn Sigthorsson har kommet fra AIK, og den skadeplagede islendingen skal prøve å få fart på karrieren igjen.
Spillere ut:
Kristopher da Graca, back til VVV-Venlo

Forventet ellever (3-5-2)

Giannis Anestis
August Erlingmark, Mattias Bjärsmyr, Jesper Tollinsson
Alexander Jallow, Simon Thern, Alhassan Yusuf, Marek Hamsik, Gustaf Norlin
Tobias Sana, Kolbeinn Sigthorsson

Treneren – Roland Nilsson

Legenden Nilsson har VM bronse med Sverige på merittlisten som spiller. Han har i tillegg en haug av kamper i Premier League. Høyrebacken var god defensivt og stengte ofte sin side, han var John Barnes store mareritt. Er en erfaren trener med FCK, Malmø og U-21 på listen. Tidligere en klassisk 4-4-2 mann, men det har han forandret og med IFK spiller han med trebacks-linje og en mye mer modernisert spillestil enn tidligere.

Nøkkelspiller – Marcus Berg

Den smarte landslagsspissen blir en nøkkel fra første arbeidsdag i sommer. Göteborg har hatt meget vanskelig å få orden på sitt angrepsspill og det har sett tynt ut i denne oppkjøringen også.

Gjennombruddet – Oscar VIlhelmsson

Det er brist på angripere I IFK på våren. Marcus Berg kommer først til sommeren. Det kan gjøre at den storvokste sentertanken som nå endelig er skadefri blir et reelt alternativ. Han kan også ta plassen ved siden av Berg når han kommer hjem. Oscar ble klubbens yngste målscorer i en offisiell kamp da han scoret mot Astrio i cupen som 15-åring. Etter det har han slitt med skader, men er nå tilbake for fullt.

X-faktoren – Marek Hamsik

Når man har verdensstjernen Marek Hamsik i troppen er det en selvfølge å plassere han her.

Salgsobjektet – Alhassan Yusuf

Den unge nigerianeren dekker enorme rom på midtbanen og er nøkkel for at de andre spillerne skal kunne glitre. Det er litt N´Golo Kante over han. Fortsetter han utviklingen kan han selges i sommer.

Profiler:

Gøteborg er meget profilsterkt og til sommeren får man hjem to superprofiler til. Oscar Wendt kommer fra Bundesliga og Marcus Berg fra Krasnodar i Russland. Den største profilen foruten innleide Marek Hamsik i dagens stall er nok kjøttspilleren og hatobjektet hos motstandersupporterne, Pontus Wernbloom. Han har en lang utenlands- og landslagskarriere bak seg.

Kommentar

Gøteborg har satset på mange «hemvändare» og har et aldrende lag. Dessuten kommer ikke Wendt og Berg før til sommeren. Det vil overraske meg om Änglarna blander seg inn i toppstriden. IFK har vært en skuffelse de siste sesongene og nærmere nedrykk enn gull. Jeg tror dessverre ikke at den gamle storheten er tilbake i toppen denne sesongen heller. Detblir nok i beste fall et liv midt på tabellen denne sesongen for den tradisjonsrike klubben.

Allsvenskan for Dummies: Malmø, Djurgården, Hammarby, AIK og IFK Norrköping

Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 KLOKKEN 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 KLOKKEN 08:32