Hjemmebane: Tele2Arena
Kapasitet: 30.000 sitteplasser
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 PÅ 10:34
Underlag: Kunstgress
Publikumssnitt 2019: 15958
Sesongen 2020: 4.plass. Gull i 2019
Spillersalg siden 2014: Ca. 280MNOK
Største salgene: Sam Johnson 50MNOK, Michael Olunga 40MNOK, Markus Danielsson 50MNOK, alle til kinesiske klubber.
Fun facts:
  • Laget er på delt 4.plass i maratontabellen med 12 seriemesterskap.
  • Kim Bergstrand var i hardt vær da han støttet lederskap som preget den den tyske nasjonalsosialismen på 1930- og 1940-tallet. Treneren la seg flat og beklaget etterpå.
  • Bosse Andersson er Sveriges svar på Thomas Berntsen. Karismatiske Andersson kjøper og selger spillere som andre skifter undertøy.
  • Lars Ohly (partileder Venstre) og Fredrik Reinfeldt (tidl. Statsminister) er supersupportere.
Spillere inn:
Joel Asoro er årets prestisjesignering av Bosse. For dere som sett «Sunderland til I Die» husker kanskje Asoro som ung gutt der. Siden har han vært i Swansea, Groningen og Genoa. Rasmus Schüller er kommet fra HJK og tar trolig den sentrale midtbanen. Han håper på EM-spill til sommeren med sitt Finland.
Spillere ut:
Jonathan Augustinsson RBK, Kevin Walker Ørebro, Fredrik Ulvestad Kina og Jesper Karlstrøm til Polen var samtlige ellever-spillere som har forsvunnet ut.
  • Allsvenskan ser du på discovery+!
Forventet 4-3-3:
Aleksandr Vasyutin
Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Hjalmar Ekdal, Elliot Käck
Rasmus Schüller, Elias Andersson, Magnus Eriksson
Edward Chilufya, Kalle Holmberg, Albion Ademi
Saken fortsetter under videoen:

Her avgjør Witry Stockholm-derbyet: – Fenomenalt!

Treneren – Thomas Lagerløf og Kim Bergstrand:
Djurgården trenes av duoen Lagerlöf og Bergstrand. Det morsomme er at begge har bakgrunn i Djurgårdens hatmotstandere. Lagerlöf er en tidligere AIK-legende som også spilt i Lyn. Bergstrand har spilt i AIK og Hammarby. Duoen trente tidligere Sirius med suksess og deres delte lederskap ledde til gull direkte i Djurgården. De har et rykte om å kjøre en knallhard linje.
Nøkkelspiller – Jakob Une Larsson:
BP-produktet har vært fem sesonger i Djurgården og forlenget nylig avtalen. Han har nå og vokst frem som en leder i de bakre rekkene. Ikke den største stopperen, men den spilleskikkelige Une Larsson er taktisk meget klok, har et høyt laveste nivå og binder sammen dette forsvaret
Gjennombruddet – Leo Cornic:
Cornic har imponert på trening og den norske backen kan få rikelig med spilletid til høsten hvis Fonn Witry selges. Den offensivglade backen har alle egenskaper som skal til for å slå igjennom på det øverste nivået.
X-faktoren – Edward Chilufya:
Kantspilleren har sett ut som en million i oppkjøringen og har en eksplosivitet som setter skrekk i motstanderbackene.
Salgsobjektet – Aslak Fonn Witry:
Nordmannen var nære å selges til Nederland for rundt 20MNOK i vinter, men det ble stoppet helt på tampen. Fonn Witry har vært en av Allsvenskans beste backer de siste sesongene og leverer han denne våren selges han til sommeren. Erstatteren er hentet og også han er norsk. Leo Cornic forventes å ta over etter Fonn Witry.
Profiler:
Troppen er bred, men jeg synes det er litt mangel på profiler. Prestisjesigneringen Joel Asoro er en profil, men veldig uvisst hvor han står. Magnus Eriksson er en poengspiller på midtbanen.Emir Kujovic er en stor profil, men han har problem med å få orden på fysikken. Det koster å tilpasse seg Lagerløfs krevende spill.
Kommentar:
Djurgården fulgte opp gullsesongen med en 4.plass i fjor. Som vanlig er det mye spillere inn og ut hos Järnkaminene. Troppen er veldig bred og trenerduoen har dobbeldekning på hver eneste posisjon. Jeg savner dog den riktige spissen på dette laget og jeg tror ikke toppnivået er godt nok for å ta gullet. Djurgården har dog sett bra ut i oppkjøringen og enn om man tapte cupsemifinalen mot Hammarby, var man klart best i banespillet.
Sett denne?

Allsvenskan for dummies: Episode 1

Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 PÅ 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 PÅ 08:32