Hjemmebane: Bravida Arena
Kapasitet: 6300 sitteplasser
Banedekke: Kunstgress
Publikumssnitt 2019: 3631
Sesongen 2020: nr.3
Spillersalg siden 2014: Ca. 120mnok
Største salg: Majeed Waris til Spartak Moskva 30MNOK
Fun facts
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 PÅ 10:34
  • Baserer mye av sin økonomi på Gothia Cup. Den skaper inntekter på ca. 100MNOK per år.
  • Klubben, som lever sitt eget liv på Hisingen og egentlig ingen bryr seg om, har blitt en sportslig storebror i Göteborg.
Utvalgte spillere som gått inn og ut:
Spillere inn:
Tobias Heintz fra Tyrkia, Alexander Jeremejeff - spissen fra Dynamo Dresden er et ordentlig prestisjekjøp av sportssjef Sonny Karlsson. Supertalentet Bénie Adama Traoré fra ASEC Mimosas kan bli en sensasjon.
Spillere ut:
Aleksander Søderlund til Tyrkia, Adam Andersson til Rosenborg.
Forventet 11er: (4-3-3)
Pontus Dahlberg
Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren,Valgeir Fridriksson
Gustav Berggren, Erik Friberg
Bénin Traore, Tobias Heintz, Leo Bengtsson
Alexander Jeremejeff
Treneren – Andreas Alm
Alm har en fortid som spiller for Kongsvinger. Alm er en erfaren trener som trent AIK og Häcken i en årrekke, men han har aldri vunnet et SM-gull. Han har en haug av medaljer, men savner prikken over i-en.
Nøkkelspiller – Erik Friberg
Veteranen er uvurderlig for Häcken. Han binder sammen laget fra sin sentrale midtbane. Samler opp andreballer og distribuerer enkelt videre. En evighetsmaskin.
Gjennombruddet – Benié Traore
Den lille kantspilleren fra Elfenbenskysten har sett meget bra ut i oppkjøringen. Det er en herlig teknikk og balanse på han og i tillegg evner han ta til seg det relasjonelle spillet. Han kan bli en utrivelig overraskelse for backen i årets serie.
X-faktoren - Tobias Heintz
Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren ser nærmest nonchalant ut i sitt spill, men har en evne til å løse de aller vanskeligste situasjonene ute på banen. Har i tillegg en meget god dødballfot

Salgsobjektet –Gustav Berggren
En litt undervurdert toveisspiller på midtbanen som egentlig har det aller meste som skal til for å lykkes på det høyere nivå. Nå har han også opparbeidet seg erfaring. Jeg tror han er neste eksport fra Hisingen.
Profil:
Aleksander Jermejeff er en gullsignering og en spiller av ypperste klasse i Allsvenskan. Örgryte-produktet lyktes aldri helt i Tyskland og er nå tilbake på Bravida Arena der han gjort suksess ved to tidligere sesoner. Alm elsker å spille med en stor midtspiss og bedre alternativ en Jermejeff er vanskelig å få

Kommentar
Häcken har befest sin posisjon som et topplag i svensk fotball de siste årene, men de savner gullet. De har kanskje det mest rutinerte laget av samtlige gullaspiranter, men jeg tror at man savner litt spisskompetanse for å være med helt inn denne sesongen. Jeg tror laget havner utenfor medaljene i 2021.

Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 PÅ 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 PÅ 08:32