Hjemmebane: Strandvallen
Kapasitet: 6500 sitteplasser
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 PÅ 10:34
Banedekke: Gress
Publikumssnitt 2019: Spilte i Superettan
Plassering 2020: 5.plass
Spillersalg siden 2014: Ca. 3MNOK
Største salgene: Andreas Blomqvist Aalborg til Gent 1,8MNOK

Fun facts

  • Mjällby er et lite tettsted med ca. 1300 innbyggere.
  • Tidligere Stabæk-yndling Christian Chippen Wilhemlmsson kommer fra Mjällby.
  • Den tidligere engelske landslagsspilleren som gikk bort tidligere i vår, Frank Worthington, spilte en halv sesong for Mjällby

Noen utvalgte spillere som gått inn og ut

Spillere inn:
AAFKs Daan Klinkenberg er hentet inn. Siden har man leid keeper Samuel Brolin fra AIK. Enoch Adu kommer fra samme klubb og Andreas Blomqvist er hentet fra Norrköping.
Spillere ut:
Man har mistet sin stjerneangriper Moses Ogbu til Wuham Three Towns (Kina)

Forventet startellever 3-5-2

Saku Eriksson
Max Watson - Eric Björkander - Daan Klinkenberg
Joel Nilsson-Jesper Gustavsson-Enoch Kofi Adu -Viktor Gustafson-Kadir Hodzic
David Löfquist- Jacob Bergström

Treneren – Christian Järdler

Det er store sko å fylle for Järdler. Marcus Lantz gjorde gigasuksess i fjor og tok MAIF til en 5.plass. En av de største sensasjonene i Allsvenskan på mange år. Styret var imidlertid ikke fornøyde med spillet og ville se en mer attraktiv fotball, derfor valgte man et trenerbytte. Jeg har dog ikke sett mye til det i oppkjøringen. Det er fortsatt et MAIF i 3-5-2, kompakte lavt liggende og giftige i kontringsspillet. Jeg er meget spent på utviklingen denne sesongen. Järdeler er i utgangspunkt en trener som foretrekker en ballbesittende fotball.

Nøkkelspiller – David Löfquist

Løken som han kalles, er litt av en MAIF-legende. Han går inn i sin tolvte sesong for klubben. Lagkapteinen blir 35 denne høsten, men er lagets viktigste spiller. Vinner baller, binder sammen lagdelene og er god i pasningsspillet. Kan bekle flere roller på banen.

Gjennombruddet – Samuel Brolin

Den gigantiske keeperen er på lån fra AIK. Han har det meste som skal til for å bli en toppkeeper. Over 2 meter, god i feltet, god mann mot mann og ikke så aller verst med beina heller. Han trenger mer erfaring, men det kan han få hos Mjällby

X-faktoren - Jacob Bergström

Spissen som aldri ble en suksess i Mjøndalen er en av Mjällbys viktigste spillere.
Han er sterk som en bjørn og har skapt seg et rykte som en granittblokk å møte. Sprer skrekk i motstanderforsvarene.

Salgsobjektet – Joel Nilsson

Den høyre vingbacken var scoutet av Glimt forrige sesong og diskutert på kontorene oppe i nord. Han er meget løpssterk og eier ofte sin side i kampene. 6 assist på Mjällby er også gode tall. Fortsetter han denne sesongen vil et bedre lag plukke han opp.

Profiler:

Enoch Kofi Adu har vunnet gull med Malmö og AIK og er et aktet navn i Fotball-Sverige. Siden får vi ikke glemme Løken, David Löfquist er en legende i MAIF.

Kommentar

Mjällby var en av tidenes overraskelser da dem i fjor ble nr.5. De fleste hadde tippet dem tilbake til Superettan, men daværende trener Marcus Lantz overrasket med sin gode struktur, harde arbeid og raske omstillingsfotball. Denne sesongen blir mye tøffere. Laget skal endre spillestil samtidig som motstanderne vil møte dem med en helt annen respekt. Jeg tror ikke dem rykker ned, men kommer på falle en god del plasseringer ned på tabellen.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 PÅ 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 PÅ 08:32