Hjemmebane: Nya Parken
Kapasitet: 12182 sitteplasser
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 PÅ 10:34
Banedekke: Hybridgress
Publikumssnitt 2019: 5307
Plassering 2020: 14.plass
Spillersalg siden 2014: Ca. 60mnok
Største salgene: Marcus Antonsson til Leeds 28mnok

Fun facts

  • Det er rene Eliteserie-kolonien i Kalmar. Douglas Bergqvist eks. FK Haugesund og Oliver Berg eks. Odd, Lars Sætra eks. TIL spiller alle for Kalmar.
  • Da Kalmar sist tok gull i 2008 var en brødre-trio helt sentral på laget. David, Viktor og ikke minst Rasmus Elm styrte butikken. Sportssjef den gangen var Branns Svante Samuelsson.

Noen utvalgte spillere som gått inn og ut

Spillere inn:
Oliver Berg tidligere Raufoss og Odd kommer fra Sundsvall og skal bli den poengspilleren laget trenger. Simon Lundevall. Lars Sætra kom senest fra Tromsø og skal styrke defensiven
Spillere ut:
Geri André Herrem til Åsane. Klubblegenden Viktor Elm har lagt opp.

Forventet ellever 3-4-3/5-2-3

Lucas Hägg Johansson
Elias Olsson – Lars Sætra - Douglas Bergqvist
Piotr Johansson - Romario – Calle Gustafsson - Sebastian Ring
Jonathan Ring –Filip Sachpekidis - Isak Magnusson

Treneren – Henrik Rydström

Kalmarlegenden som var sentral da Kalmar tok gullet i 2008 er tilbake på gamle jaktmarker. Han var selv en kjøttspiller som ødela spillet for motstanderne, men som trener er han stikk motsatt. Rydström trente Sirius med suksess i fjor og spilte en meget underholdende og ekstremt pasningsorientert fotball. Samtidig kommer vi til å få se et hardt arbeidende Kalmar. Rydström liker Diego Simeones defensive tankesett.

Nøkkelspiller – Jonathan Ring

Ring er hentet inn fra Djurgården og kantspilleren som var fantastisk når Järnkaminene tok gull i 2019 må levere direkte. Det er brist på poengspillere i Kalmar og her må nye Ring ta stort ansvar.

Gjennombruddet – Elias Olsson

2003-stopperen har fått rikelig med spilletid i oppkjøringen og levert solid. Han er trygg med ballen, har bra forståelse og utvikler hele tiden sin fysikk. Han kan få en del spilletid allerede denne sesongen.

X-faktoren – Nils Fröling

Veldig skadeutsatt og går nesten ikke å regne med, men når han er frisk har han et tempo som kan sette skrekken i de fleste motstanderforsvar.

Salgsobjektet – Elias Olsson

Flere klubber har allerede den venstrebente unge stopperen på blokka og han er næremst garantert neste salg fra Kalmar.

Profiler:

Det er ikke veldig mange profiler i dette Kalmar-laget, relativt grått og kjedelig, men får spissen Nils Fröling være frisk er han en angrepsspiller med ekstremt tempo som kan gjøre ting på egen hånd. Utover det er nok trener Rydstrøm den største profilen. I trenerteamet finnes også Rasmus Elm som kanskje er den beste spiller klubben noensinne har fostret.

Kommentar

Kalmar har prøvd alt de kan for å rykke ned de siste sesongene. De har klart seg med minst mulig margin gjennom kvalifisering. Laget er ikke veldig bra denne sesongen heller og det blir en kamp mot nedrykk. Har hatt en fryktelig oppkjøring og hadde det ikke vært for den nye treneren og klubblegenden Henrik Rydstrøm ville jeg sagt klink nedrykk. Jeg tror dog at Rydstrøm styrker dem og med en ny spillidé tror jeg dem unngår nedrykk med minst mulig margin igjen.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 PÅ 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 PÅ 08:32