Hjemmebane: Stora Valla
Kapasitet: 7500
Banedekke: Gress
Plassering 2020: Nykommer, ble nr. 2 i Superettan
Største salg: Axel Lindahl til Bodø/Glimt for cirka 2MNOK
Fun facts
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 PÅ 10:34
  • Det var her Sven Göran Eriksson startet sin trenerkarriere.
  • Hvem husker ikke den jugoslaviske trioen på 90-tallet, Milenko Vukcevis, Dusko Radinovic og Vujadin Stanoikovic. Med disse på plass vant klubben sin eneste tittel da de ble cupmester i 1993.
  • Degerfors har fostret en haug av legendariske spillere, blant annet Gunnar Nordahl, Olle Åhlund, Tord Grips, Ralf Edström. Olof Mellberg, Andreas Andersson, og Ola Toivonen er bare noen av mange spillere som spilt for Degerfors.
  • Degerfors er et lite tettsted med drøyt 7000 innbyggere.
  • Den tidligere landslagstreneren for Norge Tord Grip avgjorde seriefinalen i 1963 mot Norrköping med over 21 000 på tribunen. Gullet glapp til slutt og laget ble nummer to.
Noen utvalgte spillere som gått inn og ut:
Spillere inn:
Anton Kralj, back fra Sandefjord. Sargon Abraham er tilbake etter et mislykket opphold hos IFK Göteborg.
Spillere ut:
Axel Lindahl har gått til Bodø/Glimt
Forventet ellever (3-4-3):
Ismael Diawara
Sebastian Ohlsson - Oliver Ekroth – Gustav Granath
Erik Lindell - Adam Carlén – Christos Gravius - Ferhad Ayaz
Johan Bertilsson – Sargon Abraham – Victor Edvardsson
Treneren – Tobias Solberg/Andreas Holmberg
Delt lederskap i Degerfors har blitt en suksessfaktor. Begge fikk fortroende foran 2020-sesongen og det endte med direkte opprykke. Holmberg har over 200 kamper for Degerfors A-lag, men det er bare "peanuts" sammenlignet med Solberg. Han er en ekte klubblegende med 435 kamper. Begge har et enormt klubbhjerte og kjenner alle mekanismene i klubben. De spiller en herlig offensiv 3-4-3 fotball, der de flytter mange spillere i angrep og en av de sentrale midtbanespillerne er alltid med og fyller på i boksen. Duoen kommer ikke til å forsvare, men å angripe i jakten på ny Allsvenskan-kontrakt.
Nøkkelspiller – Oliver Ekroth
Den kraftfulle kapteinen er lagets hjørnestein i den bakre treeren. Har bedre tempo enn mange tror og er lugn og trygg med ballen.
Gjennombruddet – Anton Kralj
Backen er hentet fra Sandefjord. Her får han trolig spille som kant på midtbanen i Degerfors 3-4-3. Det tror jeg passer Kralj utmerket. Den offensive og ferdighetssterke vingbacken kommer etter hvert til å vise det svenske publikummet at han har dette nivået inne.
X-faktoren - Victor Edvardsson
Panservognen som var Degens viktigste brikke i fjor med 25 målpoeng har en kraft i sitt spill med tempo og god avslutningsteknikk som få andre kanter i Allsvenskan.
Salgsobjektet – Adam Carlén
20-åringen vil bli neste salg fra Degerfors. Den storvokste unggutten kan spille båe stopper og sentral midtbanen. Duellsterk og meget god i egen boks, men også egenskaper med ballen. Kanskje ikke den raskeste, men smart og leser spillet på en ypperlig måte.
Profiler
Fjorårets store profiler og de som la til grunn for et opprykk var Johan Bertilsson og Victor Edvardsson. De vil også denne sesongen fronte Degerfors utad.
Kommentar
Det er naturstridig at lille Degerfors skal være i Allsvenskan, men det er en helt enorm fotballkultur på det lille tettstedet. Helt unikt og en av landets aller sterkeste. Det er helt "underbart" at det lille bruket er tilbake på øverste nivå og jeg tror ikke de er der for å delta. Degerfors har et godt eget utviklet spill og vil slå godt fra seg og etablere seg i Allsvenskan. Er det en ting som er sikkert, så er det at lille Degerfors kommer til å fortsette å fostre gode spillere.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 PÅ 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 PÅ 08:32