Hjemmebane: Studenternas IP
Kapasitet: 10250 sitteplasser
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 KLOKKEN 10:34
Banedekke: Kunstgress
Publikumssnitt 2019: 4288
Plassering 2020: 10.plass
Spillersalg siden 2014: Ca. 16MNOK
Største salgene: Kingsley Sarfo til Malmö FF for 15MNOK

Noen utvalgte spillere som gått inn og ut

Spillere inn:
Davoid Mitov Nilsson kommer fra Sarpsborg 08. Christian Kouakou lyktes aldri i IFK Göteborg, men kan bli en nøkkel hos Sirius. Jacob Ortmark er en smart signering fra Degerfors og han vil slåss om en startplass direkte. Joseph Colley leies fra Chievo og styrer forsvaret.
Spillere ut:
Stefano Vecchia har gått til RBK. Sirius-legenden og kapteinen Niclas Thor som kanskje var mest kjent for å ha vært gift med svenske politikeren Ebba Busch Thor har lagt opp. Elias Andersson har gått til storebror Djurgården

Forventet startellever 3-4-3

David Mitov Nilsson
Jamie Roche – Tim Björkström– Joseph Colley
Karl Larsson – Adam Hellborg- -Johan Karlsson-Axel Björnström
Jacob Ortmark- Christian Kouakou – Yuliya Sugita

Treneren – Daniel Bäckström

Sirius fortsetter å satse på uerfarne trenere og de har gjort det med en formidabel suksess de siste årene. Daniel Bäckström kommer fra staben i Malmö FF og tilhører de nymoderne trenerne som er akademiske og pedagogisk dyktige. 33-åringen tar over etter Henrik Rydström som har gått til Kalmar FF. Det blir spennende å se hvordan han forvalter det ekstreme pasningsorienterte laget. Det blir en omstilling også for Bäckström.

Nøkkelspiller – Tim Björkström

Stopperen som har tatt over kapteinsrollen etter Thor er lagets samlingspunkt. Meget god pasningsspiller, noe som er viktig i et Sirius som spiller ekstremt pasningsorientert

Gjennombruddet – Christian Kouakou

Koukaou er riktignok 25 år, men det er i år jeg tror han får sitt gjennombrudd. Han fikk aldri den tryggheten han trengte i IFK Göteborg, men hos Sirius tror jeg kraftpakken kommer til å nyte godt av Bäckströms tillit og det vil gi han et løft.

X-faktoren – Yukiya Sugita

Den lille japaneren med de raske vendingene og smarte stikkerne er et angrepsvåpen for Sirius. I tillegg er han meget god i press-spillet.

Salgsobjektet – Jamie Roche

Roche er i utgangspunktet sentral midtbanespiller, men har tatt steget ned som stopper og gjort det med bravur. Den storvokste unggutten fra klubbens eget akademi har meget gode ballferdigheter som er skreddersydd for Sirius kortpasningsspill. Fortsetter 19-åringen i samme stil denne sesongen vil han bli Sirius neste eksport.

Profiler:

Yukiya Sugita vokste frem som en allsvensk profil i fjorårets sesong. En eyecatcher som folket nyter å se ute på banen.

Kommentar

Sirius sjarmerte de fleste med sin ekstremt pasningsorienterte fotball forrige sesong. Nå er det ny trener, men ambisjonene er å videreføre den tydelige identiteten. Sirius ble nr.10 i fjor og jeg tror man havner rundt samme posisjon denne sesongen.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 KLOKKEN 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 KLOKKEN 08:32