Kampen mellom AIK og IFK Göteborg i Allsvenskan skulle opprinnelig vært spilt torsdag kveld klokken 19.00.
Nå er kampen avlyst.
Grunnen er ifølge expressen.se at kampen har blitt utsatt for et kampfiksingsforsøk. Politiet har startet etterforsking av saken.
Allsvenskan
– Berget ferdig i Malmø
29/10/2017 PÅ 11:39
– Dette handler ikke om en enkelt fotballkamp. Dette er et veldig alvorlig angrep og et kuppforsøk mot svensk fotball og det kommer vi aldri, aldri å akseptere, sier generalsekretær i det svenske fotballforbundet, Håkan Sjöstrand.
– Utgangspunktet for alle våre kamper er at de skal avgjøres av sportslige premisser. Utifra den informasjonen vi har kan vi ikke garantere at kampen mellom IFK og AIK er en sikker kamp som avgjøres av sportslige grunner, sier Sjöstrand.
Det skal være en ikke navngitt AIK-spiller som skal ha blitt tilbudt en stor sum for å spille dårlig mot IFK.
– Jeg er glad for at spillerne i AIK har våget å fortelle, og at vi har fått god hjelp av politiet. Dette er et bevis på at samarbeidet fungerer. Politiet har nedsatt en egen aksjonsgruppe, og både spillere og klubben agerte umiddelbart. Da løser vi også problemene raskt, sier Björn Eriksson i Riksidrottsförbundet til TT ifølge NTB.
IFK Göteborg har tre nordmenn i sin stall. Henrik Bjørdal, Benjamin Zalo og Thomas Rogne - tillegg til norsk-amerikanske Mikkel Diskerud.
Nåværende Sogndal-spiller Kjetil Wæhler (41) spilte for IFK Göteborg i perioden 2012-2014. Han er naturlig nok sjokkert over dagens hendelser.
– Det er bra at slike ting blir avdekket og ikke ble gjennomført på noen måte, sier Wæhler til Eurosport.no.
– Opplevde du noe lignende da du spilte i Sverige?
– Nei, jeg var heldigvis skånet for slike ting.
Allsvenskan
Hevder Brøndby jakter norsk landslagsprofil
24/10/2017 PÅ 15:54
Allsvenskan
Norsk spillerflukt etter nytt seriegull?
17/10/2017 PÅ 06:30