Danmarks landslagssjef Åge Hareide tar neste uke ut sin danske tropp til VM-playoff mot Irland i november.
Han har god kontroll på den danske ligaen der to norske gutter scorer på bestilling. Hobros Kirkevold har 12 mål på 13 seriekamper så langt og er det store navnet i dansk toppserie for tiden.
Han innehar nå rekorden med scoring i ti kamper på rad.
3F Superliga
Fellah ferdig i dansk klubb
12/06/2018 PÅ 12:36
Sørloth står med åtte mål på 13 kamper i serien.
– Han er god til å lage mål, fantastisk dyktig foran mål. Han forutser litt hvor ballen havner og er flink på det å bevege seg riktig på den siste tredjedelen av banen, sier Hareide om Kirkevold til NTB.
– Noen av målene hans har vært virkelig bra fordi han har en bra avslutningsteknikk. Jeg liker ham som spiller fordi han har fart og fysikk også. Jeg synes det er riktig å teste ham ut på landslaget. Han er nå veldig «hot» i Danmark.
Tyskland?
Hareide er også meget imponert over Sørloth. – Det er ikke sikkert han blir i Midtjylland lenger enn til januar-vinduet, sier landslagssjefen.
– Det vil ikke helt overraske meg om for eksempel en Bundesliga-klubb kan snuse på ham. Han har vært veldig god her nede siden overgangen fra Nederland, sier Hareide til NTB.
Norge møter Makedonia og Slovenia i landskamper i november. Mye tyder på at Kirkevold får sjansen for første gang. Sørloth er godt inne i troppen til Lars Lagerbäck.
(©NTB)
3F Superliga
Hevder norsk landslagskeeper kan være på vei til nederlandsk fotball
28/05/2018 PÅ 15:41
3F Superliga
Gullvåren skaper interesse fra større ligaer: – Et fint utstillingsvindu
24/05/2018 PÅ 12:47