Scanpix

Bøtter inn mål i Danmark: – Vil være naturlig med landslagsplass

Bøtter inn mål i Danmark: – Vil være naturlig med landslagsplass
Av Eurosport

16/10/2017 09:33Oppdatert 16/10/2017 09:37

En brennhet Pål Alexander Kirkevold føler det ville vært naturlig med landslagsplass etter hvert.

Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Etter å ha scoret i ni kamper på rad drømmer han nå om en plass på landslaget

– Jeg føler det ville vært naturlig å få en mulighet etter hvert, men det er ikke noe jeg legger energi i.

Ordene kommer til NTB fra Hobro-spiss Pål Alexander Kirkevold.

26-åringen, som tidligere har spilt for blant andre HamKam, Mjøndalen, Sandefjord og Sarpsborg 08, har hatt en eventyrlig start på sesongen med sin danske klubb.

Toppscorer i Danmark

Ikke bare ligger klubben på femteplass i den danske toppdivisjonen, men spissen, som nærmest har kommet fra intet, har banket inn 11 mål på 12 kamper og er divisjonens toppscorer.

Scoringen mot Horsens søndag var hans niende på rad i seriesammenheng, noe som gjør ham historisk i superligaen.

Mot Horsens satte han inn 1-1 etter å ha mottatt ballen på midtbanen, gått av en motspiller og banket ballen knallhardt i nærmeste hjørne.

Drømmer om landslaget

Og med et slikt scoringssnitt kommer landslagsdiskusjonen nærmest automatisk.

Landslagssjef Lars Lagerbäck tok ut spissene Tarik Elyounoussi, Joshua King, Alexander Sørloth, Alexander Søderlund og Bjørn Maars Johnsen (inn for skadd King) til troppen mot San Marino og Nord-Irland, men både Ola Kamara (Columbus Crew) og nevnte Kirkevold har blitt nevnt som outsidere til en mulig plass på landslaget som følge av deres prestasjoner for klubblaget.

Kirkevold bedyrer at han ikke bruker en kalori på å tenke på mulig landslagsspill, men håper hans storspill i Danmark blir lagt merke til.

Hans fysikk og spillestil klinger også godt overens med spisstypen Lagerbäck ønsker å ha ved siden av landslagsstjernen Joshua King.

– Skulle jeg kommer på landslaget en dag, ville det være en drøm, avslutter Kirkevold.

(©NTB)

0
0