Celtic så ut til å cruise mot sin fjerde trippel på rad med to raske mål i den første omgangen. Men to cornermål fra Hearts sørget for 2-2 etter pause, før Leigh Griffiths kriget inn 3-2 til Celtic like før den første ekstraomgangen var ferdig.
Men Hearts kom tilbake igjen og utlignet til 3-3 med ni minutter igjen. Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse.
På stillingen 3-3 i straffesparkkonkurransen kunne Kristoffer Ajer avgjøre, og det gjorde han. Nordmannen banket ballen midt i mål til cupseier og klubbens fjerde trippeltriumf på rad – seriegull, cupgull og ligacupgull.
Eliteserien
Risikerer Eliteserie-comeback foran halv stadion og byggeplass: – Skandale!
23 MINUTTER SIDEN
Ajer spilte hele kampen for Celtic, mens Mohamed Elyounoussi ble byttet ut ni minutter før full tid i 2. omgang.

Klassescoring

Kampen skulle egentlig vært spilt i mai, men ble utsatt til 20. desember.
1-0 var en ordentlig perle etter 19 minutter. Ajer prøvde å spille gjennom Ryan Christie, men pasningen ble brutt. Den havnet likevel i beina på kantspilleren, som fra 18 meter bøyde ballen opp i lengste kryss.
Ti minutter senere sto det 2-0. Dommeren dømte straffe til Celtic etter en hands i feltet, og fra elleve meter var Odsonne Édouard iskald. Han chippet ballen midt i mål til 2-0.

Tre cornermål

Like etter pause reduserte Hearts. Liam Boyce raget høyest i Celtic-boksen etter en corner og stanget inn 1-2.
Og vondt ble til verre for Celtic etter halvspilt 2. omgang. Stephen Kingsley headet ballen i mål etter en corner, og etter en kjapp titt på klokka (for å sjekke mållinjeteknologien) dømte dommer John Beaton mål.
Så kriget Griffiths inn 3-2 etter enda en corner, bare noen sekunder før den første ekstraomgangen var ferdig.
Men det var ikke det siste målet som ble scoret. 111 minutter var spilt da Josh Ginnelly banket ballen i mål fra bare noen centimeter etter et frispark.
Og i straffesparkkonkurransen avgjorde altså Ajer.
(©NTB)
Eliteserien
Bekreftet: Spisstalentet klart for Lillestrøm
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Strømprisene sørger for store kostnadsøkninger i norsk fotball
3 TIMER SIDEN