Danmarks ambassadør Jens Frijs-Madsen hadde invitert til hyllest av Hareide i sin residens, og det var en svært rørt Hareide som ble tildelt den høythengende ordenen. Dronning Margretes seremonimester var på plass og ga ham medaljen som er det synlige bevis.
– Det var overraskende og veldig spesielt. Jeg trodde det skulle være et hyggeparty som en avslutning på min tid i Danmark, og så kom han med den der. Det var veldig spesielt, sa Hareide til NTB.
66-åringens sterke prestasjoner som landslagssjef var tema da den danske ambassaden hyllet Hareide i residensen på Blindern i Oslo. Den nyansatte Rosenborg-treneren var sjef for det danske landslaget fra 2016 til 2020. Bare tre av 42 kamper endte med tap, og de 34 siste kampene gikk han ubeseiret.
Eliteserien
– En hendelse som vi ikke ønsker på noen idrettsarena
EN TIME SIDEN
Ambassadøren omtalte landslaget som Danmarks stolthet, og Hareide som en av Danmarks to beste landslagstrenere gjennom tidene, ved siden av Richard Møller-Nielsen som førte laget til EM-tittelen i 1992.
I mottakelsen var framtredende politikere, sportsfolk og skuespillere til stede.
I fjor sommer fikk Hareide beskjed av det danske fotballforbundet (DBU) at han skulle erstattes med Kasper Hjulmand etter EM. Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det uten nordmannen som trener.
Hareide signerte tirsdag med Rosenborg. 66-åringen har undertegnet en avtale som RBK-trener som i første omgang strekker seg ut 2021.
(©NTB)
Eliteserien
Bernt oppsummerer: Vakre RBK-scener, Pellegrinos badehette og drama i Bodø
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hevder Knutsen har takket nei til Rosenborg
3 TIMER SIDEN