• Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Etter en sesong med 31 nettkjenninger på 20 ligakamper og 15 Champions League-mål ble hun stemt frem som årets spiller av et knippe utvalgte journalister, i regi av det franske fotballmagasinet France Football.
– Dette er helt fantastisk! Jeg har neste ikke ord, for dette betyr enormt mye for meg, sier Ada Hegerberg etter å ha mottatt prisen.
OBOS-ligaen
Målthriller da Ranheim og Aalesund delte poengene
9 TIMER SIDEN
«Ballon d’Or», eller Gullballen som det heter på norsk, regnes som den mest prestisjetunge individuelle utmerkelsen en fotballspiller kan vinne.
– Jeg vil takke min forlovede, familien min som er til stede her i dag, men denne prisen hadde jeg aldri vunnet om det ikke var for lagvenninne mine i Lyon, sier hun.
Siden 1956 har prisen vært forbeholdt mannlige spillere, i år var første gang at også årets beste kvinnelige spiller ble kåret. Dermed ble den norske 23-åringen historisk som den første kvinnelige vinneren.
– Jeg vil også takke France Football for å ha denne prisen. Det er et stort steg for kvinnefotballen å ha en slik pris. Det utgjør en forskjell. Og til slutt vil jeg avslutte med å oppfordre unge kvinnelige fotballspillere til å ha troen på seg selv!
Tidligere i høst var Hegerberg nominert til både UEFAs og FIFAs pris til årets kvinnelige spiller fra 2017/2018-sesongen, uten å nå opp. Da stakk den danske Wolfsburg-spilleren Pernille Harder og brassen Marta av med prisene.
  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
OBOS-ligaen
De lokale heltene sendte Start ut av nedrykkssumpen
9 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kontroversiell straffesituasjon da Jerv snublet mot Ull/Kisa
9 TIMER SIDEN