Ada Hegerberg vant Gullballen i fjor, som førte kvinne gjennom tidene. Denne sesongen endte den norske jenta på 4.-plass, til tross for at hun ikke spilte i VM. Det er hun svært godt fornøyd med.
– Absolutt, det er stort. Jeg har høye ambisjoner og det er spesielt å komme hit etter å ha vunnet Ballon d’Or forrige sesong. Det handler ikke om å gjøre noe revolusjonerende, men å fortsette å holde seg på toppen. Å bli nummer fire er motiverende. Jeg vet jeg har mye å gi de kommende årene, sier den norske Lyon-spilleren til svenske Aftonbladet.
Denne sesongen var det Megan Rapinoe som fikk prisen. Amerikaneren ble toppscorer og kåret til turneringens beste spiller da USA vant VM i sommer.
VM
Spania-stjernene fikk uvanlig hjemmelekse før VM: – Ikke et lotteri
3 TIMER SIDEN
– En knalltøff kvinne, sier Hegerberg om årets vinner.
– Om man ikke blir motivert av henne, så vet ikke jeg. Hun var avgjørende i VM og brukte også VM. Man kan spille fotball og ikke gjøre noe mer ut av det, men hun gjorde så mye mer ut av det. Ikke bare for seg selv, men for hele sporten. En sånn kvinne utgjør en forskjell, sier Hegerberg.
Rapinoe ble tidligere i år også kåret til årets beste kvinnelige fotballspiller av FIFA. Da brukte hun takketalen til å oppfordre spillerne til å kjempe for en bedre verden.
– Vi har en utrolig mulighet som profesjonelle fotballspillere. Vi har en utrolig plattform og en unik mulighet til å bruke den til faktisk å endre verden til et bedre sted, sa den amerikanske prisvinneren i sin takketale.
34-åringen ble med sine seks mål toppscorer i sommerens VM i Frankrike. Hun ble også kåret til turneringens beste spiller. Da brukte hun VM til å løfte opp problemer som blant annet rasisme, homofobi og likelønn, noe hun gjentok i takketalen i september.
På herresiden var det Lionel Messi som vant Ballon d'Or. Det gjorde han for sjette gang. Dermed har argentineren flest gullballer gjennom tidene, én mer enn rivalen Cristiano Ronaldo.
(©NTB)
Fotball
RBK satser ungt – en ny spiller er sønn av klubblegende
4 TIMER SIDEN
VM
Tysk fotballdirektør sparket etter VM-fiaskoen
17 TIMER SIDEN