– Jeg er glad for at det blir sånn. KIL er klubben min, og jeg vet at jeg har mer å bidra med, sier Adem Güven til klubbens hjemmesider etter å ha signert en ny ettårskontrakt med Kongsvinger.
At han ikke har glemt gamle kunstner er hevet over en hver tvil. Etter nedrykket fra OBOS-ligaen har 36-år gamle Güven plukket opp hansken, og han ga seg ikke før han hadde smelt inn 25 fulltreffere i PostNord-ligaen. Nå er de rødkledde fra Hedmarken tilbake i OBOS-ligaen, og Güven tror kroppen holder ett år til.
– Den holder fremdeles, og jeg har helt klart motivasjonen som kreves. KIL og jeg ble raskt enige også i år, sier mannen med 111 mål på 238 kamper for Kongsvinger.
Eliteserien
Disse Eliteserie-trenerne tjente mest i fjor – én skiller seg klart ut
6 TIMER SIDEN

Nok en sportssjef ferdig: – Langt fra sikkert at vi ansetter en ny

Güven spilte to år for Kongsvinger tidlig på 2010-tallet, før han returnerte til klubben i 2015 etter et par år i Skien og Odd. 2022 blir Güvens tiende sesong i rødt og KIL-sjef Espen Nystuen gleder seg til å se Güven på Gjemselund nok en sesong.
– Han er en legende, og den største vi har hatt i KIL de siste tyve årene - minst. Nå er vi glad for at han er med oss nok et år, forteller Nystuen om KILs toppscorer gjennom tidende.

Glimt-spissens forvandling: – Hva har de i kaffen der oppe?

Güven hendt opp med tosifret antall mål fire sesonger på rad i OBOS-ligaen fra 2016 til 2019. I 2020 ble det «bare» syv fulltreffere, før Güven fulgte opp med 25 scoringer på 27 kamper i PostNord-ligaen.
VM
Flere lag bøtelagt av FIFA under VM
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bekreftet: Rosenborg henter finsk midtbanetalent
8 TIMER SIDEN