Getty Images

Strandberg ferdig i Hannover 96 etter skademareritt: – Det verste som finnes

Strandberg ferdig i Hannover 96 etter skademareritt: – Verste som finnes

11/05/2017 20:33Oppdatert 11/05/2017 21:15

Stefan Strandberg gleder seg til å komme tilbake til Krasnodar, men det er lenge til vi får se han på fotballbanen.

Stefan Strandberg bekrefter til Eurosport.no at han ikke kommer til å spille mer fotball for Hannover 96. 26-åringen skal på tirsdag opereres på grunn av en skade i akillessenen. Deretter vender han tilbake til Krasnodar.

– Det har vært klart ganske lenge. Jeg har vært skadet siden november egentlig. De siste 7-8 månedene har hemmet meg ekstremt mye. Jeg har lyst til å spille i ti år til, sier Strandberg til Eurosport.no.

Løsningen ble derfor en operasjon. Han ser for seg at det kan gå flere måneder før han er tilbake for fullt.

– Jeg måtte gjennom en operasjon i midten av mars, så venter en ny operasjon neste uke. Jeg har slitt med begge akillessene i flere år nå. Det å spille kamp hver helg går ikke hvis man ikke trener. Jeg vil utvikle meg og bli bedre. Jeg liker å trene, sier Strandberg.

– Hvordan har denne tiden vært?

– Jeg har dessverre blitt vant til det. Det er det verste som finnes for oss fotballspillere. Det går utover hele livet ditt og humøret. Jeg vil starte med å spille i firkant og ha det gøy.

– Man prøver jo alltid å være positiv på trening og være positiv med de rundt deg, men man har mye frustrasjon. Sånn er det, sier Strandberg.

Vil fortsette på Russland-eventyret

Nå går turen ned til kjæresten Nora Mørk i Ungarn noen dager. Deretter skal den tidligere Rosenborg-spilleren opereres, før han etter planen skal tilbake til Krasnodar, hvor han ble lånt ut fra. Han har kontrakt i to år til med den russiske klubben. I beste fall venter spill i Europaligaen neste år.

– Det er en fantastisk klubb på alle mulige måter. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake. De holder et ganske mye høyere nivå enn Hannover. Fotballlmessig er det bra for meg. Nå er jeg innstilt på å dra tilbake, sier Strandberg til Eurosport.no.

Ting har ikke alltid vært like enkelt for Strandberg i den russiske klubben, noe som har gjort at fotballen kom i andre rekke. En syk bror var grunnen til at han opprinnelig ønsket seg nærmere Norge og endte i Tyskland. Der fikk han 12 kamper.

– Jeg pusha gjennom den overgangen i fjor sommer. Det har vært perfekt her fordi jeg kan dra hjem når som helst. Nå går det mye bedre med han. Det er mye lettere for meg å dra tilbake til Russland da. Jeg trivdes sykt bra der frem til det med broren min skjedde, forteller han.

De siste månedene har Strandberg jevnlig trent med apparater i Norge. Da har han også hatt det norske landslaget i tankene.

– Jeg håper at når jeg blir frisk og kommer i form, så kan jeg komme tilbake dit. Det satser jeg på. Først og fremst er fokus å bli frisk nå, sier Strandberg.