Hva er en informasjonskapsel?
En informasjonskapsel er en liten fil med bokstaver og tall som lastes ned på din datamaskin når du besøker visse nettsteder. Akkurat som virtuelle dørnøkler, låser informasjonskapsler opp datamaskinens minne, og tillater at et nettsted gjenkjenner brukere når de returnerer til en side ved å åpne dører til ulikt innhold eller ulike tjenester. På samme måte som en nøkkel, inneholder ikke en informasjonskapsel informasjon i seg selv, men når den leses av en nettleser, kan den hjelpe et nettsted med å forbedre tjenesten det leverer.
Informasjonskapsel-filer legges automatisk til informasjonskapsel-filer - minnet til nettleseren - og hver fil inneholder vanligvis:
Legal
INFORMASJON OM EUROSPORTABONNEMENT
06/11/2019 PÅ 19:39
Navnet på serveren informasjonkapselen ble sendt fra
Levetiden til informasjonskapselen
En verdi - vanligvis et tilfeldig generert, unikt nummer
Nettstedets server, som sendte informasjonskapselen, bruker dette nummeret til å gjenkjenne deg når du returnerer til en side eller blar gjennom sider. Det er bare serveren som sendte informasjonskapselen som kan lese, og derfor bruke, informasjonskapselen.
Kilde: http://www.allaboutcookies.org/
Vi bruker informasjonskapsler (eller andre merkere) for å hjelpe deg med å navigere effektivt på våre nettsteder og/eller mobilapplikasjoner (våre «Tjenester»), og til å utføre visse funksjoner, inkludert analysering av trafikken på våre Tjenester. Informasjonskapsler kan også gjenkjenne deg ved din neste innlogging, og tilby deg innhold skreddersydd til dine preferanser og interesser.
Noen informasjonskapsler kan samle personlig informasjon, inkludert informasjon som du offentliggjør, som ditt brukernavn, eller der hvor informasjonskapsler sporer deg for å kunne tilby mer relevant reklameinnhold. Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan vi bruker dine personlige opplysninger, kan du lese vår Personvernerklæring.
Hvem legger igjen informasjonskapsler på enheten din, og til hvilket formål?
Vi, dvs. Eurosport
Eurosport kan plassere informasjonskapsler på enheten din av ulike grunner: for å hjelpe deg med å navigere enklere i våre Tjenester, for å administrere og tilby våre Tjenester, og for å levere bedre og mer personifisert innhold.
De informasjonskapslene vi plasserer gjør det for eksempel mulig for oss å:
- tilpasse visningsformatet for innhold og våre Tjenester til din enhet,
- spore din navigasjon for å identifisere dine preferanser i forhold til innholdet som vi tilbyr,
- tilby deg skreddersydd Eurosport-innhold basert på dine preferanser, identifisert ut fra din navigasjonsdata,
- vise artiklene du har plassert i handlekurven, og
- gjenkjenne enheten din, slik at du ikke trenger å skrive inn den samme informasjonen på nytt hver gang du besøker våre Tjenester.
Tredjepart: tjenesteleverandører, partnere, annonsører, annonseselgere
Tredjepart vil sannsynligvis plassere informasjonskapsler på enheten din.
Vi har ingen kontroll over plasseringen og bruken av informasjonskapsler fra tredjepart, og vi er ikke ansvarlige for tredjeparts bruk av informasjonskapsler. Disse selskapene har sin egen personvernerklæring og datainnsamlingspraksis. Du må lese selskapenes personvernerklæringer for å vite hvordan du kan kontrollere ditt personvern hos dem.
Formålet med informasjonskapsler fra tredjepart, kjent av oss, er å tilby funksjoner for måling av målgruppe samt sosial deling, og tilpasse innhold eller annonsering.
Måling: målgruppe, trafikk, teknikk
Målgrupperelaterte informasjonskapsler brukes for oss av tredjepart til å innhente informasjon om dine nettleservaner, for (blant andre ting) å:
- forstå hvordan du ender opp på et nettsted, og rekonstruere veien;
- telle antallet besøkende på våre Tjenester, en nettside i våre Tjenester og/eller Eurosport-innholdet, særlig med tanke på å forbedre innholdet vi tilbyr;
- Sammenstille statistikk over trafikk og/eller konvertering;
- følge opp fakturaer fra våre partnere (annonsører og søkemotor-markedsførings- og affiliate-markedsføringsselskaper) på Eurosport Player-tjenesten; og
- få tilgang til din brukerkonto.
Disse verktøyene bruker teknologi for å spore nettstedbrukere, og assosiere en «referent» eller kampanje med en unik identifikator.
Knapper for deling på sosiale medier
Vi kan gi deg muligheten til å dele Eurosport-innhold med andre, eller offentlig gjengi din visning eller verdsettelse av slikt innhold ved å klikke på knapper for deling på sosiale medier som Anbefalt (Facebook, Google+), Tweet (Twitter) eller Send på e-post.
Selv om du ikke bruker delingsknappene når du besøker våre Tjenester, kan de sosiale mediene som tilbyr knappene identifisere deg gjennom dem. Faktisk er det slik at hvis din konto hos et sosialt nettverk er aktivert på enheten din (åpen økt) når du blar gjennom våre Tjenester, kan dette nettverket gis tillatelse til å overvåke din navigering på våre Tjenester.
Annonseringssteder
Informasjonskapsler plasseres sannsynligvis på enheten din gjennom annonseringssteder på Eurosport Player-tjenesten.
Disse informasjonskapslene kan stilles inn på nivået av annonseinnhold vist på våre annonseringssteder, enten av annonsørene selv, eller av deres annonsetilbydere (tredjeparts annonsetilbydere), så som kommunikasjonskonsulentselskaper, selskaper som foretar målgruppe-målinger og målrettede annonsetilbydere: informasjonskapslene er assosierte med annonseinnholdet.
Hovedformålet med annonsørers og tredjeparts annonsetilbyderes bruk av informasjonskapsler er å:
- telle antall visninger av annonseinnhold for våre annonseringssteder, identifisere annonsene som vises og beregne beløp for de ulike annonseringsinteressentene (kommunikasjonsbyrå, annonseselger, publiseringsmedium, osv.);
- sammenstille statistikk;
- samle navigeringsdata på enheter som blar gjennom Eurosport Player-tjenesten og, for eksempel, begrense antall ganger en annonse vises og/eller vise annonser i en presis rekkefølge;
- gjenkjenne enheten din hvis og når du i etterkant blar gjennom tredjeparts nettsteder eller tjenester hvor tredjeparts annonsetilbydere også utsteder informasjonskapsler, og, hvis aktuelt, tilpasse tredjeparts nettsteder og tjenester, eller annonsene de viser, til enhver navigeringsdata fra din enhet som kan være kjent for dem; og
- bestemme hvorvidt en spesifikk annonsekampanje har produsert de ønskede resultatene ved å holde oversikt over hvor mange personer som klikket på annonseinnholdet eller besøkte annonsens nettsted etter å ha sett annonsen på Eurosport Player-tjenesten.
Informasjonskapsler kan også plasseres i våre annonseringssteder av selskapet som styrer våre annonseringssteder: annonsetilbyderen. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for annonsetilbyderen å:
- utføre den nødvendige tellingen for å beregne beløpet som skal utbetales til de ulike annonseringsinteressentene og sammenstille statistikk;
- tilpasse annonseringsstedene styrt av den til dine visningspreferanser på enheten din;
- tilpasse annonseinnholdet vist på enheten din gjennom våre annonseringssteder til nettaktivitet og geografisk sted;
- tilpasse annonseinnholdet vist på enheten din gjennom våre annonseringssteder til nettaktivitet på tredjeparts nettsteder.
Hvor lenge varer en informasjonskapsel?
Vårt nettsted bruker mange typer informasjonskapsler, inkludert:
Øktinformasjonskapsler: Øktinformasjonskapsler opprettes midlertidig i din nettlesers undermappe mens du besøker en nettside og blir automatisk slettet når du forlater nettsiden.
Vedvarende informasjonskapsler: I motsetning til øktinformasjonskapsler, blir vedvarende informasjonskapsler reaktivert når du returnerer til den samme nettsiden, og forblir i din nettlesers undermappe helt til de utløper (vanligvis etter 12 måneder).
Sikre informasjonskapsler: Sikre informasjonskapsler er en type informasjonskapsler som overføres over kryptert HTTP-forbindelse. Når informasjonskapslene settes, vil sikkerhetsattributten instruere nettleseren om at informasjonskapslene kun bør returneres til applikasjonen over krypterte forbindelser.
Tredjepartsinformasjonskapsler: En tredjepartsinformasjonskapsel er en som er plassert på din harddisk av en nettside fra et annet domene enn det du besøker (f.eks. når nettsiden har innhold, så som annonser, fra et tredjepartsdomene). Tredjepartsinformasjonskapsler blir satt slik at et nettsted kan huske noe om deg til en annen gang. Disse informasjonskapslene blir satt av tredjeparter og vi kontrollerer ikke hvordan de blir satt.
SammeSteds-informasjonskapsler: SammeSted-informasjonskapsler gjør det mulig for servere å sørge for at en informasjonskapsel ikke bør sendes sammen med kryssende nettstedsforespørsler, noe som gir en viss beskyttelse mot svindelangrep gjennom kryssende nettstedsforespørsler. SammeSteds-informasjonskapsler vil ikke kunne støttes av alle nettlesere.
Hvordan kan du samtykke til eller motsette deg at informasjonskapsler plasseres på enheten din?
Når det gjelder informasjonskapsler som brukes med henblikk på personlig tilrettelagt annonsering, vil du kunne utøve ditt valg gjennom vår plattform for Samtykkeforvaltning, som du kan gå inn på her: Plattform for samtykkeforvaltning Du kan også autorisere, nekte eller deaktivere informasjonskapsler ved å endre din nettlesers innstillinger (se nedenfor). Hvis du deaktiverer en informasjonskapsel som allerede er installert i nettleseren din, vil den ikke være aktiv lenger, men den vil ikke forsvinne fra nettleseren før den har nådd slutten på levetiden. Vær oppmerksom på at blokkering av alle informasjonskapsler kan gjøre noe av Eurosport Player-tjenesten utilgjengelig for deg, eller ha negative følger for ytelsen, effektiviteten eller tilpasningen av vår tjeneste eller vårt nettsted.
Du kan gi uttrykk for dine valg og endre dine ønsker vedrørende informasjonskapsler via din nettleser
Hver nettleser er konfigurert forskjellig. Du bør følge instruksjonene gitt av utgiveren av din nettleser. På tidspunktet for revisjon av disse Retningslinjene for bruk av informasjonskapsler, er instruksjonene for de vanligste nettleserne tilgjengelige via de følgende lenkene:
Hvis du bruker Microsoft Egde :
https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy
Hvis du bruker Internet Explorer:
http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-vista/Block-or-allow-cookies
Hvis du bruker Safari:
http://support.apple.com/kb/PH11913
Hvis du bruker Firefox:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/settings-privacy-browsing-history-do-not-track
Hvis du bruker Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en&hlrm=en
Hvis du bruker ulike enheter, må du konfigurere innstillingene på den korresponderende nettleseren i henhold til dine preferanser.
Knapper for deling på sosiale medier
Personvernerklæringene til sosiale nettverk bør gi deg tillatelse til å utføre dine valg vedrørende informasjonskapsler, vanligvis ved å konfigurere dine brukerinnstillinger for hvert slikt nettverk.
Mer informasjon om informasjonskapsler
Hvis du vil vite mer om informasjonskapsler, og skaffe deg verktøy for håndtering av informasjonskapsler, kan du besøke følgende nettsteder:
http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/
https://www.ghostery.com/en/
http://www.iab.net/privacymatters/4.php
http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/
http://www.aboutads.info/choices/
Legal
EUROSPORT PASS INFORMATION
23/03/2020 PÅ 16:56
Legal
Informasjon om mine data
01/04/2020 PÅ 14:31