Vi drifter Eurosport Player- og Eurosport-nettstedene, og Eurosport Player- og Eurosport-programmene som er tilgjengelig på visse mobiltelefoner og andre tilkoblede enheter (samlet kalt «tjenestene»). Våre Retningslinjer for personvern forklarer hvordan vi innhenter og bruker opplysninger fra og om deg når du besøker nettstedene eller appene våre, oppretter en konto hos oss eller samhandler med oss på annen måte. Disse retningslinjene for informasjonskapsler forklarer mer om hvordan vi og våre tjenesteleverandører bruker informasjonskapsler og lignende teknologier og dine valg angående dem.
Mer informasjon om vår bruk av informasjonskapsler er beskrevet i hver del nedenfor:
HVA ER EN INFORMASJONSKAPSEL?
HVEM VIL TROLIG PLASSERE INFORMASJONSKAPSLER PÅ ENHETEN DIN OG TIL HVILKET FORMÅL?
HVOR LENGE VARER INFORMASJONSKAPSLER?
HVORDAN KAN DU SAMTYKKE TIL ELLER MOTSETTE DEG INFORMASJONSKAPSLER SOM PLASSERES PÅ ENHETEN DIN?
KONTAKT OSS
EN FORKLARING OM INFORMASJONSKAPSLENE OG ANDRE SPORINGSTEKNOLOGIER VI BRUKER PÅ TJENESTENE
Som mange selskaper bruker vi informasjonskapsler og andre sporingsteknologier for å sikre at du får det beste ut av tjenestene våre. Nedenfor er noen eksempler på hvilke sporingsteknologier som kan brukes, avhengig av hvordan du får tilgang til og samhandler med tjenestene.
Informasjonskapsler
«Informasjonskapsler» er små tekstfiler fra et nettsted som lagres på datamaskinen, mobiltelefonen eller andre enheter. Informasjonskapsler inneholder vanligvis informasjon som er knyttet til nettleseren din, informasjon som nettstedspreferanser, påloggingsinformasjon eller bruker-ID. Denne informasjonen gjør at nettjenester kan gjenkjenne deg når du samhandler med eller besøker tjenestene på nytt.
Andre sporingsteknologier
Som andre nettbaserte tjenester og mobilapplikasjoner bruker vi både informasjonskapsler og andre teknologier som websignaler/GIF-er, piksler, sideetiketter, innebygde skript og andre sporingsteknologier. Disse teknologiene består av små, gjennomsiktige bildefiler eller annen nettprogrammeringskode som registrerer hvordan du samhandler med tjenestene. De brukes ofte sammen med informasjonskapsler fra nettlesere eller andre identifikatorer knyttet til enheten din. Nedenfor er en mer detaljert beskrivelse av noen av disse andre typene sporingsteknologi vi bruker på tjenestene:
 • Piksler er små bilder på en nettside eller i en e-post. Piksler samler inn informasjon om nettleseren eller enheten din og kan aktivere informasjonskapsler.
 • Lokal lagring tillater at data lagres lokalt på din nettleser eller enhet, og inkluderer HTML5 lokal lagring og nettleser-hurtigbuffer.
 • SDKer er kodeblokker levert av våre partnere som kan installeres i våre mobilapplikasjoner. SDKer hjelper oss med å forstå hvordan du samhandler med våre mobilapplikasjoner og samler inn viss informasjon om enheten og nettverket du bruker for å få tilgang til applikasjonen. SDKer kan samle inn identifikatorer knyttet til enheten eller appene våre.
HVORDAN VI BRUKER INFORMASJONSKAPSLER OG ANDRE SPORINGSTEKNOLOGIER
Vi og våre tjenesteleverandører kan bruke informasjonskapsler og sporingsteknologier når du samhandler med tjenestene av en rekke årsaker, som beskrevet i detalj nedenfor.
 • Strengt nødvendig. Vi bruker informasjonskapsler og andre sporingsteknologier for systemadministrasjon, for å overvåke trafikk og forhindre svindelaktivitet, for å forbedre sikkerheten til tjenestene og for å gi den grunnleggende funksjonaliteten til tjenestene som å opprette og logge på kontoen din og utnytte viktige funksjoner i tjenestene.
 • Funksjonsrelatert. Vi bruker informasjonskapsler og andre sporingsteknologier til å fortelle oss om du har besøkt tjenestene før og for å gjøre tjenestene enklere å bruke, inkludert å huske dine preferanser og innstillinger.
 • Analyse og ytelse. Vi bruker informasjonskapsler og andre sporingsteknologier til å vurdere ytelsen til tjenestene, for å telle besøkende til tjenestene, og for å overvåke hvordan brukere navigerer og bruker tjenestene, for å forbedre ytelsen av, og innhold tilbudt gjennom, tjenestene.
 • Tilpasning. Vi kan bruke informasjonskapsler og andre sporingsteknologier til å levere tilpasset innhold og «førsteparts» markedsføring (markedsføring fra Dplay Entertainment Limited) basert på hvordan du samhandler med våre tjenester.
 • Målretting. Vi kan bruke informasjonskapsler til å registrere din bruk av tjenestene, sidene du har besøkt og koblingene du har fulgt. Vi vil bruke denne informasjonen til å gjøre tjenestene våre og annonser som vises på dem mer relevante for dine interesser. Vi kan også dele denne informasjonen med tredjeparter for dette formålet.
Sosiale medier-delingsknapper
Vi kan tilby deg muligheten til å dele Eurosport-innhold med andre personer, eller gjøre offentlig din visning eller forståelse av slikt innhold ved å klikke på sosiale medier-delingsknapper som Anbefal (Facebook, Google+), Tweet (Twitter) eller Send via e-post.
Selv om du ikke bruker sosiale medier-delingsknappene når du besøker tjenestene, kan de sosiale nettverkene som leverte knappene identifisere deg gjennom dem. Faktisk kan bare det faktum at kontoen din med et sosialt nettverk aktiveres på enheten din (åpen økt) når du blar gjennom tjenestene, tillate at det nettverket overvåker din navigering av tjenestene.
Reklameområder
Informasjonskapsler vil sannsynligvis plasseres på enheten din gjennom reklameområder på tjenestene.
Disse informasjonskapslene kan stilles inn på nivået av reklameinnholdet som vises i reklameområdene våre enten av annonsørene selv, eller av deres reklameleverandører (tredjeparts annonsereservere), som kommunikasjonskonsulentfirmaer, publikumsmålingfirmaer og målrettede annonseringsleverandører: informasjonskapslene er knyttet til reklameinnholdet.
Hovedformålene annonsørene og tredjeparts annonsereservere bruker informasjonskapsler for er:
 • for å telle antall visninger av reklameinnhold i våre reklameområder, identifisere annonsene som vises og beregne beløpene som skal betales til de ulike annonseringsinteressentene (kommunikasjonsbyrå, annonsesalgshus, publiseringsmedium osv.);
 • for å kompilere statistikk;
 • for å innhente navigasjonsdata om enheter som blar gjennom på tjenestene, og, for eksempel, begrense antall ganger en annonse vises og/eller aktivere annonser som skal vises i en nøyaktig rekkefølge;
 • for å gjenkjenne enheten din hvis og når du deretter blar gjennom gjennom tredjeparts nettsteder eller tjenester hvor disse annonsørenes tredjeparts annonsereservere også utsteder informasjonskapsler og, hvis det er aktuelt, tilpasse disse tredjeparts nettstedene og tjenestene, eller annonsene de viser, til eventuelle navigasjonsdata fra enheten din som kan være kjent for dem; og
 • for å avgjøre om en bestemt reklamekampanje har produsert de ønskede resultatene ved å holde oversikt over hvor mange som klikket på reklameinnholdet eller besøkte annonsørens nettsted etter å ha sett annonsen på tjenestene.
Informasjonskapsler kan også plasseres i reklameområdene våre av selskapet som har ansvaret for å administrere reklameområdene våre: annonseringssalgshuset. Disse informasjonskapslene lar annonseringssalgshuset:
 • utføre tellingen som er nødvendig for å beregne beløpene som skal betales til de ulike reklameinteressentene og for å kompilere statistikk;
 • tilpasse reklameområdene som styres av dem til dine visningspreferanser på enheten din;
 • tilpasse reklameinnholdet som vises på enheten din gjennom reklameområdene til dine nettlesermønstre og geografisk plassering;
 • tilpasse reklameinnholdet som vises på enheten din gjennom reklameområdene til dine nettlesermønstre på tredjeparts nettsteder.
EKSEMPLER PÅ INFORMASJONSKAPSLER OG ANDRE SPORINGSTEKNOLOGIER SOM BRUKES PÅ TJENESTENE
Tabellen nedenfor beskriver typene informasjonskapsler som brukes på Eurosport Player- og Eurosport-nettstedene:
 • Adobe Experience Cloud (eksempler inkluderer AMCV_###, Demdex, DST, AAMC_####). Informasjonskapsler fra denne leverandøren analyserer nettrafikkdataene og optimaliserer Adobe-plattformen.
 • Dplay Entertainment Limited (eksempler inkluderer st, s_cc). Informasjonskapsler fra denne leverandøren brukes til brukeridentitets-/innloggingsadministrasjon og sporing av samtykke til informasjonskapsler
 • Freewheel (eksempler inkluderer ha _sc, opt_out). Informasjonskapsler fra denne leverandøren brukes til tredjeparts annonsefunksjoner, inkludert målretting av annonser til brukere basert på deres atferd.
 • Mux (eksempler inkluderer muxData). Informasjonskapsler fra denne leverandøren brukes til ytelsesberegninger av videostrømming og statistikk om brukerenhetstype og geografisk plassering.
 • Kantar/MMS (eksempler inkluderer MMS, Kantar TNS). Informasjonskapsler fra denne leverandøren sporer besøk og videovisninger for å produsere aggregerte statistikker som kreves av juridiske, regulatoriske eller bransjemessige grunner til å verifisere våre besøkende og/eller forbrukermetrikk.
Våre tjenesteleverandører tilbyr også sporingsteknologi innen våre Eurosport Player- og Eurosport-mobilapp på våre vegne, slik som:
 • Mux. Vi bruker denne analyseprogramvaren til å analysere bruken av tjenestene ved å spore forbruk og ytelse av videospilleren samt statistikk om brukerenhetstype og geografisk plassering. Dette gjør det mulig for oss å se hvordan nettstedet fungerer og gjøre det så enkelt å bruke og nyttig som mulig.
 • Adobe. Denne tredjeparten tilbyr analyser og brukerengasjementstjenester for Eurosport-mobilapp. Brukerinformasjonen som samles inn av denne leverandøren gjør det mulig for oss å måle brukerengasjementet med appen og levere innhold samt «førsteparts» markedsføring (markedsføring fra Eurosport) og tredjeparts annonsering til brukere som er av størst relevans for dem.
 • Freewheel. Gjør det mulig for tredjeparter å levere annonser på tjenesten.
 • Crashlytics by Fabric (Google). (Kun Android) Denne tredjeparten gir analyser om ytelsen og atferden til appen, inkludert krasjregistrering og feilrapportering.
 • Kantar/MMS. Disse tredjepartene sporer besøk og videovisninger for å produsere statistikk som er påkrevd for juridiske, regulatoriske eller bransjemessige grunner til å verifisere våre besøkende og/eller forbrukermetrikker.
HVOR LENGE VARER INFORMASJONSKAPSLER?
Nettstedene våre bruker flere typer informasjonskapsler, inkludert:
 • Øktinformasjonskapsler: Øktinformasjonskapsler opprettes midlertidig i nettleserens undermappe mens du besøker et nettsted og slettes automatisk når du forlater nettstedet.
 • Varige informasjonskapsler: I motsetning til øktinformasjonskapsler aktiveres varige informasjonskapsler på nytt når du returnerer til samme nettsted, og forblir i nettleserens undermappe til de utløper (vanligvis etter 12 måneder).
 • Sikre informasjonskapsler: Sikre informasjonskapsler er en type informasjonskapsel som overføres over kryptert HTTP-tilkobling. Når du aktiverer informasjonskapselen, instruerer Secure-attributtet nettleseren om at informasjonskapselen bare skal returneres til applikasjonen over krypterte koblinger.
 • Tredjeparts informasjonskapsler: En tredjeparts informasjonskapsel er en som plasseres på harddisken din av et nettsted fra et annet domene enn den du besøker (f.eks. når nettstedet har innhold, for eksempel annonser, fra et tredjepartsdomene). Tredjeparts-informasjonskapsler er satt slik at et nettsted kan huske noe om deg på et senere tidspunkt. Disse informasjonskapslene er satt av tredjeparter, og vi kontrollerer ikke hvordan de er innstilt.
 • SameSite-informasjonskapsler: SameSite-informasjonskapsler tillater at servere hevder at en informasjonskapsel ikke skal sendes sammen med forespørsler på tvers av nettsteder, noe som gir noe beskyttelse mot cross-site forespørsler om forfalskninger. SameSite-informasjonskapsler støttes kanskje ikke av alle nettlesere.
HVORDAN KAN DU SAMTYKKE TIL ELLER MOTSETTE DEG AT INFORMASJONSKAPSLER ELLER ANDRE SPORINGSVERKTØY PLASSERES PÅ ENHETEN DIN?
Du kan tillate og deaktivere informasjonskapsler/sporingsverktøy eller utøve dine valg angående hvordan deltakere i IAB Transparency & Consent Framework kan innhente eller bruke dine data via vårt senter for informasjonskapselpreferanser som er tilgjengelig via koblingen «Administrer preferanser», tilgjengelig i bunnteksten på nettstedet vårt eller i innstillingsmenyen på appen vår. Vær oppmerksom på at blokkering av alle informasjonskapsler kan gjøre noen av tjenestene utilgjengelige for deg eller ha negativ innvirkning på ytelsen, effektiviteten eller tilpasningen av tjenestene.
Vær oppmerksom på at Discovery deltar i IAB Europe Transparency & Consent Framework og retter seg etter deres retningslinjer og spesifikasjoner. Discovery bruker plattformen for samtykkehåndtering med identifikasjonsnummer 28.
Du kan også kontrollere hvordan informasjonskapsler/sporingsverktøy aktiveres på enheten din ved å bruke nettleserinnstillingene og, i noen tilfeller, innstillingene på mobilenheten din.
Nettleserinnstillinger
Du kan autorisere, avvise eller deaktivere informasjonskapsler ved å endre nettleserinnstillingene dine. Hvis du deaktiverer en informasjonskapsel som allerede er installert på enheten eller nettleseren din, vil den ikke være aktiv lenger, men den vil ikke forsvinne fra enheten eller nettleseren før slutten av levetiden. Vær oppmerksom på at blokkering av alle informasjonskapsler kan gjøre noen av tjenestene utilgjengelige for deg eller ha negativ innvirkning på ytelsen, effektiviteten eller tilpasningen av tjenestene.
Hver nettleser er konfigurert forskjellig. Du bør følge instruksjonene gitt av utgiveren av nettleseren din. Hvis du bruker forskjellige enheter, må du passe på at du konfigurerer innstillingene for den tilsvarende nettleseren i henhold til preferansene dine.
Innlogging for sosiale medier
Personvernserklæringene for sosiale nettverk skal la deg utøve dine valg angående informasjonskapsler, vanligvis ved å konfigurere dine brukerkontoinnstillinger på hvert slikt nettverk.
Innstillinger for mobilenhet
Mobilenheten din kan gi innstillinger som lar deg uttrykke valget om å ikke ha informasjon om bruken din av mobile annonser som brukes til interessebaserte reklameformål. På din iOS-enhet kalles dette «Begrens annonsesporing», og på Android-enheten slår du av «Personlig tilpasning av annonser» eller «Interessebaserte annonser».
For å finne ut mer om informasjonskapsler
Du kan få mer informasjon om hvordan du kan se hvilke informasjonskapsler som er blitt satt og hvordan du kan håndtere dem ved å besøke https://www.allaboutcookies.org og https://www.ghostery.com/.
KONTAKT OSS
Hvis du har spørsmål knyttet til disse retningslinjene for informasjonskapsler, ta kontakt med vår personvernansvarlige på DPO@discovery.com.
Vi kan endre og oppdatere vår liste over informasjonskapsler (eller lignende teknologier) fra tid til annen. Den mest oppdaterte versjonen er publisert på tjenestene. Vi anbefaler at du leser disse retningslinjene om informasjonskapsler regelmessig. Hvis vi foretar store endringer i disse retningslinjene, vil vi ta flere skritt for å sikre at du er informert om slike endringer.