Dette er brukervilkårene for nettstedene og appene for Eurosport og Eurosport Player («tjenesten»).
Les disse vilkårene før du får tilgang til, installerer eller bruker tjenesten. Vilkårene fastsetter avtalen mellom deg og oss for din tilgang til og bruk av tjenesten. Ved å få tilgang til, installere eller bruke tjenesten samtykker du til disse brukervilkårene. Hvis du ikke samtykker til vilkårene, kan du ikke bruke tjenesten.
Hvem er vi
Tjenesten drives og leveres til deg av DPlay Entertainment Limited, registrert i England med organisasjonsnummer 09615785 og med registrert kontor på adressen: Chiswick Park Building 2, 566 Chiswick High Road, London, W4 5YB, Storbritannia («DEL», «vi», «oss» eller «vår»).
Personvern
Personopplysninger du oppgir til oss eller som vi samler inn fra deg når du bruker tjenesten eller Eurosport-kontoen din (definert nedenfor), vil bli brukt av oss slik det er beskrevet i personvernerklæringen vår. Sørg også for at du leser retningslinjene våre om bruk av informasjonskapsler på.
Tjenesten
Når vi snakker om tjenesten i disse vilkårene, omfatter det:
· Eurosport Player og Eurosports nettsteder (samlet kalt «nettstedene»)
· Eurosport Player og Eurosport-apper som gjøres tilgjengelige på visse mobiltelefoner og andre tilkoblede enheter (samlet kalt «appene») og
· alt som gjøres tilgjengelig på nettstedene og i appene, inkludert:
o tjenesten med sendinger i opptak og direktesendt videoinnhold som enten er tilgjengelig gratis med en konto eller med et betalt abonnement
o alle funksjoner, funksjonaliteter og brukergrensesnitt og
o alt innhold og materiell du kan se, få tilgang til eller bidra med, for eksempel bilder, fotografier, lyder, musikk, tekst, artikler, spill, grafikk, programvare, videoer, programmer, direktesendte strømmer og lineære kanaler («innhold»).
Innholdet på tjenesten endres regelmessig – det betyr at spennende idretter, arrangementer, artikler, programmer, kanaler osv. kan bli gjort tilgjengelige mens andre idretter, arrangementer, artikler, programmer, kanaler osv. vil slutte å være tilgjengelige. Se punkt 9 for mer informasjon.
Brukervilkår
1. Tilgang til tjenesten
1.1 Ved å få tilgang til, bruke eller installere tjenesten kan du få tilgang til, bruke og vise innhold, under vilkårene og betingelsene fastsatt i disse brukervilkårene.
1.2 Du kan få tilgang til noe innhold uten å betale, mens annet innhold vil bare være tilgjengelig dersom du:
(a) registrerer en egen konto («Eurosportkonto») eller
(b) kjøper et engangsabonnement eller periodisk abonnement («Eurosportsabonnement»).
1.3 Du kan registrere deg for en Eurosportkonto hvis du er 16 år eller eldre. For å kjøpe et Eurosportabonnement, må du være over 18 år (eller eldre hvis myndighetsalderen er høyere enn 18 år i det landet du bor i).
1.4 Som beskrevet på siden for valg av Eurosportabonnement og i hjelpesenteret vårt:
(a) Eurosportsabonnementene, innholdet, funksjonene og funksjonalitetene som er tilgjengelige på tjenesten kan variere avhengig av enheten din, området du bor i og mellom hvert nettsted og hver app. Hvis du ønsker mer informasjon om hvilke enheter som støttes, kan du lese punkt 13 i disse brukervilkårene.
(b) Begrensninger av innhold, funksjoner og funksjonaliteter kan også avhenge av hvilket Eurosportabonnement du velger og eventuelle begrensninger som pålegges av våre kommersielle partnere.
2. Eurosport-kontoen din
2.1 Når du oppretter en Eurosport-konto, må du gi oss sann, nøyaktig og fullstendig informasjon. Du kan også opprette en Eurosport-konto ved å bruke en konto du allerede har på en tredjeparts plattform eller hos en annen partner, for eksempel pålogging gjennom kontoen din i sosiale medier.
2.2 Du er ansvarlig for å holde brukernavnet og passordet på Eurosport-kontoen din konfidensielt, og for alle aktiviteter som utføres gjennom disse (inkludert all tilgang til og bruk av tjenesten gjennom Eurosport-kontoen din). Vi anbefaler at du ikke avslører din betalingsinformasjon, brukernavn og passord til andre personer. Du samtykker til å varsle oss umiddelbart dersom du blir klar over eller får mistanke om sikkerhetsbrudd eller uautorisert bruk av passordet eller brukernavnet ditt.
3. Ditt Eurosportabonnement
3.1 De nåværende Eurosportabonnementene som tilbys i ditt land står oppført på tjenesten her. Hvis du kjøper et Eurosportabonnement fra oss, vil du få oppgitt pris, valuta og informasjon om automatisk fornyelse før du gjennomfører kjøpet.
3.2 I fanen Informasjon om Eurosportabonnement finner du:
(a) Ytterligere informasjon om funksjonene for hver type Eurosportabonnement, inkludert automatisk fornyelse, minste abonnementsperioder, hvordan man slår av automatisk fornyelse samt oppsigelse og
(b) informasjon om bytte fra ett Eurosportabonnement til et annet, inkludert eventuelle følger dette vil ha for faktureringen.
3.3 Så snart du har gjennomført et kjøp, sender vi deg en bekreftelse på e-post med detaljer om det nye Eurosportabonnementet ditt. Du kan også se detaljer om Eurosportabonnementet ditt under Konto inkludert prisen. Hvis Eurosportabonnementet ditt fornyes automatisk, vil denne informasjonen inkludere den gjentakende abonnementsavgiften, fakturaens fornyelsesdato og hvordan du stanser automatisk fornyelse av Eurosportabonnementet ditt. Hvis du har abonnert gjennom en tredjepart, ber vi deg lese punkt 12.
4. Automatisk fornyelse
4.1 De fleste Eurosportabonnementer fornyes automatisk med mindre du sier opp abonnementet før neste fornyelsesdato (eller slutten av en periode med gratis tilgang).
4.2 Dersom du kjøper et Eurosportabonnement via oss, vil vi gi deg beskjed ved registreringen om hvorvidt typen Eurosportabonnement du kjøper vil fornyes automatisk og når dette i så fall vil skje.
4.3 Dersom du har et Eurosportabonnement som fornyes automatisk, og du ikke avbryter abonnementet før slutten av den nåværende abonnementsperioden (eller en eventuell periode med gratis tilgang), vil Eurosportabonnementet ditt fornyes automatisk. Når Eurosportabonnementet ditt fornyes automatisk, vil du bli belastet for den totale abonnementsavgiften til samme pris (med mindre en kampanjepris gjelder for den nåværende eller kommende abonnementsperioden din eller vi har varslet deg om en prisendring, i henhold til punkt 8), som forfaller ved neste abonnementsperiode. Les fanen Informasjon om Eurosportabonnement og Konto for mer informasjon om automatisk fornyelse, inkludert hvordan du slår det av.
4.4 Med mindre Eurosportabonnementet ditt fornyes månedlig, vil du bli varslet om fornyelsen før slutten av den nåværende abonnementsperioden.
5. Gratis periode
5.1 Eurosportabonnementet kan starte med en periode med gratis tilgang. Perioder med gratis tilgang er kun tilgjengelig for nye abonnenter (én per abonnent) med mindre det foreligger andre vilkår. Den spesifikke varigheten av eventuelle perioder med gratis tilgang spesifiseres ved registrering.
5.2 Du vil bli belastet automatisk ved slutten av en gratisperiode, med mindre du avbryter Eurosportabonnementet før perioden med gratis tilgang utløper. Vær oppmerksom på at du kanskje ikke blir varslet om at gratisperioden avsluttes eller har blitt avsluttet, og at ditt betalte abonnement har startet.
5.3 Dersom du abonnerer via en tredjepart, f.eks. en app-butikk eller via en av partnerne våre, se også punkt 12 (Tredjeparts plattformer og tjenester) nedenfor.
6. Kampanjetilbud
6.1 DEL, selskaper innen samme gruppe som DEL og/eller tredjeparts partnere kan gjøre kupongkoder, rabatter eller andre kampanjetilbud tilgjengelige, med tilbud om gratis eller rabattert tilgang til tjenesten («kampanjetilbud»).
6.2 Kampanjetilbud kan ha mange ulike former og kan bli gjort tilgjengelige som et frittstående tilbud, eller leveres som en del av en pakkeløsning med andre produkter eller tjenester solgt av DEL (eller av andre selskaper i samme gruppe som DEL), eller sammen med produktene eller tjenestene til en av partnerne våre.
6.3 Du kan bruke og innløse kampanjetilbud i henhold til de spesifikke vilkårene som gjelder for disse. Sjekk de relevante vilkårene i kampanjetilbudet for flere opplysninger, inkludert:
(a) hvem som kvalifiserer for å benytte seg av tilbudet og
(b) hvorvidt det finnes restriksjoner for å kombinere et kampanjetilbud med en periode med gratis tilgang.
6.4 Når et kampanjetilbud tilbys av en tredjeparts-partner eller av et annet selskap innen samme gruppe som DEL, kan denne andre parten også ha ytterligere vilkår og betingelser som gjelder. DEL er ikke ansvarlig for produktene og tjenestene som tilbys av slike tredjepartspartnere.
7. Fakturering
7.1 Hvis du må betale for Eurosportabonnementet, vil du bli belastet for det gjennom betalingsmåten du valgte ved registrering av abonnement.
7.2 Dersom Eurosportabonnementet ditt fornyes automatisk, vil abonnementsbetalinger utføres automatisk den første dagen for hver nye abonnementsperiode for Eurosportabonnementet ditt til samme pris (med mindre vi har varslet deg om en prisendring, i henhold til punkt 8), eller hvis punkt 7.4 er gjeldende). Vanligvis vil den første betalingen gjennomføres den dagen du begynner å abonnere, og dersom du har en periode med gratis tilgang, dagen etter gratisperiodens slutt.
7.3 Hvis du kvalifiserer for et kampanjetilbud som gir tilgang til et Eurosportabonnement som er gratis i en viss periode og deretter konverteres til et betalt abonnement, belastes du umiddelbart etter at kampanjeperioden er utløpt.
7.4 Dersom du er kvalifisert for et kampanjetilbud som inkluderer en rabatt, vil fakturaen og betalingene dine reduseres tilsvarende i kampanjeperioden. Etter kampanjeperioden vil standard abonnementspris være gjeldende.
7.5 Du kan se fakturainformasjonen eller endre betalingsmåten din ved å gå til Kontoinformasjon (med mindre du betaler via en tredjepart eller via en annen tjeneste, for eksempel Apple, Google eller en av partnerne våre, se i så fall punkt 12 (Plattformer og tjenester til tredjeparter) nedenfor).
7.6 Dersom en betaling mislykkes fordi betalingsmetoden din har utløpt, du ikke har dekning eller noe annet er feil, og du ikke endrer betalingsmetoden din eller avbryter Eurosportabonnementet ditt, kan vi stanse tilgangen til Eurosportabonnementet ditt og/eller kontoen din, etter å ha varslet deg, inntil vi (eller den relevante tredjeparten) har fått en gyldig betalingsmetode. Du vil bli varslet om slike feil og få muligheten til å oppdatere betalingsmetoden din. Når du oppdaterer betalingsmetoden din under Konto, gir du oss tillatelse til å belaste den oppdaterte betalingsmetoden for Eurosportabonnementet ditt og du forblir ansvarlig for beløp som ikke er betalt. Dette kan medføre en endring i betalingsdatoene eller abonnementsperioden din.
7.7 Vi forbeholder oss retten til å endre datoen vi belaster deg dersom betalingsmetoden din ikke er godkjent, eller automatisk dersom abonnementsfornyelsen din ikke forekommer i en gitt måned, for eksempel, hvis du vanligvis belastes den 30. i hver måned, vil du bli belastet den 28. i februar.
7.8 Vi bruker andre selskaper (inkludert andre selskaper i samme gruppe som DEL), agenter eller entreprenører til å behandle kredittkorttransaksjoner og andre betalingsmetoder.
7.9 Hvis du abonnerer på et Eurosportabonnement som begynner med en periode med gratis tilgang, eller hvis du bruker et kampanjetilbud som gir tilgang til et kostnadsfritt Eurosportabonnement, men samtidig krever at du oppgir betalingsdetaljene dine, kan det hende at et nominelt gebyr belastes midlertidig når gratisperioden eller kampanjetilbudet begynner.
8. Prisendringer
8.1 Vi kan endre prisen på Eurosportabonnementet ditt med jevne mellomrom. Eventuelle prisendringer vil ikke gjøres gjeldende før tidligst 30 dager etter at vi har varslet deg om disse, og etter fornyelsesdatoen for det nåværende Eurosportabonnementet ditt. Vi vil opplyse deg om datoen når eventuelle prisendringer trer i kraft. Dersom du har kjøpt et Eurosportabonnement via én av tredjeparts-partnerne våre (inkludert Apple eller Google), vil prisendringer følge vilkårene til den aktuelle tredjeparten.
8.2 Hvis vi varsler deg om en prisendring og du ikke ønsker å fortsette Eurosportabonnementet ditt som følge av den nye abonnementsprisen, kan du si opp Eurosportabonnementet før den neste abonnementsperioden starter ved å følge oppsigelsestrinnene som vises under [Konto] (som beskrevet i punkt 11). Hvis du fortsetter å bruke Eurosportabonnementet og/eller betaler for den nye abonnementsperioden til den nye abonnementsprisen, regnes dette som at du godtar prisendringen.
9. Innholdsendringer
9.1 Som nevnt ovenfor i beskrivelsen av tjenesten, endres innholdet regelmessig – det betyr at spennende idretter, arrangementer, artikler, programmer, kanaler osv. kan bli gjort tilgjengelige mens andre idretter, arrangementer, artikler, programmer, kanaler osv. vil slutte å være tilgjengelige.
9.2 Tilgjengeligheten av innholdet kan endre seg av ulike årsaker, f.eks. når tredjeparts rettighetshavere trekker tilbake eller begrenser rettighetene våre til å bruke det aktuelle innholdet i tjenesten eller av juridiske eller forskriftsmessige årsaker.
9.3 Vi leverer tjenesten på løpende basis, og vi kan ikke forutse fremtidige endringer. Dette betyr at vi kan gjøre andre endringer i innholdet enn de som beskrives i disse brukervilkårene.
9.4 Vi prøver å unngå å gjøre svært ugunstige endringer i innholdet (som vi har beskrevet i punkt 10.2(b) nedenfor). Om vi likevel skulle gjøre det, vil vi varsle deg i henhold til punkt 10.2(b) nedenfor.
9.5 Vær oppmerksom på at vi kanskje ikke kan varsle deg i forkant av hver endring i innholdet. Du bør sjekke nettstedet og appene her for informasjon om innholdets tilgjengelighet.
10. Endringer av tjenesten
10.1 Gratis tilgang:
(a) Vi kan når som helst gjøre endringer i eller avslutte delene av tjenesten som er gratis, uten å varsle deg.
(b) Dette inkluderer alle deler av tjenesten du kan få tilgang til som en uregistrert gjest og som innehaver av en Eurosport-konto, uten å kjøpe et Eurosportabonnement. Slike endringer kan gjøres (for eksempel): når vi må fjerne bestemte funksjoner eller funksjonalitet og/eller stoppe å tillate bestemte enheter eller plattformer fra å kunne få tilgang til delene som er gratis i tjenesten. Vi kan også fra tid til annen forbedre, oppdatere eller øke delene av tjenesten som er gratis.
10.2 Betalt tjeneste:
(a) Det kan også hende at vi er nødt til å gjøre endringer i deler av tjenesten som du kun kan få tilgang til med et Eurosportabonnement (den «betalte tjenesten»). Vi vil kun gjøre endringer i den betalte tjenesten når vi har en gyldig grunn, for eksempel:
(i) når vi endrer tjenestens design eller layout
(ii) for å forbedre og utvide funksjonene og funksjonaliteten som er tilgjengelig som en del av den betalte tjenesten eller
(iii) for å overholde endringer i gjeldende lovgivning, eller for å håndtere en potensiell sikkerhetsrisiko.
(b) Hvis vi må gjøre en endring i:
(i) den betalte tjenesten, og endringene er en ulempe for deg, eller
(ii) innholdet som er svært ugunstig, for eksempel at vi fjerner svært profilerte kanaler eller kategorier med eksklusivt innhold,
og du har et Eurosportabonnement, vil vi varsle deg minst 30 dager før og gi deg rett til å si det opp. Dersom du ikke kansellerer Eurosportabonnementet ditt etter at vi har varslet deg om slike eventuelle endringer og før disse endringene finner sted, vil vi tolke det som at du aksepterer endringene.
(A) Vi vil prøve å sørge for at eventuelle endringer som er til ulempe for deg ikke trer i kraft i løpet av den nåværende abonnementsperioden din. Dette betyr at vi vil informere deg om det på forhånd og gi deg muligheten til å si opp Eurosportabonnementet før endringen trer i kraft (når neste abonnementsperiode begynner) ved å følge trinnene i punkt 11 (Oppsigelse).
(B) Hvis en slik endring kommer til å tre i kraft i løpet av den nåværende abonnementsperioden din, vil du fortsatt kunne si opp Eurosportabonnementet før endringen trer i kraft. I slike tilfeller vil vi betale deg tilbake for de delene av tjenesten som du ikke har mottatt.
10.3 Punkt 10 gjelder ikke for vesentlige endringer på noen del av tjenesten som ikke er til hinder for din bruk av tjenesten. Sistnevnte gjelder for eksempel rene designendringer eller endringer i innhold som går innunder punkt 9.
11. Oppsigelse
11.1 Du kan når som helst si opp Eurosportabonnementet før slutten av den nåværende abonnementsperioden (eller perioden med gratis tilgang), og med mindre vi forteller deg noe annet i Informasjon om Eurosportabonnement for landet ditt (som beskrevet i punkt 11.2), vil kanselleringen tre i kraft ved slutten av den nåværende abonnementsperioden (eller perioden med gratis tilgang). Dette vil si at du, dersom du har startet en abonnementsperiode (eller periode med gratis tilgang), vil kunne fortsette å bruke Eurosportabonnement ditt inntil slutten av den nåværende abonnementsperioden (eller perioden med gratis tilgang), med mindre vi sier noe annet.
11.2 I noen land har visse typer Eurosportabonnementer en minsteperiode som utløper før den nåværende abonnementsperioden er avsluttet. Dette kan gjelde for den første abonnementsperioden, eller for en fornyelsesperiode. Dette betyr at du kan ha muligheten til å si opp Eurosportabonnementet ditt, og at oppsigelsen trer i kraft ved slutten av minsteperioden eller umiddelbart (hvis minsteperioden har utløpt). For mer informasjon om minsteperioden og oppsigelsesretten som gjelder for Eurosportabonnementet ditt, kan du lese Informasjon om Eurosportabonnement for landet ditt.
11.3 Gå til Konto på Eurosport-kontoen din for å administrere eller si opp Eurosportabonnementet.
11.4 Dersom du registrerte deg for et Eurosportabonnement via en tredjepart (f.eks. via en app-butikk eller en av partnerne våre), og du ønsker å avbryte abonnementet ditt, må du gjøre det via den aktuelle tredjeparten. For eksempel kan det hende at du må gå til enhetsinnstillingene eller kontoen din i app-butikken og slå av automatisk fornyelse for Eurosport.
11.5 Når du kjøper et Eurosportabonnement fra oss samtykker du til: (a) at vi vil gi deg tilgang til Eurosportabonnementet ditt (og innhold tilgjengelig gjennom dette Eurosportabonnementet) umiddelbart, og (b) når vi får ditt samtykke når du registrerer deg, fraviker du (se punkt 11.6) enhver lovbestemt rett du kan ha for: (i) å ombestemme kjøpet av Eurosportabonnementet og (ii) å motta en tilbakebetaling innen enhver tilgjengelig «angrerettsperiode».
11.6 Hvis du er bosatt i Norge, finner du mer informasjon om retten din til å ombestemme deg i løpet av angrerettsperioden i Informasjon om Eurosportabonnement.
12. Tredjeparts plattformer og tjenester
12.1 Hvis du bruker tjenesten, eller kjøper et Eurosportabonnement gjennom en tredjepart (for eksempel via en app-butikk eller kjøper en pakke med tjenester levert av en av tredjepartspartnerne våre), eller kjøper et annet produkt eller en annen tjeneste som selges av denne tredjeparten eller DEL:
(a) vil du være underlagt tredjepartens vilkår eller vilkårene for det andre produktet eller den andre tjenesten (inkludert gjeldende regler for bruk);
(b) vil enhver betaling for et Eurosportabonnement være til denne tredjeparten eller til det andre produktet eller den andre tjenesten;
(c) viktig informasjon om:
(i) salgsvilkår
(ii) kostnader
(iii) skatter
(iv) betalingsmåter
(v) retten til å kansellere en transaksjon, og når du har rett til å utøve en slik rettighet (når relevant) og
(vi) de tekniske trinnene for å avslutte en transaksjon,
vil være forklart i tredjepartens vilkår og betingelser eller i vilkårene og betingelsene for det andre produktet eller den andre tjenesten og
(d) du må overholde tredjepartens vilkår og betingelser samt disse brukervilkårene. Hvis det finnes avvik mellom disse brukervilkårene og tredjepartens vilkår og betingelser, skal tredjepartens vilkår gjelde.
12.2 Dersom du betaler for et Eurosportabonnement via en tredjepart (for eksempel en app-butikk eller via en av partnerne våre), eller via et annet produkt eller tjeneste solgt av denne tredjeparten eller DEL, og du ønsker å endre betalingsmetoden din, må du gjøre dette via denne tredjeparten eller det andre produktet eller tjenesten. Hvis du i slike situasjoner støter på problemer med fakturering eller betalinger, ber vi deg kontakte tredjeparten direkte for å diskutere eventuelle tilbakebetalinger eller kreditter relatert til Eurosportabonnementet ditt.
13. Enhetsrestriksjoner, støttede enheter og oppdateringer
13.1 Du kan bare se innhold ved hjelp av Eurosportabonnementet ditt på et bestemt antall enheter samtidig. Du finner informasjon om disse enhetsrestriksjonene i hjelpesenteret vårt.
13.2 Tilgjengeligheten og funksjonaliteten til tjenesten, Eurosportabonnementet, og innholdet avhenger av kvaliteten på internettkoblingen din og hvilke egenskaper enheten din har. Som beskrevet på siden for valg av Eurosportabonnement, og i hjelpesenteret vårt, kan det hende at enkelte elementer i tjenesten ikke er tilgjengelig på alle enheter eller på alle operativsystemer. Besøk hjelpesenteret for å se hele listen over støttede enheter og krav til operativsystem.
13.3 For å få en best mulig brukeropplevelse, og for å sikre at tjenesten fungerer som den skal, anbefaler vi at du godtar alle oppdateringer for tjenesten etter hvert når de blir tilgjengelige. Dette kan også innebære at du må oppdatere operativsystemet på enheten din. Etter hvert som det lanseres nye operativsystemer og enheter, kan vi på sikt slutte å støtte eldre versjoner. Du bør sjekke hjelpesenteret regelmessig for å se hele listen over nåværende støttede enheter og krav til operativsystem.
13.4 Din bruk av eventuelle oppdateringer, endringer i eller erstattende versjoner av tjenesten vil bli styrt av disse brukervilkårene og eventuelle ytterligere vilkår du samtykker til når du installerer en slik oppdatering, endring eller erstattende versjoner.
14. Din databruk
Du er ansvarlig for alle gebyrer tilknyttet internettilgang, mobildata eller andre gebyrer som påløper når du bruker tjenesten og Eurosportabonnementet ditt. Husk at strømming og nedlastning av audiovisuelt innhold, f.eks. videoer og spill, kan bruke mye data.
15. Eierskap
15.1 Innhold i tjenesten eies av oss eller lisensieres til oss og er underlagt opphavsretten vår, varemerkerettighetene våre og andre immaterielle rettigheter. Du har ingen immaterielle rettigheter i eller til noen del av tjenesten, annet enn retten til å bruke den i samsvar med disse brukervilkårene.
15.2 Du kan ikke fjerne, endre eller på noen måte manipulere opphavsrettserklæringer eller andre markeringer av eiendomsrett som er inkludert i tjenesten eller noe innhold.
15.3 Kopiering, tilgang, overføring, offentlig ytelse eller kommunikasjon til offentligheten eller annen bruk av noen del av tjenesten (inkludert alt innhold) enn det som er uttrykkelig godkjent av disse vilkårene skal utgjøre en overtredelse av våre (eller eierens) immaterielle rettigheter og et brudd på disse vilkårene.
15.4 Ved en slik eventuell overtredelse kan vi eller ett av våre tilknyttede selskaper, avslutte avtalen med umiddelbar virkning, blokkere tilgangen din til tjenesten, avslutte enhver Eurosport-konto du har og forfølge alle rettigheter eller rettsmidler som er tilgjengelig for oss.
16. Ditt innhold
16.1 Hvis du har et Eurosportabonnement, kan du også samhandle med innholdet på tjenesten, inkludert like og dele innhold.
16.2 Du samtykker til at:
(a) du ikke vil dele, bidra med eller laste opp noe innhold som er ærekrenkende, støtende, ulovlig, på annet vis upassende, krenker andres rettigheter eller er i strid med disse brukervilkårene og
(b) innhold du sender til tjenesten ikke vil inneholde noe materiell en tredjepart har opphavsrettighetene til, eller materiell som er underlagt andre tredjeparts eiendomsrettigheter (inkludert retten til personvern eller retten til publisitet), med mindre du har en formell lisens eller tillatelse fra den rettmessige eieren eller ellers har rett til å dele det aktuelle materiellet.
16.3 Vi forbeholder oss retten (men har ingen forpliktelse) til å bestemme hvorvidt innholdet ditt er i samsvar med kravene som beskrives i disse brukervilkårene, og vi kan fjerne, endre eller slette slikt innhold, avslutte eller suspendere tilgangen din til å laste opp innhold, og/eller avslutte eller suspendere Eurosport-kontoen din uten forvarsel, dersom vi blir oppmerksomme på eventuelle brudd på disse brukervilkårene.
17. Din bruk av tjenesten
17.1 Du bekrefter at:
(a) du til enhver tid vil overholde disse brukervilkårene og
(b) du ikke vil bruke tjenesten til ulovlige formål eller på en måte som krenker andres rettigheter, inkludert immaterielle rettigheter.
17.2 Du får tillatelse til å bruke og vise tjenesten kun til egen og ikke-kommersiell bruk. Når du bruker tjenesten, gir vi deg en begrenset, ikke-eksklusiv og ikke-overførbar lisens til å få tilgang til innholdet og strømme, laste ned, midlertidig lagre og vise innholdet. Innholdet du har tilgang til via tjenesten vil variere avhengig av hvorvidt du har en Eurosport-konto, basert på hva slags Eurosportabonnement du har. Bortsett fra den begrensede lisensen disse brukervilkårene gir deg, skal ingen rettighet, eierskap eller interesse i tjenesten overføres til deg.
17.3 Du må ikke, og heller ikke tillate tredjeparter å:
(a) overføre, kringkaste, vise, utføre, publisere, lisensiere, tilby å selge, lage og/eller distribuere kopier av noen del av tjenesten til fordel for noen tredjepart, eller vise noe av tjenesten på et offentlig sted
(b) skade noe av innholdet eller tjenesten, eller innlemme deler av tjenesten på eller i noe nettsted, program, nettjeneste eller audiovisuell tjeneste, enten de de eies av oss eller av partnerne våre
(c) bruke eller vise noen del av tjenesten og/eller kjøpet ditt av Eurosportabonnement ved hjelp av et virtuelt proxy-nettverk
(d) bruke brukernavnet og passordet ditt til å gå inn på Eurosportkontoen din eller Eurosportabonnementet ditt uten autorisasjon
(e) prøve å endre, modifisere, omvendt utvikle, demontere, dekompilere, overføre, utveksle eller oversette tjenesten, med mindre loven gir deg rett til å gjøre det
(f) fjerne, deaktivere, degradere eller hindre innholdsbeskyttelse i tjenesten eller innholdet;
(g) samle inn personopplysninger fra noen bruker av tjenesten (inkludert kontonavn) eller bruke en robot, bot, skraper, program for søking/gjenfinning av nettsteder, proxy eller andre manuelle eller automatiske enheter, metoder, systemer eller prosesser for å få tilgang til, hente, indeksere, «utvinne data» eller på noen måte reprodusere eller omgå navigasjonsstrukturen eller presentasjonen av tjenesten, Eurosportabonnement eller innholdet.
17.4 Du samtykker til å ikke registrere deg flere ganger for å oppnå en periode med gratis tilgang eller for å oppnå samme type kampanjetilbud. Slike handlinger skal anses som et brudd på disse brukervilkårene og kan medføre avslutning av Eurosport-kontoen din og/eller Eurosportabonnementet ditt.
18. Bruk av tjenesten utenfor landet ditt
18.1 Dersom du er innbygger i EU, kan du vanligvis få tilgang til innholdet gjennom vårt spesifikke Eurosportabonnement når du besøker et annet EU-land, uten ekstra kostnad. Dette betyr at du kan få den samme tjenesten utenlands som du får hjemme – du vil få tilgang til samme innhold og på det samme språket som du har tilgang til gjennom Eurosportabonnementet ditt når du er hjemme. Denne tilgangen er kun tilgjengelig hvis du er midlertidig utenlands i et annet EU-land og vi klarer å verifisere at bostedslandet ditt er medlem av EU.
18.2 Se hjelpesenteret vårt for mer informasjon om tilgang til tjenesten utenfor hjemlandet ditt.
19. Avslutning av retten din til å bruke tjenesten
19.1 Vi kan når som helst si opp avtalen med deg (og følgelig avslutte retten din til å bruke tjenesten). Hvis vi avslutter avtalen med deg etter at du har kjøpt et Eurosportabonnement, vil vi gi deg varsel så lang tid i forveien som det er praktisk mulig, og sørge for at du enten: (i) har tilgang til de betalte delene av tjenesten Eurosportabonnementet ditt relaterer seg til for resten av abonnementsperioden eller (ii) får en tilbakebetaling for eventuelle gjenværende deler av abonnementsperioden etter datoen der avtalen vår avsluttes. Du kan også når som helst si opp avtalen for Eurosportabonnementet ditt i henhold til punkt 11.
19.2 I alle tilfeller, kan vi umiddelbart avslutte eller suspendere retten din til å bruke alle eller noen deler av tjenesten eller Eurosportabonnementet hvis du har gjort noe som anses som et alvorlig brudd på disse brukervilkårene eller hvis du bruker noen del av tjenesten til bedrageri eller til ulovlige handlinger, eller på en annen måte enn det den er ment for. Vi vil gi deg beskjed hvis vi beslutter å si opp eller suspendere retten din til å bruke tjenesten. Hvis du kan gjøre opp for uretten du har begått, kan vi gi deg en rimelig mulighet til det.
19.3 Dersom vi trekker tilbake dine rettigheter til å bruke tjenesten, Eurosport-kontoen eller Eurosportabonnementet, må du stanse alle aktiviteter som er godkjent av disse brukervilkårene, inkludert bruken av tjenesten.
20. Vårt ansvar overfor deg
20.1 Du har visse juridiske rettigheter i henhold til lovene som gjelder i landet du bor i. Ingenting i disse brukervilkårene er ment å påvirke disse juridiske rettighetene, og vi fritar oss ikke fra ansvaret vårt i tilfeller der lovene i landet ditt ikke tillater oss å gjøre det. Kontakt den lokale forbrukerorganisasjonen for mer informasjon om de juridiske rettighetene dine.
20.2 Vi aksepterer ansvar for død eller personskade forårsaket av vår eller våre ansatte og agenters uaktsomhet. Vi er også ansvarlige for svindelaktig feilaktig fremstilling, forsettlig forsømmelse eller grov uaktsomhet av oss eller våre ansatte eller agenter.
20.3 Dersom vi bryter disse brukervilkårene vil vi bare være ansvarlige for tap som er forutsigbare. Tap er forutsigbare i tilfeller der de er åpenbare, eller der både du og DEL visste at de ville oppstå da du godtok disse brukervilkårene.
20.4 Vi er ikke ansvarlig for:
(a) din bruk av tjenesten eller innhold som ikke er godkjent av oss under disse brukervilkårene;
(b) noen funksjonsfeil eller avbrudd i tjenesten eller innholdet på grunn av uforutsette omstendigheter som er utenfor vår kontroll og hindrer oss i å oppfylle forpliktelsene våre overfor deg, og som kan betraktes som en «force majeure-hendelse» i henhold til lokal lovgivning (der det er aktuelt). Dette kan skyldes f.eks. lyn, flom, uvær, brann, eksplosjon, terroraktiviteter, epidemier, opptøyer, krig, alt som gjøres av staten eller andre statlige organer eller streiker, i tilfeller der slike hendelser er uforutsigbare og utenfor vår kontroll
(c) all mangel på funksjonalitet eller svikt for å levere deler av tjenesten eller innholdet, eller tap av innhold eller data som skyldes:
(i) ditt utstyr, enheter, operativsystem eller internettilkobling (inkludert skadelig programvare, virus eller feil som stammer fra tredjeparter eller på noen av enhetene dine)
(ii) at du ikke klarer å laste ned en oppdatering eller den nyeste publiserte versjonen av tjenesten eller oppfylle kompatibilitetskravene eller
(iii) konsekvensene av at du endrer utstyret ditt, enheten din, operativsystemet ditt eller internettilkoblingen din
(d) inkompatibilitet mellom tjenesten eller innholdet og annen programvare eller maskinvare (inkludert noen av enhetene dine) som forklart i hjelpesenteret og
(e) handlingene til noen tredjepart som ikke er under vår rimelige kontroll, noe som kan inkludere enhetsprodusenter eller leverandører av operativsystemet til en enhet.
20.5 Bortsett fra ansvar som oppstår under omstendighetene beskrevet i seksjon 20.1 og 20.2 (som er ubegrenset), og i den grad lokal lovgivning tillater det, skal vårt samlede ansvar overfor deg, for alle skader som oppstår som følge av din bruk av tjenesten, være begrenset til totalsummen du har betalt for Eurosportabonnementet.
20.6 Vi kan ikke garantere at tjenesten eller innholdet er helt uten programfeil eller andre feil, eller at du vil ha en uavbrutt tilgang til tjenesten eller innholdet (det kan f.eks. oppstå nedetid for vedlikehold eller oppdateringer, strømbrudd, server-driftsstans eller andre årsaker utenfor vår kontroll), men hvis vi blir gjort oppmerksomme på tekniske problemer, vil vi imidlertid alltid forsøke å løse dem.
21. Annonsering og tredjeparts nettsteder
21.1 Tjenesten og innholdet kan inneholde annonser. I den grad loven tillater det påtar vi oss intet ansvar for at du stoler på fullstendigheten, nøyaktigheten eller eksistensen av annonser på tjenesten og innholdet, i tilfeller der slik annonsering er utenfor vår kontroll.
21.2 Tjenesten kan inneholde hyperlenker til andre nettsteder som ikke eies eller kontrolleres av oss.
(a) Vi har ingen kontroll over, og påtar oss ikke noe ansvar for, tilgjengeligheten, innholdet, personvernerklæringen eller fremgangsmåtene til noen tredjeparts nettsteder.
(b) Du erkjenner og samtykker i at vi ikke har ansvar for noe tap eller skade du kan ha lidd som følge av tilgjengeligheten av slike eksterne tredjeparts nettsteder eller ressurser, eller som følge av at du stoler på fullstendigheten, nøyaktigheten eller eksistensen av annonser, produkter eller annet materiell som er på, eller tilgjengelig fra, slike nettsteder eller ressurser.
21.3 Vi oppfordrer deg til å være oppmerksom når du forlater tjenesten, og at du leser vilkårene og personvernerklæringene til hvert annet nettsted du besøker.
22. Rapportering av innhold
Hvis du ser noe innhold på tjenesten som du ønsker å flagge eller rapportere til oss, for eksempel fordi du mener det krenker en annen persons immaterielle rettigheter, ber vi deg følge instruksjonene i hjelpesenteret.
23. Endringer av disse brukervilkårene
23.1 Vi har rett til å endre disse brukervilkårene når som helst av følgende årsaker:
(a) For å forbedre brukervilkårene, for å gjøre brukervilkårene tydeligere og enklere å forstå eller for at alle kundene våre skal være underlagt de samme brukervilkårene
(b) For å overholde juridiske eller forskriftsmessige krav, for eksempel obligatoriske lover som gjelder for oss og avtalen vår med deg, eller i tilfeller der vi er underlagt en rettskjennelse eller dom
(c) For å gi deg tilleggsinformasjon om tjenesten
(d) I tilfeller der vi gjør endringer i tjenesten for å forbedre den, inkludert når vi utvider omfanget av tjenesten ved å legge til flere funksjoner, funksjonaliteter eller innhold
(e) I tilfeller der vi oppdaterer detaljene eller strukturen til Eurosportabonnementet ditt, eller noen av de andre Eurosportabonnementene eller produktene vi tilbyr via tjenesten
(f) Vi har tenkt til å endre måten vi strukturerer tjenesten på, eller vi omorganiserer måten vi strukturerer eller driver virksomheten på eller
(g) av hensyn til sikkerhet, inkludert tilfeller der vi innfører ekstra sikkerhetskontroller eller programvare for å beskytte innholdet eller tjenesten.
I tillegg leverer vi tjenesten på en løpende basis, og vi kan ikke forutse hva som kan endre seg i fremtiden. Dette betyr at vi kan gjøre endringer i eller tillegg til disse brukervilkårene av andre årsaker enn de som beskrives ovenfor.
23.2 Vi vil gi deg beskjed hvis vi endrer disse brukervilkårene. Vi vil ta sikte på å varsle deg før vi foretar eventuelle endringer, med mindre endringene må implementeres raskt av hensyn til sikkerhetsårsaker, juridiske eller lovmessige årsaker, der vi i så fall vil varsle deg om endringene så fort som mulig.
23.3 Hvis endringer av disse brukervilkårene vil være til ulempe for deg, vil vi varsle deg om endringene minst 30 dager i forveien og la deg velge om du ønsker å si opp Eurosportabonnementet før endringene trer i kraft. Dersom du ikke kansellerer Eurosportabonnementet ditt etter vi har varslet deg om slike eventuelle endringer og før disse endringene finner sted, vil vi tolke det som at du aksepterer endringene.
(a) Vi vil prøve å sørge for at eventuelle endringer som er til ulempe for deg ikke trer i kraft i løpet av den nåværende abonnementsperioden din. Dette betyr at vi vil fortelle deg om det på forhånd og gi deg muligheten til å si opp Eurosportabonnementet før endringen trer i kraft (når neste abonnementsperiode begynner) ved å følge trinnene i del 11 (Oppsigelse).
(b) Hvis en negativ endring kommer til å tre i kraft i løpet av den nåværende abonnementsperioden din, vil du fortsatt kunne si opp Eurosportabonnementet før endringen trer i kraft. I slike tilfeller vil vi gi deg en tilbakebetaling av det beløpet du har betalt for tjenesten, for de delene av tjenesten som du ikke har mottatt.
23.4 Den mest oppdaterte versjonen av brukervilkårene vil alltid være tilgjengelig på nettstedet og i appene fra og med den datoen som den trer i kraft.
24. Meldinger om tjenesten
24.1 Hvis du har registrert deg for en Eurosport-konto, vil vi sende deg informasjon relatert til din bruk av tjenesten, Eurosport-kontoen din og/eller Eurosportabonnementet du har kjøpt (f.eks. endring av passord, betalingsautorisasjoner, fakturaer eller betalingsmåter, bekreftelsesmeldinger, innholds- og funksjonsoppdateringer og andre meldinger relatert til tjenesten eller transaksjoner), i form av meldinger i tjenesten, SMS eller e-post til kontaktinformasjonen du oppga da du registrerte deg.
24.2 Hvis du registrerte deg gjennom en tredjepart, for eksempel en av partnerne våre eller ved å bruke kontodetaljene dine hos en plattform, kan det hende at vi får e-postadressen din fra denne tredjeparten eller plattformen slik at vi kan holde deg oppdatert med meldinger relatert til tjenesten.
25. Overføring av rettigheter
Avtalen mellom oss og deg gjelder deg personlig, og ingen tredjepart har rett til å dra fordel av den. Som følge av avtalen vår med deg, kan vi overføre rettighetene og forpliktelsene våre under disse brukervilkårene til et hvilket som helst selskap, firma eller person, forutsatt at denne overføringen ikke får negative følger for Eurosportabonnementet ditt. Med mindre rettighetene våre under disse brukervilkårene overføres til en tredjepart i forbindelse med en fusjon, et oppkjøp eller annen overføring av virksomheten vår, har du rett til å si opp Eurosportabonnementet ditt før overføringen. Du kan ikke overføre rettigheter eller forpliktelser du har under disse brukervilkårene til andre.
26. Atskillelse
Hvis en domstol eller juridisk myndighet kommer frem til at noe av det som fremgår i disse i brukervilkårene er ulovlig, ugyldig eller ikke kan håndheves, skal den aktuelle paragrafen eller delen anses som fjernet. Gyldigheten og håndhevbarheten av de gjenværende delene av disse brukervilkårene skal fortsette å gjelde, og vil ikke bli påvirket.
27. Fraskrivelse
I den utstrekning vi ikke fremmer eller bestemmer oss for å ikke fremme erstatningskrav mot deg som vi kan ha rett til, vil ikke dette utgjøre en fraskrivelse av denne rettigheten med mindre annet er angitt til deg skriftlig.
28. Gjeldende lov
28.1 Disse brukervilkårene skal styres av og konstrueres i henhold til lovene i landene som er identifisert i tabellen nedenfor. Disse brukervilkårene vil imidlertid ikke begrense eventuelle forbrukerbeskyttelsesrettigheter du kanskje har rett til i henhold til lovgivningen i ditt bostedsland.
Bostedsområde Gjeldende lov
FinlandFinsk lov
PolenPolsk lov
SpaniaSpansk lov
Resten av verdenEngland og Wales
28.2 Hvis du bor i England eller Wales, kan du bare fremme et krav relatert til disse vilkårene for domstolene i England og Wales. Dersom du ikke bor i England eller Wales, kan du fremme et krav for domstolene der du bor.
29. Klager
29.1 Dersom du har noen klager, ber vi deg om å prøve å snakke med oss først ved å kontakte oss ved hjelp av opplysningene nedenfor.
29.2 Før Storbritannia forlater EU («Brexit»), og derfor er underlagt en eventuell overgangsperiode, ber vi deg også være oppmerksom på at tvister, dersom du bor i et land som er medlem av EU, eller i Norge, Island eller Liechtenstein, kan sendes inn for løsning via nettet til den nettbaserte europeiske tvisteløsningsplattformen («ODR») på https://ec.europa.eu/consumers/odr. Med unntak av det som beskrives nedenfor bruker vi per dags dato ikke alternativ tvisteløsning, inkludert gjennom ODR-plattformen, som et middel for å løse kundeklager.
(a) Hvis du bor i Finland, har du rett til å bringe et tvistemål til nemden for forbrukerkonflikter (i henhold til den finske lovgivningen for forbrukervern). Nemden for forbrukerkonflikter har adressen Hämeentie 3, postboks 306, FI-00531 Helsinki, Finland, og nettstedet deres er www.kuluttajariita.fi.
(b) Hvis du bor i Sverige, kan eventuelle tvister som oppstår som følge av eller i forbindelse med disse brukervilkårene, avgjøres av Swedish National Board for Consumer Disputes («ARN»), Box 174, 101 23 Stockholm, Sweden (www.arn.se). Sistnevnte gjelder i de tilfeller der vi ikke kommer til en gjensidig akseptabel løsning. ARN er et statlig organ som avgjør tvister mellom forbrukere og forretningsaktører. Som forbruker kan du få enhver slik tvist avgjort gratis av ARN. Vi vil forholde oss til ARNs avgjørelse.
(c) Hvis du bor i Norge, kan eventuelle tvister som oppstår som følge av eller i forbindelse med disse brukervilkårene fremmes for det Norske Forbrukerrådet. Kontaktinformasjon finnes her https://www.forbrukerradet.no/.
30. Kontakte oss
Du kan kontakte oss på customerservice@eurosportplayer.com eller via informasjonen i hjelpesenteret vårt.
Oppdatert april 2020