• Se Altibox eSerien gratis på Dplay torsdager fra kl. 14.00! (Vises også på Eurosport Norge fra 17.00)
Vålerenga sliter kanskje tungt i Eliteserien, men på den virtuelle banen er Oslo-klubben landets suverene ener.
For i tillegg til å ha landets to kanskje fremste FIFA-spillere i stallen, Magnus Myhrhaug Kristiansen og Arkan Resul, er VIF også den mest profesjonelle aktøren blant lagene i Norge.
e-Sports
Krevde rundens mål etter praktscoring
08/12/2020 KLOKKEN 19:38
  • Se Vålerenga i aksjon i Altibox eSerien på Dplay i dag fra 14.00!

Unikt samarbeid

Mye av grunnen til det er Oslo-klubbens samarbeid med eSport-organisasjonen Nordavind, som ble offentliggjort 12. desember 2017.
– Bakgrunnen for samarbeidet var at vi som klubb ønsket å hoppe på eSport-toget, og vi hadde et ønske om å være den første klubben til å satse skikkelig på eSport. Det handler først og fremst om at eSport står for en rivende internasjonel utvikling, som vi ønsket å ta del i. I tillegg treffer vi gjennom denne satsingen en målgruppe som er vanskelig å nå. Vi håper å skape morgendagens VIF-supportere. Så er det jo også en kommersiell avtale her, som gir oss nye muligheter, sier Espen Østerhaug, kommersiell leder i Vålerenga.
Og klubben angrer ikke på avgjørelsen.
– Dette er jo først og fremst et langsiktig tiltak, men vi ser jo allerede at det har vært stor interesse rundt satsingen. Vi får mye positiv feedback i våre sosiale kanaler, og integrerer masse barn og ungdom i FanZone før kamper hvor de kan spille mot Arkan og Magnus. Det gir oss en litt annen form for oppmerksomhet.
Også fra Nordavinds side har samarbeidet åpnet nye dører.
– Det var en spennende avtale for begge parter, og jeg tror vi alle er fornøyde med hvordan det har fungert. Vi har fått vårt «hjem» på Intility med kontorer, treningslokaler, og så videre. Klubben har virkelig lagt til rette for at våre spillere skal kunne prestere, sier Stein Wilmann, daglig leder i Nordavind.

– Profesjonaliteten er helt unik

Og det har Nordavind også gjort. I tillegg til å være i norgestoppen i flere andre spill, som Counter Strike, League of Legends og Rocket League og Hearthstone, tok Resul og Myhrhaug Kristiansen hjem pokalen i FIFA under vårens første sesong av Altibox eSerien.
– Vi hadde jo ikke hatt mulighet til å konkurrere i eSerien som bare Nordavind, så da passet det bra at vi hadde et samarbeid med VIF. Arkan og Magnus er to flotte representanter for både Nordavind og Vålerenga. De har ferdighetene og personlighetene, i tillegg så er de begge lokale gutter. Det betyr mye, sier Wilmann.
Myhrhaug Kristiansen og Resul er begge under kontrakt med Nordavind, og leies ut til Vålerenga i forbindelse med deltakelsen i eSerien, hvor de spiller med klubbens drakter og logo.
– Nordavind står for noe helt unikt i forhold til hvordan de jobber. Den profesjonaliteten som ligger rundt er helt unik. Alt fra kostholdsplaner til faste treningsprogrammer og strategier. Linken mellom dem og oss prøver vi å gjøre så sterk som mulig, sier Østerhaug.

Flere klubber følger etter

Etter at Nordavind og Vålerenga gikk sammen, har også flere andre norske fotballklubber inngått samarbeid med ulike eSport-organisasjoner.
Strømsgodset, som er i gruppe med Vålerenga i sesong to av eSerien, er tilknyttet Apeks. Stabæk, som allerede er klare for sluttspillet i Bergen 6. og 7. desember, har Momentum som sin samarbeidspartner.
På spørsmål om han anbefaler flere klubber å inngå lignende samarbeid, svarer Wilmann følgende:
– Det avhenger jo selvfølgelig av personellet man har, både med tanke på kompetanse, erfaring og så videre. Har man de riktige typene i begge leire, så funker det.
Østerhaug oppfordrer også andre klubber til å gjøre det samme.
– Dette handler jo om at klubber, og også norsk toppfotball, tar et grep mot å tiltrekke seg neste generasjons fotballsupportere. At vi i fellesskap tar del i det markedet, ser jeg på som utelukkende positivt. Man må ønske all konkurranse velkommen.
Torsdag starter oppgaven med å forsvare troféet for Nordavind og VIF. Forutenom Strømsgodset er også Mjøndalen, Sandnes Ulf og HamKam i gruppe C.
– Vi går for gull, alt annet hadde vært løgn. Men det er flere gode lag som vil kunne utfordre oss, blant annet så har jo Jerv satset stort. I tillegg er vi i gruppe med Strømsgodset, som også har vist gode takter, sier Wilmann.
e-Sports
Sandnes Ulf med dramatisk utligningsmål: – Det er det villeste!
08/12/2020 KLOKKEN 19:17
e-Sports
Rotet bort seieren på overtid: – En gavepakke!
01/12/2020 KLOKKEN 19:56