• Se Altibox eSerien gratis på Dplay søndag 26. mai fra 10.00
Mange ønsker å være den beste i FIFA i vennegjengen, men enkelte drømmer om å bli Norges beste FIFA-spiller.
Men hvordan tar man skrittet fra å bli den beste på vennekvelder til å hevde seg i toppen i Norge?
e-Sports
Krevde rundens mål etter praktscoring
08/12/2020 PÅ 19:38
Det spørsmålet har samtlige deltakere i Altibox eSerien, med blant annet Odds Randulle på bildet over, funnet svaret på.
Søndag 26. mai vil landets beste klubber møtes for å kjempe om tittelen som Norges første seriemester i FIFA.
(saken fortsetter under):

Jobber med landslagsspillerne

Åtte klubber fra Eliteserien og OBOS-ligaen har kvalifisert seg gjennom gruppespillet og stiller med to spillere hver i sluttspillet. Enkelte av de er også fast på landslaget i eFotball.
Mats Theie Bretvik har vært Eurosports studioekspert i gruppespillet. I den forbindelse deler han sine ti beste tips.
Eksperten jobber med landslagsspillerne i Norge, blant annet Vålerenga-duoen Magnus Myhrhaug Kristiansen og Arkan Resul, Branns regerende NM-vinner Anders Rasmussen, Starts Georg Sautoglu og Ranheims Sondre Voktor. Samtlige er kvalifisert til det Dplay-sendte sluttspillet 26. mai.
  • Se sendingen gratis på Dplay søndag 26. mai fra 10.00

Ti tips for å bli bedre i FIFA

Landslagssjefen lister her opp ti punkter som vil gjøre deg til en bedre FIFA-spiller:
1. Keeperforflytning. Lær deg å bruke keeperen, men ikke misbruk det. Det er lett å dumme seg ut med å flytte for tidlig. Prøv å lese motstanderen som skyter. Hvis man er bevisst på det, og tenker på hvordan egen avslutningsteknikk ville vært, kan man mestre det bedre.
2. Praktiser skuddfinter der det passer og der det er mest effektivt. Skuddfinter er en veldig enkel og effektiv finte som kan utnyttes hvis det brukes riktig, for eksempel til å skaffe seg bedre vinkel.
3. Ta deg en gå- eller joggetur før du skal spille noen timer i strekk. Gjør du noe fysisk, er du mer skjerpet. Dette henger også sammen med å ha et sunt kosthold. Drikk mye vann. Energidrikk vil gi rask effekt, men du faller raskt ned igjen, mens vann vil holde deg påskrudd over lengre tid. Det er også viktig å sove nok. Man ser klare tendenser mellom de som konsumerer mye fotball utenom FIFA, gjennom å spille selv og se kamper, at man tar med seg mye av dette i FIFA og omvendt.
4. Praktiser timed finishing slik at man alltid treffer grønt.
5. Lær deg low driven shot. Både i nærmeste og lengste hjørne. Eksperimenter med vinkler du kan skyte fra med den varianten. Da er det å holde inn L1 og R1 som gjelder.
6. Tren på frispark i treningsarenaer for å mestre det best mulig. Både harde frispark og plassering. De aller beste som kan det har flere strenger å spille på. I tillegg til å bruke varianter som FIFA har forhåndsdefinert med for eksempel to eller tre spillere rundt ball, kan man overraske med skudd.
7. Sett deg inn i custom tactics. Lær deg hvordan de ulike variantene fungerer. Finn den som passer ditt spill. Veldig mange hopper over dette steget og spiller med taktikkene som er, og bruker ikke tid på det. Nøkkelen ligger i den taktikken. Spillerinstrukser er noe annet man må sette seg inn i. Sett det opp med tanke på din formasjon og taktikk. Eksempler på det kan være å holde igjen backer på angrep eller å komme seg i bakrom med spissen.
8. Bruk litt mer avanserte finter som La Croqueta, scoop turn og overstegsfinter, men ikke misbruk det. Det viktigste stikkordret er end game. Sørg for at du får noe ut av det. Ikke fint bare for å finte, men bruk det effektivt for å skape rom, for å få bedre vinkel eller komme deg ut av situasjoner.
9. R1 er en nøkkel i FIFA 19. Den kan brukes til mange forskjellige ting. Blant annet kan du plassere hvis du holder R1 inne når du skyter, eller slå hardere langpasninger som kan være mer effektivt når du skal vende spillet. R1 kan dessuten brukes i innleggsposisjon. Det kan også brukes hvis du løper langs linjen og har en medspiller foran deg, så vil medspilleren møte ballen. Utforsk hva den kan brukes til!
10. Varier hvordan du spiller. Overrask motstanderen med plutselig å sette inn høyt press. Det kan være veldig avansert, men klarer man å mestre det blir man uforutsigbar å spille mot. Varierer i ulike perioder av kampen, for eksempel med høyt press eller fall tilbake.
PS. Altibox eSerien spilles på Ullevaal Stadion søndag 26. mai fra 10.00 og vises gratis på Dplay. Les om billettsalget på hjemmesiden til Altibox eSerien.
Sett denne?
e-Sports
Sandnes Ulf med dramatisk utligningsmål: – Det er det villeste!
08/12/2020 PÅ 19:17
e-Sports
Rotet bort seieren på overtid: – En gavepakke!
01/12/2020 PÅ 19:56