Søndag skal landets første seriemester i FIFA kåres når sluttspillet i eSerien går av stabelen på Ullevaal Stadion. Vålerenga, med landslagsspillerne Magnus Myhrhaug Kristiansen og Arkan Reul, er storfavoritter til å hente hjem pokalen.
– Sånn var det i gruppespillet også. Alle forventet at vi skulle cruise gjennom og ikke tape en kamp, noe vi heller ikke gjorde. Nå er det i tillegg FUT, og da skal de få se en enda bedre VIF-utgavem, sier Myhrhaug Kristiansen.
e-Sports
Krevde rundens mål etter praktscoring
08/12/2020 PÅ 19:38

– Han har potensial til å slå oss

VIF åpner ballet i den første kvartfinalen mot Sarpsborg 08.
– Vi var klare for alle, og tror vi skal klare å fikse Sarpsborg 08, sier Myhrhaug Kristiansen.
Sarpsborg 08s Håvard PaulsenPaulsrud en av landets mest lovende FIFA-spillere, som til Gamer.no uttalte at han på en god dag kan slå både Resul og Myhrhaug Kristiansen.
– Han har potensiale til det, men det må veldig mye til. Den eneste måten vi kan tape på er hvis vi har uflaks, sier Resul.
– Nå har iallefall jeg kun møtt han i 85 (hvor alle spillerne på spillet er like gode), så jeg regner ikke med han kjenner like godt til spillet mitt i FUT (Ultimate Team, hvor spillerne kan velge mellom alle spillerne som finnes på FIFA). Det skal bli spennende, men jeg er god på å tilpasse meg motstanderen så jeg tror det går fint, legger Myhrhaug Kristiansen til.
– Vi vet allerede hvordan han vil spille. Han kommer til å spille defensivt og vente på kontringer, noe som jo er effektivt i FIFA 19. Men han kommer ikke til å takle presspillet mitt, avslutter Resul.
Sarpsborg-gutta har også uttalt at de i forkant av sluttspillet har studert VIF nøye. Det trenger nødvendigvis ikke være en fordel, ifølge gutta selv.
– De ser hvordan vi spiller i Weekend League, som jo er en litt mer «casual» setting. De ser ikke hvordan vi spiller i for eksempel kvalifiseringer til events, hvor du har et helt annet mindset, sier Myhrhaug Kristiansen.
– Vi spiller veldig forskjellig, det kommer an på hva som står på spill, legger Resul til.

Peker på to hovedutfordrere

Går det som forventet, venter en potensiell semifinale mot vinneren av Sandnes Ulf og Mjøndalen. Dette var de to klubbene som overrasket mest i gruppespillet, og Myhrhaug Kristiansen mener de ikke må undervurderes på Ullevaal.
– Jeg tror det er lett å undervurdere dem igjen. Jeg tror vi skal klare å fikse begge motstandere, men de kan fort overraske på den store scenen også.
De øvrige lagene som skal i aksjon på Ullevaal er Ranheim, Tromsø, Start og Brann. Her peker VIF-gutta på to lag som de ser på som reelle utfordrere.
– Det må bli Start eller Tromsø. Ingen har Start som favoritter, men de har ganske undervurderte spillere i FUT-modusen. I Tromsø har man jo den finske landslagskapteinen Eemeli Simpanen som imponerte i eNations Cup for Finland, så han blir farlig, sier Myhrhaug Kristiansen.
– Jeg er enig. Start og Tromsø er bra. Tromsøs andremann, Jørgen Sande, er heller ingen dårlig spiller. Han er langt bedre i FUT enn i 85. Så jeg tror kanskje Tromsø blir de farligste, sier Resul.
Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen.

– Hadde vært deilig å slå Brann

– Hvordan blir oppladningen den siste tiden inn mot søndag?
– Det blir noen treningskamper mot hverandre og se på hvordan vi har spilt i det siste. Det skal holde, sier Myhrhaug Kristiansen.
– Dere spiller ikke mot de andre i eSerien?
– Nei, vi vil ikke vise taktikkene våre. Mange har spurt oss, men vi vil holde kortene tett til brystet, sier Resul.
– Vi velger heller å overraske dem når det gjelder. Vi lover et skikkelig show på søndag, sier Myhrhaug Kristiansen.
Og når det gjelder finalen, er iallefall Resul klar på hvem han helst vil møte. Branns Anders Rasmussen ble, til manges overraskelse, valgt foran Resul som Myhrhaug Kristiansens partner i eNations Cup i April. Nå ønsker VIF-spilleren å vise hvorfor han fortjente plassen.
– Det var selvfølgelig skuffende der og da, men det er ikke noe ondt blod mellom meg og Anders av den grunn. Likevel må jeg si at det hadde vært ekstra deilig å slått han i en eventuell finale på søndag.
– Ranheim har jo også uttalt at de ønsker å slå oss i finalen, så det kunne jo vært gøy å tatt de også. Men vi er klare for alle. Vi skal vinne dette – så enkelt er det, avslutter Myhrhaug Kristiansen.
e-Sports
Sandnes Ulf med dramatisk utligningsmål: – Det er det villeste!
08/12/2020 PÅ 19:17
e-Sports
Rotet bort seieren på overtid: – En gavepakke!
01/12/2020 PÅ 19:56