Det er Jonas Gjøen og Yngve Gjerde som vil være ekspertkommentatorer når eSerien sparkes i gang på Dplay og Eurosport Norge førstkommende tirsdag. Begge mener det er ett lag som skiller seg kraftig ut som storfavoritt.
– Det er umulig å mene noe annet enn at Vålerenga er favoritter. Store favoritter. Med Magnus Myrhaug Kristiansen (Hyper) og Arkan Resul (NVD_Arko) på laget, har Vålerenga sikret seg to av de aller beste spillerne i Norge. Jeg vil gå så langt å si at jeg blir sjokkert om ikke Vålerenga spiller finalen i sluttspillet i slutten av mai, sier ekspertkommentator på Dplay og Eurosport Norge, Jonas Gjøen.
e-Sports
Krevde rundens mål etter praktscoring
08/12/2020 PÅ 19:38
Storfavoritt Vålerenga har havnet i gruppe C sammen med Strømsgodset, Sandnes Ulf, Nest Sotra og Stabæk. Både Gjerde og Gjøen tror Strømsgodset tar seg videre fra gruppespillet sammen med Vålerenga fra gruppe A.
(Artikkelen fortsetter under)

Gruppe B – dødens gruppe?

Gruppe B spås som den jevneste gruppen i eSerien. Ekspertene sliter med å skille Viking, Sarpsborg 08, Odd og Tromsø.
– Dette er en knalltøff gruppe, den tøffeste av alle fire. Den er faktisk vidåpen. Man vil uansett miste to gode lag, uavhengig av hvem som går videre. Jeg spår imidlertid at det er Viking og Sarpsborg 08 som tar seg videre, men jeg vil være alt annet enn overrasket om Odd kaprer en sluttspillplass på bekostning av en av disse, sier ekspertkommentator på Dplay og Eurosport Yngve Gjerde.
– Dette er «dødens gruppe», hvor alt kan skje. Men jeg er enig i at det er Viking som er favoritt og at de får med seg Sarpsborg 08 videre til sluttspillet sier, ekspertkommentator på Dplay og Eurosport, Jonas Gjøen.
I de andre gruppene er ekspertene like samstemte i sine spådommer. I gruppe A er Ranheim og Brann favoritter, mens i gruppe D tror ekspertene at det er Start og Lillestrøm som går videre.

Blir «Hyper» årets spiller?

Også når diskusjonen går på hvem som vil bli årets beste spiller i eSerien, blir Vålerenga trukket frem.
– Mange vil nok trolig trekke frem norgesmester Anders Rasmussen i Brann, men jeg tror Magnus Myhrhaug Kristiansen vil vise seg frem som årets store spiller. Han har vært suveren for Norge i landskampene og er svært god i 85-rated, slik eSerien vil spilles. Han kommer nok også stinn av selvtillit til seriestart etter å ha vært på FUT Champions-event i London helgen før, sier ekspertkommentator på Dplay og Eurosport Yngve Gjerde.

Kan «Randulle» overraske?

På spørsmål om hvem som blir den store overraskelsen, er imidlertid ekspertene ikke helt enige.
– Det er mange som kan overraske, men jeg tror Odd blir et lag å se opp for. De har velkjente Sander Dale, for mange kjent som «Randulle», men Thomas Henningsen, «Randulles» makker, tror jeg blir mannen å virkelig se opp for. Han har selv sagt at en korsbåndsskade banet vei for et kraftig oppsving i FIFA-ferdigheter, og det tror jeg mange vil få merke gjennom sesong én av eSerien, sier ekspertkommentator på Dplay og Eurosport, Yngve Gjerde.
– Jeg har mer tro på Nest Sotra som årets overraskelse. De har to relativt ukjente spillere, men på et jevnt godt nivå. Du skal ikke se bort i fra at de kan overraske med en sluttspillplass, avslutter ekspertkommentator på Dplay og Eurosport, Jonas Gjøen.
Altibox eSerien sendes direkte på Eurosport Norge, samt gratis på Dplay.
(Artikkelen fortsetter under)
Her er ekspertenes rangering av lagene i eSerien:
Her er Jonas Gjøens tips før årets sesong:
1.VIF
2.Start
3.Viking
4.Brann
5.Ranheim
6.Strømsgodset
7.Sarpsborg
8.LSK
9.Tromsø
10.Odd
11.Nest-Sotra
12.Sandnes Ulf
13.Mjøndalen
14.Raufoss
15.Stabæk
16.Kristiansund
17.Kongsvinger
18.HamKam
Her er Yngve Gjerdes tips før årets sesong:
1.Vålerenga
2.Sarpsborg 08
3.Brann
4.Viking
5.Start
6.Ranheim
7.Odd
8.Tromsø
9.LSK
10.Strømsgodset
11.Nest-Sotra
12.Kristiansund
13.Sandnes Ulf
14.Stabæk
15.Mjøndalen
16.Kongsvinger
17.Raufoss
18.HamKam
e-Sports
Sandnes Ulf med dramatisk utligningsmål: – Det er det villeste!
08/12/2020 PÅ 19:17
e-Sports
Rotet bort seieren på overtid: – En gavepakke!
01/12/2020 PÅ 19:56