Scanpix

Svenskene ga opp mot Norge etter "århundrets stein": – Helt sirkus

Svenskene ga opp mot Norge etter «århundrets stein»: – Helt sirkus
Av Eurosport

21/02/2018 08:07Oppdatert 21/02/2018 08:11

Den norske curlingveteranen Thomas Ulsrud avsluttet OL med solide 7-2 over semifinaleklare Sverige. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag.

Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Da hadde Ulsrud akkurat satt sistesteinen og sikret ett norsk poeng til 7-2.

Det norske laget fikk den grei åpning med å «stjele» et poeng i den første omgangen hvor den svenske skipen Niklas Edin hadde siste stein. Svenskene tok to poeng i den tredje omgangen før Ulsrud og hans mannskap, Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae og Torger Nergård, slo til med tre poeng i den fjerde omgangen etter vanvittig spill.

– Han gjør en sirkusstein vi ikke så engang, utbrøt Thoralf Hognestad, som kommenterer curling for Eurosport, og legger til:

– Det er nærmest århundrets stein.

Med ytterligere to poeng mens svenskene hadde sistestein ble det 6-2 og kampen virket allerede kjørt for et lite inspirert svensk lag.

De var allerede semifinaleklare. Ulsrud og co. kan havne på plassene fra 5-8. Det er avhengig av hvordan de andre kampene i den siste runden ender.

(©NTB)/Eurosport.no