OSLO/GANGNEUNG (Eurosport.no), Canada - Norge 6-9: OL i PyeongChang tyvstartet i natt med curling. Der skulle duoen Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten bryne seg på mektige Canada i mixed double.
Og hvilken start det ble for Norge som sørget for en skikkelig skrell mot gullfavoritten i åpningskampen i gruppespillet. Etter seks omganger stod det 6-6.
PyeongChang
Curlingsmell: – Vi må lære oss dette bedre til et OL
17/02/2018 PÅ 08:03

– Artig å slå Canada

Norge stjal ett poeng i omgang syv før Canada feilet på den siste steinen i siste omgang. Skaslien og Nedregotten sikret dermed seieren med sifrene 9-6. Ikke siden 2002 har Norge slått Canada i curling. Da endte det med gull i finalen.
– Dette var veldig gøy. Det var artig å slå Canada. Morsomt, sier Skaslien til Eurosport.no.
Skaslien spilte en svært god kamp og leverte flere gode steiner. Hun hadde et lite håp om at det skulle gå tross at Canada var storfavoritt.
– Den siste steinen min i andre omgang, som gjør at vi er oppe i tre poeng, da har du vist litt for Canada at du kan spille litt curling. Det er kjempemorsomt å gjøre slike steiner. Du får selvtillit nå den kommer i andre omgang. Du får også en trygghet på at dette kan faktisk gå, sier Skaslien.
(Saken fortsetter, se høydepunkter fra triumfen her:)

– Du var litt sur

– Du fikk klar beskjed av makkeren din at du måtte skjerpe deg og smile litt?
– Det var hans følelse av at jeg var sur på ham, men jeg var ikke det. I kampens hete kom det noen kommentarer, sier Skaslien.
– Du var litt sur, skyter Nedregotten inn.
– Kanskje en smule. Det var rent konkurranseinnstinkt. Jeg hadde lyst til å vinne, sier Skaslien.
Senere torsdag møter Skaslien og Nedregotten det russiske laget. Den kampen ser du på Eurosport Player og Eurosport 1 fra klokken 12.05. De fire beste av totalt åtte lag går videre til sluttspill og medaljekamp. Øvelsen avsluttes førstkommende tirsdag.
– Det er en fantastisk start. Det er så riktig spilt. De låser opp huset, kommenterte Eurosports ekspert Lars Vågberg.
PyeongChang
Får ros etter at OL-finalen røk: – De har en stor fremtid
12/02/2018 PÅ 01:37