Feide vertsnasjonen av isen – full pott for det norske curlingparet: – Maktdemonstrasjon

Stian Thelen

Oppdatert 09/02/2018 klokken 09:04 GMT+1

Kristin Skarslien og Magnus Nedregotten revansjerte det knepne tapet mot det russiske laget og vant mot Sør-Korea og Sveits.

Kristin Skaslien

Samboerparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo grusomt tilbake etter det knepne tapet mot det russiske laget torsdag. Først ble Sør-Korea feid av banen med sifrene 8-3 før regjerende verdensmester Sveits ble beseiret etter en tøff og intens duell med sifrene 6-5.
Nå lukter det semifinale for Skaslien og Nedregotten.

– En maktdemonstrasjon

Det starter forrykende for Norge mot Sør-Korea. Etter tre omganger stod det 5-0 etter strålende spill.
Sør-Korea fikk endelig poeng i den fjerde omgangen etter en bom av Skaslien på den siste norske steinen i omgang fire. Vertsnasjonen fikk en gyllen mulighet til å ta en del innpå ledelsen, men nordmennene slapp med skrekken og ledet 5-1 etter den fjerde omgangen. Skaslien fikk imidlertid revansje i den femte omgangen og sikret Norge ett poeng etter en perfekt siste stein midt i boet.
Saken fortsetter under videoen:
Sør-Korea knep to poeng i neste omgang før Norge slo tilbake og ledet 8-3 før siste omgang. De to poengene sikret seieren for Norge som til slutt vant 8-3 etter den siste omgangen.
– En maktdemonstrasjon, sa Eurosports kommentator Thoralf Hognestad.
– Fantastisk. Vi var på med en gang og presset fra første stein, sa ekspertkommentator Lars Vågberg.

– Hvilken omgang Norge har gjort

Mot Sveits ble det svært spennende og det hele ble avgjort i siste omgang. Da stod det 5-5.
Skaslien fortsatte storspillet fra kampen mot Sør-Korea og Norge knep ett poeng som sikret de seieren 6-5 før siste stein. Full pott for Norge i fredagens to kamper.
– Hvilken omgang Norge har gjort, utbrøt Hognestad.