Populære sporter
All sport
Vis alt

OL-finalen røk: – Tok ikke vare på mulighetene

Oppdatert 12/02/2018 klokken 06:42 GMT+1

Kristin Skaslien og Magnus Nedergotten er klare for bronsefinale etter tap mot Canada i semifinalen.

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien

Foto: Scanpix

OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Curlingstormakten Canada var det eneste som stod i veien for å nå en OL-finale for Kristin Skaslien og Magnus Nedergotten i mixed doubles. Den norske duoen slo Canada i åpningskampen av mesterskapet, men natt til mandag fikk de sin revansje.
For i den syvende omgangen bommet Norge på den siste steinen. Det førte til at Canada gikk opp i en 8-4 ledelse før siste omgang. Det måtte et mirakel til fra den norske duoen. Med to steiner igjen var det sjanseløst å få fire poeng og ekstraomganger. Da ga den norske duoen seg og må dermed nøye seg med bronsefinale.

Får ros av motstanderen: – De har en stor fremtid

– Vi klarte å henge med i starten. Canada var gode. Vi misset på et par nøkkelsteiner og da raknet det litt på slutten. Da gikk det dessverre ikke, sier Skaslien til Eurosport.no.
– De var hakket hvassere enn oss og klarte å lese isen bedre. Det ble nok avgjørende, sier Nedergotten.
Den norske duoen får ros av den kanadiske motstanderen, som tror Norge kan ta bronsen.
– De har vært veldig gode. De har slått oss tidligere og ga oss en skikkelig kamp i dag. De har en stor fremtid og er et ungt godt lag. Jeg tror de har en skikkelig god mulighet i bronsefinalen, det er jeg sikker på, sier John Morris til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen:

– Tok ikke vare på mulighetene

Eurosports curlingekspert mener Norge skuslet vekk finaleplassen i den femte omgangen der Canada ledet med tre poeng etter omgangen.
– De tok ikke vare på mulighetene i femte omgang da Canada startet med å dra for langt. Så fikk vi en fantastisk mulighet til å komme rundt guard og t-line for å sette et stort press på Canada. Det klarte de ikke. De fikk flere muligheter i den omgangen. Vi tok den ikke, oppsummerte Eurosports ekspert Lars Vågberg.
Canada tok dermed en fullt fortjent finaleplass. Norge fikk en dårlig start på kampen og ga motstanderen muligheten til å nesten avgjøre kampen innledningsvis, men kanadierene skuslet bort muligheten og Norge fikk hentet seg inn igjen.
Men flere løse norske steiner i den femte omgangen ga Canada en 5-2 ledelse. Norge hentet seg inn og knep to poeng i neste omgang før katastrofen inntraff i den syvende omgangen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame