Bukser har så godt som blitt kjennemerket når man setter Norge og curling inn i samme setning etter at Team Ulsrud debuterte med bukser i de norske fargene, rødt, hvitt og blått, under OL i Vancover i 2010.
  • Se Norge i semifinale mot Canada på Eurosport 1 og Eurosport Player natt til mandag kl. 01.05.
Plagget tas frem hvert fjerde år når OL står på kalenderen og de norske curlingspillerne får mye oppmerksomhet.
PyeongChang
Fikset Sveriges sjuende OL-gull
25/02/2018 PÅ 02:46

Foretrekker svart

Men under årets OL i PyeongChang er, i tillegg til Team Ulsrud, mixed double-paret Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten med. De får ikke like mye oppmerksomhet for klesvalget som sine landsmenn.
– Jeg tror jo de fleste kan tenke seg til hvorfor vi ikke bruker dem, sier Nedregotten til Eurosport.no.
– Ja, det er Ulsrud sin greie, legger samboeren til.
Begge to konkluderer raskt med at de ikke synes så mye om utseende på buksene. Team Ulsrud har dessuten en egen sponsorvtale som gjør at de får de spesialdesignede buksene.
(saken fortsetter under videovinduet)

Press med bukser

– De buksene er veldig knyttet opp mot Team Ulsrud som startet hele greia. Da hadde de en idé om at da de spilte OL i Vancover så skulle de spille med norske farger. Det har blitt deres varemerke, sier Eurosports curlingekspert Lars Vågberg, før han legger til:
– Selv om det er mange i det norske curlingmiljøet som bruker disse draktene, så er det ikke en offesiell landslagsdrakt. Det er ikke det den avtalen den norske curlingforbundet har. Den gjelder kun overdeler fordi man skal kunne spille i en bukse som har det riktige snittet og formen som gjør at man kan bevege seg lett i.
I tillegg mener Vågberg at buksene legger et ekstra press på utøverne. Når man velger å skille seg såpass mye fra de andre spillerne, stiger også forventningene.
– Det handler litt om hva de er vant med å spille med, de er vant med å spille i og. Disse har vært vant med å spille i tradisjonelle curlingbukser hele veien. Da er det dumt å skulle bytte om i OL nå. I tillegg får man en følelse av at alle ser på deg når du bruker dem. Det gir veldig press og det vet jeg at de guttene snakket om før Vancouver-OL: "Taper vi så har vi dreti oss ut."